Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    T-Mobile begint met aanleg eigen glasvezelnetwerk in Nederland

    Na KPN en CIF krijgt Nederland nog een grote en kapitaalkrachtige partij die zelf glasvezelnetwerken gaat aanleggen. T-Mobile heeft deze aankondiging gedaan.
    Jarco Kriek
    28 november 2018
    comments 0
    T-Mobile begint met aanleg eigen glasvezelnetwerk in Nederland
    Foto ANP

    De aankondiging van T-Mobile komt een dag nadat de Europese Commissie toestemming voor de overname van Tele2 Nederland heeft gegeven. T-Mobile begint volgend jaar met de aanleg van een glasvezelnetwerk in Den Haag dat 33.000 adressen van de vaste diensten tv, internet en telefonie kan voorzien. In Den Haag levert op dit moment het VodafoneZiggo bedrijfsonderdeel Ziggo via de kabel vaste diensten. Ook KPN, de dochterbedrijven XS4All en Telfort alsmede serviceproviders die via de netwerken van KPN diensten leveren, bieden abonnementen voor vaste diensten aan. De keuze voor Den Haag is niet opvallend. Het hoofdkantoor van T-Mobile is in de Hofstad gevestigd.

     

    Consumenten en zakelijk

    T-Mobile begint in de eerste helft van 2019 met de aanleg van het eigen glasvezelnetwerk. Van de 33.000 adressen zijn 30.000 particuliere aansluitingen voor de consument. De overige 3.000 adressen zijn zakelijke aansluitingen. T-Mobile gaat een techniek gebruiken waarbij de verbinding niet met naburige adressen gedeeld hoeft te worden. Dit betekent dat klanten altijd de door T-Mobile bij het abonnement beloofde en bij het abonnement gekochte internetsnelheid geleverd krijgen.

    T-MobileDeutsche TelekomTele2glasvezelDen HaagconsumentparticulierzakelijktvtelevisieinternetonlineteleffoontelefoniebellenconcurrentieaansluitingenZiggoVodafoneZiggoKPN

    Reacties

  1. TV-TIP 90's Dance

    90's Dance
    NPO 3 om 20:23 uur
    Voor veel mensen bestaat dance-act 2 Brothers on the 4th Floor uit zangeres Des-Ray en rapper D-Rock, maar hoe zit het dan met die ‘twee broers’? In 90’s Dance zien we de geschiedenis van deze hitmachine, die flink scoorde met o.a. Dreams en Never Alone. Broers Bobby en Martin Boer vertellen hoe ze hun eerste hit scoorden, maar eigenlijk helemaal geen zin hadden in alle aandacht die daarbij hoorde. Het duo ronselde twee frisse gezichten voor de populaire dance-act, terwijl de ze achter de schermen muziek bleven maken.

    TV-TIP Het Jachtseizoen

    Het Jachtseizoen
    SBS6 om 20:30 uur
    Het jachtseizoen is weer geopend! De mannen van StukTV achtervolgen een nieuwe lichting BN’ers, die in een oranje overall proberen te ontkomen. Het levert spannende taferelen op, maar het is vooral de chemie tussen de voortvluchtigen die op de lachspieren werkt. Dit seizoen zien we al een paar potentiële pareltjes, met duo’s als Sylvia Geersen en Ferry Doedens, Bridget Maasland en Richard Groenendijk én Wolter Kroes en John de Bever. Zijn hun ontsnappingsplannen wel echt waterdicht?

    Interview