Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Streamingdiensten drijven lineaire zenders tot zorgen

  Streamingdiensten zorgen voor personeelstekort bij lineaire zenders, die vanaf volgend jaar met hun programma’s in de problemen kunnen komen.
  Jarco Kriek
  24 augustus 2022
  comments 1
  Streamingdiensten drijven lineaire zenders tot zorgen
  Foto Getty Images

  Streamingdiensten als Netflix, Videoland, HBO Max, Viaplay en Prime Video hebben aardig wat opdrachten voor onder meer Nederlandse camera- en geluidsmensen. De daardoor ontstane personeelstekorten kunnen ervoor zorgen dat films, series en programma’s voor lineaire tv-zenders niet volgens schema meer kunnen worden gemaakt. Om toch over dit gespecialiseerde personeel te kunnen beschikken, moeten producenten hun opnameschema’s wijzigen, waardoor er minder tijd beschikbaar is om de productie rond te krijgen. Dit melden zij aan het Algemeen Dagblad.

   

  Kwaliteit

  De nieuwe situatie zorgt ervoor dat programma’s zowel kwalitatief als kwantitatief naar een lager niveau worden teruggeschakeld. Omdat de meeste content voor de komende maanden al is geproduceerd, worden er voor de komende najaarsprogrammering nog geen grote problemen verwacht. Bij de voorjaarsprogrammering is het een ander verhaal. Naast camera- en geluidpersoneel zijn ook eindredacteuren voor programma’s moeilijk te vinden. Vaker worden programma’s voor lineaire zenders later geleverd dan vooraf afgesproken. Maar ook het in het geheel niet afleveren van programma’s is niet uit te sluiten.

  RTLRTL NederlandVideolandTalpa NetworkTalpastreamingdienstOTTonline

  Reacties

 1. TV-TIP 2Doc: Peter en Erik

  2Doc: Peter en Erik
  NPO 2 om 22:17 uur
  In 1967 stond een moeder haar pasgeboren tweeling af, en de jongens kwamen allebei in een ander gezin terecht. Het duurde zeventien jaar later voordat de twee elkaar ontmoetten, en er allebei ineens een broer bij kregen. Peter en Erik zoeken al tientallen jaren naar een antwoord op de vraag hoe dit heeft kunnen gebeuren. Was er sprake van een misverstand, of was er misschien zelfs opzet in het spel? Samen met journalist Myrthe Buitenhuis gaan ze op zoek naar de waarheid. Het tweede deel is vrijdag te zien.

  TV-TIP Addicted to Marriage

  Addicted to Marriage
  TLC om 22:30 uur
  Na een paar mislukte huwelijken krabben mensen zich misschien even achter de oren, maar dat geldt níét voor de bruiden in deze realityserie. De vier dames in Addicted to Marriage zijn opgeteld al 20 keer getrouwd, maar dat weerhoudt ze er niet van om hun vriend te pushen om wéér in ’t huwelijksbootje te stappen. De partners hebben hun bedenkingen, en sommigen wéten niet eens dat hun vriendin eerder al getrouwd is geweest.

  Interview