Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Tegenvaller voor Viaplay?: ‘Formule 1 moet bij Ziggo Sport blijven’

  Nordic Entertainment Group (NENT) moet de Nederlandse Formule 1-liefhebber nog warm maken voor de nieuwe streamingdienst Viaplay.
  Jarco Kriek
  25 august 2021
  comments 18
  Tegenvaller voor Viaplay?: ‘Formule 1 moet bij Ziggo Sport blijven’
  Foto ProShots

  Een poll op de Formule 1 internetsite GPfans maakt duidelijk dat Nederlandse Formule 1-liefhebbers op dit moment nog niet zo zitten te wachten op de overstap van hun geliefde sport naar Viaplay. De bijna 8.000 deelnemers aan de poll zijn het in grote meerderheid met elkaar eens dat Formule 1 beter bij Ziggo Sport kan blijven. Maar liefst 82 procent stemt voor een langer verblijf van Formule 1 bij Ziggo Sport.

   

  Niet extra betalen

  Ziggo Sport wordt zonder extra kosten inclusief Formule 1 geleverd aan alle klanten van kabelbedrijf Ziggo. Als bij een ander bedrijf – zoals KPN, Canal Digitaal of T-Mobile – een tv-abonnement wordt gekocht, kan Formule 1 met het aanvullende Ziggo Sport Totaal-abonnement bekeken worden. Dit abonnement kost afhankelijk van de distributeur rond 15 euro per maand. Naast Formule 1 kan dan ook naar meer sporten, waaronder de voetbalcompetities Premier League (Engeland), La Liga (Spanje), Serie A (Italië) en Ligue 1 (Frankrijk) gekeken worden. Formule 1 kan daarnaast via streamingdienst F1 TV Pro voor 65 euro per jaar – inclusief Nederlands commentaar van Olav Mol (Ziggo Sport) – gevolgd worden.

   

  Viaplay

  De uitzendrechten van Formule 1 verhuizen vanaf 2022 naar NENT dat de autosport op de voor Nederland nieuwe streamingdienst Viaplay gaat aanbieden. Veel over de Formule 1-uitzendingen bij Viaplay is nog niet bekend. Eveneens is onbekend wat de uiteindelijke abonnementsprijs van Viaplay in Nederland gaat worden. De verwachting is dat Viaplay met een lage instapprijs de Nederlandse markt gaat betreden en dat na verloop van tijd de abonnementsprijs omhoog wordt bijgesteld. Omdat naast sport ook films en series worden aangeboden is de verwachting dat de uiteindelijke abonnementsprijs van Viaplay tussen de 15 en 20 euro per maand wordt.

   

  F1 TV Pro

  Duidelijk is dat ook F1 TV Pro in Nederland beschikbaar blijft. Onduidelijk is echter op welke manier. Mogelijk dat F1 TV Pro alleen bij het Viaplay-abonnement wordt geleverd. Net als Viaplay is F1 TV Pro een online streamingdienst. Het is hierdoor onwaarschijnlijk dat F1 TV Pro met de huidige prijsstelling in Nederland beschikbaar blijft. NENT betaalt voor de komende drie seizoenen Formule 1 ruim 100 miljoen euro om Formule 1 aan te mogen bieden.

  ZiggoVodafoneZiggoZiggo SportZiggo Sport TotaalNordic Entertainment GroupNENTViaplayF1 TV ProstreamingdienstFormule 1

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win De beentjes van Sint-Hildegard

   CineMember voegt deze maand onder andere De beentjes van Sint-Hildegard toe, waarin Gedda zóveel van Jan houdt, dat hij het er benauwd van krijgt. Zij ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen… Wij geven vijf keer een maandabonnement weg, waarmee onder andere dit comedy-drama te bekijken is.

  TV-TIP Het blok Australië

  Het blok Australië
  Play4 om 08:50 uur
  In Nederland vond Net5 het na zeven seizoenen wel welletjes, maar in Australië wordt er al een dikke 15 seizoenen doorgehamerd.

  TV-TIP Prometheus

  Prometheus
  om 02:49 uur
  Prometheus is een prequel op Alien, maar vertelt ook een compleet eigen verhaal. Waardoor je weinig voorkennis nodig hebt.

  Interview

  • *

   Leo Alkemade

   Van je familie moet je het hebben

   Een hoofdgast wordt naar de studio gelokt waar familieleden en vrienden zijn om samen een quiz te spelen. De presentatie is in handen van Leonie ter Braak en Leo Alkemade.
   Reacties0 reactie(s)