Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Tele2 sluit video on demand contract met Warner en Disney

    Video On Demand is hot. Televisieaanbieders zien in de digitale thuisvideotheek een nieuwe manier om winstgevende activiteiten te ontplooien. Tele2 heeft vandaag op dit gebied een heel belangrijke overeenkomst gesloten
    Jarco Kriek
    5 september 2008
    comments 0
    Tele2 sluit video on demand contract met Warner en Disney

    Tele2 en de twee grote Amerikaanse filmhuizen Warner Bros. En Disney-ABC-ESPN hebben een overeenkomst gesloten voor het leveren van recente topfilms voor de video on demand dienst van IPTV aanbieder Tele2. Hierdoor zijn films van deze Amerikaanse filmhuizen direct als ze in Nederland uit de bioscoop verdwijnen beschikbaar bij Tele2 video on demand.

    Video on demand, ook wel de digitale thuisvideotheek genoemd, is een dienst waarmee de abonnee tegen betaling recente films te huren via de digitale decoder. Deze zijn in de meeste gevallen na bestelling direct voor een periode van 24 uur te zien. De betaling geschiedt via de maandelijkse nota van de televisieaanbieder. Men hoeft dus niet meer naar de videotheek om een DVD te huren. Vooral het gemak van video on demand is een groot voordeel. Je hoeft namelijk nooit meer rekening te houden met het terugbrengen van een gehuurde DVD en loopt dus ook geen kans op mogelijke boetes door te laat terugbrengen.

    Alle partijen zijn blij met de overeenkomst. “Warner heeft de digitale exploitatie van haar films en TV series hoog in het vaandel staan en wij zijn zeer verheugd dat nu ook de klanten van Tele2 onze films op TV kunnen bekijken vanaf hetzelfde moment als ze uitkomen op DVD.” laat Jaap Bruijnen van Warner Bros. weten. Maria Kyriacou voegt namens Disney-ABC-ESPN toe: ““Het ligt binnen onze strategie om samen te werken met toonaangevende internationale nieuwe media platforms om consumenten toegang te verschaffen tot onze kwalitatief hoogwaardige content.” Ook Hans Broekhuis, directeur marketing en content bij Tele2, is verheugd over de samenwerking. “Dit is echt ongelooflijk goed nieuws voor filmliefhebbers,”

    Tele2Video On DemandWarner Bros.Disney

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview