Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  [UPDATE] SkyShowtime nog dit jaar in Nederland verkrijgbaar

  De kogel is door de kerk. Streamingdienst SkyShowtime komt in de loop van dit jaar beschikbaar voor Nederlandse kijkers.
  Jarco Kriek
  14 augustus 2022
  comments 6
  [UPDATE] SkyShowtime nog dit jaar in Nederland verkrijgbaar
  Foto Getty Images

  SkyShowtime is de streamingdienst waarin de Amerikaanse mediabedrijven Paramount Global (voorheen ViacomCBS) en Comcast samenwerken. De online dienst is op dit moment al in het Verenigd Koninkrijk beschikbaar. SkyShowtime – dat de Amerikaanse OTT-diensten Paramount+ en Peacock samenbrengt – wordt de komende maanden in meerdere Europese landen uitgerold. Paramount Global heeft bevestigd dat SkyShowtime dan ook in Nederland beschikbaar komt. Een exacte datum, prijs en mogelijke abonnementsvormen zijn nog niet openbaar gemaakt.

   

  Content

  SkyShowtime gaat een uitgebreid contentaanbod leveren. Dit bestaat onder meer uit films, series en programma’s van de zenders NBC, MSNBC, E!, Bravo, SyFy, MTV en Comedy Central. Ook films uit de Paramount-stal zoals Indiana Jones, Star Trek, Jurassic Park en Top Gun zijn binnenkort bij SkyShowtime in het aanbod terug te vinden. Dit natuurlijk naast de nieuwste films en series die deels exclusief voor de nieuwe streamingdienst worden gemaakt. De Amerikaanse eigenaren van SkyShowtime bezitten ook de uitzendrechten van diverse sporten, zoals World Wrestling Entertainment. Het is niet ondenkbaar dat deze sporten in Europa exclusief via de nieuwe streamingdienst gaan worden aangeboden.

   

  Lineaire tv

  De komst van weer een streamingdienst die in handen is van grote Amerikaanse mediabedrijven betekent vrijwel zeker een aderlating voor het film- en serie-aanbod op de Nederlandse lineaire tv-zenders. Paramount Global en Comcast zullen de rechten van de eigen films, series en programma’s niet meer aan Nederlandse zenders verkopen, maar alleen nog via de eigen streamingdienst aanbieden. Daarbij kan het lineaire kanaal Paramount Network – de opvolger van Spike en beschikbaar bij Ziggo, KPN en vrijwel alle andere providers – fungeren als uithangbord en reclamezuil voor streamingdienst SkyShowtime.

   

  UPDATE: Paramount meldt aan Totaal TV dat de eerder genoemde lanceerindicatie van september ondanks vermelding in een persbericht onjuist is. Het bedrijf stelt nu dat SkyShowtime later dit jaar in Nederland beschikbaar komt.

   

   

  Paramount GlobalParamount NetworkViacomCBSComcastSkyShowtimeOTTonlinestreamingdienst

  Reacties