Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Tegenvaller voor Viaplay?: ‘Formule 1 moet bij Ziggo Sport blijven’

  Nordic Entertainment Group (NENT) moet de Nederlandse Formule 1-liefhebber nog warm maken voor de nieuwe streamingdienst Viaplay.
  Jarco Kriek
  25 augustus 2021
  comments 18
  Tegenvaller voor Viaplay?: ‘Formule 1 moet bij Ziggo Sport blijven’
  Foto ProShots

  Een poll op de Formule 1 internetsite GPfans maakt duidelijk dat Nederlandse Formule 1-liefhebbers op dit moment nog niet zo zitten te wachten op de overstap van hun geliefde sport naar Viaplay. De bijna 8.000 deelnemers aan de poll zijn het in grote meerderheid met elkaar eens dat Formule 1 beter bij Ziggo Sport kan blijven. Maar liefst 82 procent stemt voor een langer verblijf van Formule 1 bij Ziggo Sport.

   

  Niet extra betalen

  Ziggo Sport wordt zonder extra kosten inclusief Formule 1 geleverd aan alle klanten van kabelbedrijf Ziggo. Als bij een ander bedrijf – zoals KPN, Canal Digitaal of T-Mobile – een tv-abonnement wordt gekocht, kan Formule 1 met het aanvullende Ziggo Sport Totaal-abonnement bekeken worden. Dit abonnement kost afhankelijk van de distributeur rond 15 euro per maand. Naast Formule 1 kan dan ook naar meer sporten, waaronder de voetbalcompetities Premier League (Engeland), La Liga (Spanje), Serie A (Italië) en Ligue 1 (Frankrijk) gekeken worden. Formule 1 kan daarnaast via streamingdienst F1 TV Pro voor 65 euro per jaar – inclusief Nederlands commentaar van Olav Mol (Ziggo Sport) – gevolgd worden.

   

  Viaplay

  De uitzendrechten van Formule 1 verhuizen vanaf 2022 naar NENT dat de autosport op de voor Nederland nieuwe streamingdienst Viaplay gaat aanbieden. Veel over de Formule 1-uitzendingen bij Viaplay is nog niet bekend. Eveneens is onbekend wat de uiteindelijke abonnementsprijs van Viaplay in Nederland gaat worden. De verwachting is dat Viaplay met een lage instapprijs de Nederlandse markt gaat betreden en dat na verloop van tijd de abonnementsprijs omhoog wordt bijgesteld. Omdat naast sport ook films en series worden aangeboden is de verwachting dat de uiteindelijke abonnementsprijs van Viaplay tussen de 15 en 20 euro per maand wordt.

   

  F1 TV Pro

  Duidelijk is dat ook F1 TV Pro in Nederland beschikbaar blijft. Onduidelijk is echter op welke manier. Mogelijk dat F1 TV Pro alleen bij het Viaplay-abonnement wordt geleverd. Net als Viaplay is F1 TV Pro een online streamingdienst. Het is hierdoor onwaarschijnlijk dat F1 TV Pro met de huidige prijsstelling in Nederland beschikbaar blijft. NENT betaalt voor de komende drie seizoenen Formule 1 ruim 100 miljoen euro om Formule 1 aan te mogen bieden.

  ZiggoVodafoneZiggoZiggo SportZiggo Sport TotaalNordic Entertainment GroupNENTViaplayF1 TV ProstreamingdienstFormule 1

  Reacties

 1. TV-TIP John Wick: Chapter 2

  John Wick: Chapter 2
  RTL 7 om 20:25 uur
  Eigenlijk wil huurmoordenaar John Wick (Keanu Reeves) met pensioen, maar dat zit er voorlopig niet in. Hij heeft nog een schuld in te lossen bij voormalig opdrachtgever Santino D'Antonio. Daarvoor moet hij naar Italië. Als blijkt dat iemand een prijs op Wicks hoofd heeft gezet, krijgt hij zijn levensgevaarlijke collega's achter zich aan.

  TV-TIP Steenrijk, Straatarm

  Steenrijk, Straatarm
  SBS 6 om 20:30 uur
  Lorraine heeft haar zaakjes prima op orde. Samen met haar dochter Merle woont ze in Istanbul, waar ze een cosmetische kliniek uit de grond heeft gestampt. Nieuw haar, een paar pronte borsten of een gezicht zonder plooien? Lorraine werkt de klok rond om de wereld er nét even wat aantrekkelijker uit te laten zien. En dat heeft haar bepaald geen windeieren gelegd. Hoe anders is dat in Leeuwarden, waar Christa en haar dochter Mandy elke dubbel moeten omdraaien.

  Interview

  • *

   Monic Hendrickx

   Arcadia

   Monic Hendrickx en regisseur Tim Oliehoek vonden het fijn om een tijdje in de futuristische wereld van de nieuwe serie Arcadia rond te lopen, maar ze zouden daar nooit willen wonen.
   Reacties0 reactie(s)