Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Streamingdiensten drijven lineaire zenders tot zorgen

  Streamingdiensten zorgen voor personeelstekort bij lineaire zenders, die vanaf volgend jaar met hun programma’s in de problemen kunnen komen.
  Jarco Kriek
  24 august 2022
  comments 1
  Streamingdiensten drijven lineaire zenders tot zorgen
  Foto Getty Images

  Streamingdiensten als Netflix, Videoland, HBO Max, Viaplay en Prime Video hebben aardig wat opdrachten voor onder meer Nederlandse camera- en geluidsmensen. De daardoor ontstane personeelstekorten kunnen ervoor zorgen dat films, series en programma’s voor lineaire tv-zenders niet volgens schema meer kunnen worden gemaakt. Om toch over dit gespecialiseerde personeel te kunnen beschikken, moeten producenten hun opnameschema’s wijzigen, waardoor er minder tijd beschikbaar is om de productie rond te krijgen. Dit melden zij aan het Algemeen Dagblad.

   

  Kwaliteit

  De nieuwe situatie zorgt ervoor dat programma’s zowel kwalitatief als kwantitatief naar een lager niveau worden teruggeschakeld. Omdat de meeste content voor de komende maanden al is geproduceerd, worden er voor de komende najaarsprogrammering nog geen grote problemen verwacht. Bij de voorjaarsprogrammering is het een ander verhaal. Naast camera- en geluidpersoneel zijn ook eindredacteuren voor programma’s moeilijk te vinden. Vaker worden programma’s voor lineaire zenders later geleverd dan vooraf afgesproken. Maar ook het in het geheel niet afleveren van programma’s is niet uit te sluiten.

  RTLRTL NederlandVideolandTalpa NetworkTalpastreamingdienstOTTonline

  Reacties

 1. TV-TIP Jaimie: in the Vaes Lane

  Jaimie: in the Vaes Lane
  TLC om 22:30 uur
  Nadat haar vriend Jorik Scholten (Lil’ Kleine) begin van het jaar een auto-portier tegen haar hoofd ­besloot te rammen, was het voor Jaimie Vaes klaar. Ze pakte haar koffers om met zoontje Lío voorgoed te vertrekken. In het derde seizoen van Jamie: in the Vaes Lane probeert de realityster de scherven van haar leven te lijmen met hulp van boezemvriendinnen Estelle Cruijff en Koen Kardashian.

  TV-TIP Time

  Time
  NPO 2 om 23:09 uur
  Mark Hebden belandt in de gevangenis nadat hij per ongeluk een man uit zijn schoenen heeft gereden. Verteerd door schuld­gevoelens probeert hij zich staande te houden in een voor hem totaal onbekende wereld. Intussen doet ­gevangenisbewaarder Eric McNally zijn best om de rust en orde in de petoet te bewaren. Hij raakt chantabel als een van de gedetineerden ontdekt dat ook Erics zoon zijn dagen achter de tralies slijt.

  Interview