Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Streamingdienst Viaplay lijdt meer verlies: geen melding over Nederlandse abonnees

  De internationale streamingdiensten van Viaplay hebben in het eerste kwartaal van dit jaar gezorgd voor een groter verlies bij eigenaar Viaplay Group.
  Jarco Kriek
  25 april 2023
  comments 6
  Streamingdienst Viaplay lijdt meer verlies: geen melding over Nederlandse abonnees
  Foto Getty Images

  Het verlies bij de activiteiten van Viaplay Group buiten de eigen Scandinavische landen wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door de aankoop van meer uitzendrechten voor sportverslaggeving. Zo kocht Viaplay voor Polen de dure rechten voor Formule 1. Verder werd de streamingdienst in Canada en Amerika op de markt gebracht. Dit zorgde samen met de uitbreiding van activiteiten in het Verenigd Koninkrijk voor een hoger verlies.

   

  Meer abonnees

  Mede door de beschikbaarheid in meer landen groeide het aantal internationale abonnees door naar 2,9 miljoen. Een stijging van ruim 200.000 in de eerste drie maanden van dit jaar. Viaplay blijft hiermee op koers om aan het einde van dit jaar de grens van vier miljoen abonnees te overschrijden. Maar ondanks de abonneegroei en de forse prijsstijgingen in onder meer Nederland en Polen werd er door Viaplay Group dus een hoger verlies genoteerd op de internationale activiteiten.

   

  Nederland

  Over het aantal Nederlandse abonnees hield Viaplay Group – in tegenstelling tot enkele momenten vorig jaar – in het eerste kwartaalverslag van 2023 de kaken op elkaar. Eind 2022 lag het aantal Nederlandse abonnees rond 1,2 miljoen.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstkwartaalcijfers

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Eva Laurenssen

   Dertigers

   Dramaserie Dertigers sluit het jaar af met een knal, in de vorm van een heuse kerstspecial. Is dit echt het afscheidsfeestje? We vragen het aan Eva Laurenssen, gezicht van het eerste uur.
   Reacties0 reactie(s)