Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Streep door Olympische Spelen in 4K bij Nederlandse providers?

  De kans is groot dat Eurosport in diverse Europese landen de Olympische Spelen in 4K aan providers gaat aanbieden. Kansen voor Nederlandse providers lijken kleiner.
  Jarco Kriek
  7 juni 2024
  comments 2
  Streep door Olympische Spelen in 4K bij Nederlandse providers?
  Foto Getty Images

  Een aanvoersignaal van Eurosport 4K is aanwezig op de Hot Bird satelliet. Via dit aanvoersignaal is het tennistoernooi Roland Garros in 4K te volgen. Deze satellietdistributie wordt tijdens de komende Olympische Spelen van Parijs – in de achtertuin van het hoofdkantoor van Eurosport – eveneens gebruikt om dit mondiale sportevenement in 4K aan te bieden. Bij het aanvoersignaal van Eurosport 4K is ook een Nederlands geluidsspoor te vinden, maar of Eurosport 4K daadwerkelijk in de Nederlandse huiskamer is voorlopig nog maar de vraag.

   

  Aanvoersignaal

  Meerdere providers melden namelijk aan Totaal TV dat zij tot nu toe nog geen informatie hebben ontvangen over de mogelijke beschikbaarheid van het aanvoersignaal van Eurosport 4K tijdens de Olympische Spelen. Ook op vragen van providers omtrent dit onderwerp blijkt dat er onduidelijkheid is over Eurosport 4K tijdens de Olympische Spelen bij Nederlandse providers. Een mogelijkheid kan zijn dat Eurosport 4K niet voor alle providers beschikbaar komt maar slechts voor een select aantal of slechts één provider. Op vragen gesteld aan eigenaar Warner Bros. Discovery heeft Totaal TV tot heden geen antwoord ontvangen.

  EurosportEurosport 4KWarner Bros. Discoverybeeldkwaliteit4KOlympische Spelen

  Reacties