Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Streamingdiensten drijven lineaire zenders tot zorgen

  Streamingdiensten zorgen voor personeelstekort bij lineaire zenders, die vanaf volgend jaar met hun programma’s in de problemen kunnen komen.
  Jarco Kriek
  24 augustus 2022
  comments 1
  Streamingdiensten drijven lineaire zenders tot zorgen
  Foto Getty Images

  Streamingdiensten als Netflix, Videoland, HBO Max, Viaplay en Prime Video hebben aardig wat opdrachten voor onder meer Nederlandse camera- en geluidsmensen. De daardoor ontstane personeelstekorten kunnen ervoor zorgen dat films, series en programma’s voor lineaire tv-zenders niet volgens schema meer kunnen worden gemaakt. Om toch over dit gespecialiseerde personeel te kunnen beschikken, moeten producenten hun opnameschema’s wijzigen, waardoor er minder tijd beschikbaar is om de productie rond te krijgen. Dit melden zij aan het Algemeen Dagblad.

   

  Kwaliteit

  De nieuwe situatie zorgt ervoor dat programma’s zowel kwalitatief als kwantitatief naar een lager niveau worden teruggeschakeld. Omdat de meeste content voor de komende maanden al is geproduceerd, worden er voor de komende najaarsprogrammering nog geen grote problemen verwacht. Bij de voorjaarsprogrammering is het een ander verhaal. Naast camera- en geluidpersoneel zijn ook eindredacteuren voor programma’s moeilijk te vinden. Vaker worden programma’s voor lineaire zenders later geleverd dan vooraf afgesproken. Maar ook het in het geheel niet afleveren van programma’s is niet uit te sluiten.

  RTLRTL NederlandVideolandTalpa NetworkTalpastreamingdienstOTTonline

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Anne-Mar Zwart

   Blauw Bloed

   Anne-Mar Zwart (37) is de nieuwe presentator van Blauw Bloed, het royalty-programma van de EO dat na ruim een jaar afwezigheid, terugkeert op tv.
   Reacties0 reactie(s)