1. Nieuws

    The Voice grotere tv-hit dan Big Brother

    Het Talpa-format The Voice wordt in meer dan 150 landen uitgezonden. Daarmee is de talentenshow een grotere tv-hit dan Big Brother.
    Jarco Kriek
    26 december 2012
    comments 0
    The Voice grotere tv-hit dan Big Brother
    Foto: ANP

    Het Talpa-format The Voice wordt in meer dan 150 landen uitgezonden. Daarmee is de talentenshow een grotere tv-hit dan Big Brother.

    Beide tv-formats zijn door John de Mol bedacht. Hij bedacht het format van Big Brother toen hij nog mede-eigenaar van productiehuis Endemol was. Hierdoor liggen de rechten van dit format niet bij John de Mol, maar bij Endemol. Het zorgde er wel mede voor dat Endemol daarna voor miljarden euro’s aan het Spaanse Telefónica verkocht werd.

    Nederlands beste exportproduct

    The Voice is op dit moment één van de belangrijkste Nederlandse exportproducten. Het wordt in ongeveer 150 landen op tv uitgezonden. In vijftig landen worden nationale edities van The Voice uitgezonden. In honderd andere landen worden bestaande versie – veelal uit Amerika, Engeland, Spanje en Frankrijk – uitgezonden.

    The Voice overtreft Big Brother

    In Veronica Magazine zegt een woordvoerder van productiebedrijf Talpa dat The Voice nu al Big Brother overtreft: "ln harde cijfers wel. Verder zijn de twee moeilijk te vergelijken. The Voice is een prime time wekelijks programma voor het hele gezin. Big Brother duurt honderd dagen, wordt op de vooravond of late avond uitgezonden en is voor een jong publiek. En het belangrijkst: Big Brother was een totaal nieuwe vorm van televisie, terwijl The Voice de, zeg maar, 2.0 versie is van een talentencompetìtie."

    The VoiceThe Voice of HollandBig BrotherJohn de MolTalpaEndemol

    Reacties

  1. TV-TIP Van onze centen

    Van onze centen
    SBS6 om 20:30 uur
    Kees spreekt deze week met boze inwoners van het Brabantse Bakel. Zij wonen op een prachtige plek midden in de natuur. De provincie heeft veel geld geïnvesteerd in het behoud en de verbetering van het natuurgebied, maar nu wil diezelfde provincie een weg aanleggen dwars door dat gebied.

    Doe mee en win!

    • *

      5X2 KAARTEN TRUTH OR DARE

      Een onschuldig spelletje Truth or Dare krijgt een dodelijke afloop wanneer de deelnemers op mysterieuze wijze gestraft worden. Lucy Hale (Pretty Little Liars) en Tyler Posey (Teen Wolf) spelen de hoofdrollen. Totaal TV mag vijf keer twee bioscoopkaartjes voor deze thriller weggeven.

    TV-TIP Levenslang met dwang

    Levenslang met dwang
    RTL 5 om 20:30 uur
    Het knappe koppie van Jan ­Kooijman wordt in het nieuwe seizoen van Levenslang met dwang vervangen door de sympathieke snoet van Dennis Weening. Voor de rest verandert er niks. Mensen met een dwangstoornis reizen naar ­Thailand om daar hun problemen aan te pakken.