Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Streamingdiensten drijven lineaire zenders tot zorgen

  Streamingdiensten zorgen voor personeelstekort bij lineaire zenders, die vanaf volgend jaar met hun programma’s in de problemen kunnen komen.
  Jarco Kriek
  24 augustus 2022
  comments 1
  Streamingdiensten drijven lineaire zenders tot zorgen
  Foto Getty Images

  Streamingdiensten als Netflix, Videoland, HBO Max, Viaplay en Prime Video hebben aardig wat opdrachten voor onder meer Nederlandse camera- en geluidsmensen. De daardoor ontstane personeelstekorten kunnen ervoor zorgen dat films, series en programma’s voor lineaire tv-zenders niet volgens schema meer kunnen worden gemaakt. Om toch over dit gespecialiseerde personeel te kunnen beschikken, moeten producenten hun opnameschema’s wijzigen, waardoor er minder tijd beschikbaar is om de productie rond te krijgen. Dit melden zij aan het Algemeen Dagblad.

   

  Kwaliteit

  De nieuwe situatie zorgt ervoor dat programma’s zowel kwalitatief als kwantitatief naar een lager niveau worden teruggeschakeld. Omdat de meeste content voor de komende maanden al is geproduceerd, worden er voor de komende najaarsprogrammering nog geen grote problemen verwacht. Bij de voorjaarsprogrammering is het een ander verhaal. Naast camera- en geluidpersoneel zijn ook eindredacteuren voor programma’s moeilijk te vinden. Vaker worden programma’s voor lineaire zenders later geleverd dan vooraf afgesproken. Maar ook het in het geheel niet afleveren van programma’s is niet uit te sluiten.

  RTLRTL NederlandVideolandTalpa NetworkTalpastreamingdienstOTTonline

  Reacties

 1. TV-TIP Last Christmas

  Last Christmas
  Net5 om 20:30 uur
  Hoewel ze weinig met Kerst heeft, zit Kate (Emilia Clarke) er continu middenin. Ze werkt in een winkel die het hele jaar door kerstspullen verkoopt. Logisch dus dat ze het er niet naar haar zin heeft. Daar komt verandering in als de charmante Tom (Henry Golding) de winkel binnenstapt. Hij leert Kate weer van het leven en Kerst te genieten.

  TV-TIP Het grote 30 tellen tv-toernooi

  Het grote 30 tellen tv-toernooi
  NPO 1 om 20:33 uur
  Water links van Nederland! De eerste mensen op aarde! De vorige president van de Verenigde Staten! In Het grote 30 tellen tv-toernooi, zeg maar de tv-variant van het immens populaire spel 30 Seconds, zetten Isa Hoes, Jochem van Gelder en Berget Lewis zich, met versterking van familieleden, in voor het Liliane Fonds. Welk team weet binnen dertig tellen de meeste antwoorden te verzamelen? Giovanca Ostiana en Bert van Leeuwen presenteren.

  Interview

  • *

   Eva Laurenssen

   Dertigers

   Dramaserie Dertigers sluit het jaar af met een knal, in de vorm van een heuse kerstspecial. Is dit echt het afscheidsfeestje? We vragen het aan Eva Laurenssen, gezicht van het eerste uur.
   Reacties0 reactie(s)