Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  T-Mobile en Tele2 gaan verder als Odido: nadruk op klantenservice en nieuwe abonnementen

  T-Mobile en Tele2 zijn voor de Nederlandse markt vanaf nu historische merknamen. De bedrijven waren al van dezelfde eigenaren, maar gaan nu verder onder één naam: Odido.
  Jarco Kriek
  5 september 2023
  comments 9
  T-Mobile en Tele2 gaan verder als Odido: nadruk op klantenservice en nieuwe abonnementen

  Odido is een opvallende naam voor een provider van mobiele en vaste diensten die zich als volledig Nederlands bedrijf wil profileren. De Nederlandse vertaling van het Griekse woord Odido is ‘ik hoor’. Deze vertaling sluit naadloos aan bij een van de belangrijkste doelen die de provider zichzelf heeft opgelegd. In deze tijd van onpersoonlijke klantbenadering via onder meer AI-gestuurde chatbots, wil Odido juist inzetten op een meer persoonlijk klantcontact.

   

  Persoonlijker

  Contact met echte mensen die problemen niet uit de weg gaan maar juist het probleem van een klant tot in detail oplossen. Geen weggestopte telefoonnummers om het klantcontact te bemoeilijken, maar juist in alle openheid communiceren hoe klanten het beste in contact komen met de klantenservice. Een klantenservice die niet alleen beter, maar ook gedurende meer uren per week te bereiken is. Odido CEO Søren Abildgaard is tijdens de perspresentatie duidelijk op dit punt: de klant moet als mens centraal staan en uitmuntende service dient leidend te zijn. Maar ook buiten het eigen klantennetwerk wil Odido een sociale rol vervullen. Het bedrijf gaat zich bijvoorbeeld inzetten voor mentale gezondheid, stimulering van sociale verbinding door middel van sport en het ondersteunen van ouderen bij onder meer gebruik van voor hen nieuwe producten als smartphones.

   

  Diensten

  Ook op het gebied van aangeboden diensten slaat Odido de weg van vernieuwing in. De provider wil zich hiermee onderscheiden van concurrenten als VodafoneZiggo (de combinatie van Vodafone en Ziggo) en KPN. Innovatie is bijvoorbeeld terug te vinden in vernieuwde of gehele nieuwe abonnementsvormen waarbij Unlimited en betaalbaarheid centraal staat. Bij de belangrijke mobiele tak van Odido doen onder meer snelheidsafhankelijke (speed-based) abonnementsvormen de intrede. Ook komt er een Unlimited-abonnement voor echt de hele familie, ongeacht of de familieleden op hetzelfde adres wonen. Bij vaste diensten richt Odido zich op het leveren via glasvezel op elk adres waar dit mogelijk is. Of de glasvezel nu eigendom is van Open Dutch Fiber (ODF) - waarmee Odido een samenwerkingsovereenkomst heeft - van KPN (NetwerkNL en Glaspoort) of Delta Fiber. Op vrijwel elk adres waar een glasvezelaansluitpunt voorhanden is, wil Odido diensten kunnen leveren.

   

  Lang proces

  De leiding van T-Mobile en Tele2 in Nederland heeft naar eigen zeggen twee jaar in het diepste geheim gewerkt aan het rebranden naar de naam Odido. Uiteindelijk werd knap werk verricht door dit proces tot bijna het eind onder de radar te houden. Nog geen 24 uur voor het overgaan van de naam T-Mobile naar Odido lekte de nieuwe naam uit. En dat is niet gek, want meer dan honderd fysieke winkels werden dit weekend van T-Mobile naar Odido getransformeerd. Ook het hoofdkantoor in Den Haag moest de nieuwe look & feel van Odido krijgen. Voorafgaand aan de perspresentatie gingen genodigden het gebouw in onder het logo van T-Mobile; na afloop van de bijeenkomst was het opvallende en kleurrijke logo van Odido te zien.

  OdidoT-MobileTele2tvtelevisieinternettelefonietelefoonvastmobiel5Gspeedbasedglasvezelabonnement

  Reacties

 1. TV-TIP Volle Zalen

  Volle Zalen
  NPO 2 om 20:26 uur
  Zijn laatste voorstelling Voor iedereen beter is stijf uitverkocht, maar volle zalen waren voor Richard Groenendijk lang niet altijd vanzelf­sprekend. Samen met Cornald Maas bezoekt ‘laatbloeier’ Groenendijk zijn ouderlijk huis in het Zeeuwse dorp waar hij opgroeide. Droomde hij als jongetje al van het theater? En hoe behield hij zijn zelfvertrouwen in de tijd dat hij speelde voor ‘soms maar twintig mensen’? Tijdens de opname overlijdt Richards regisseur en vriendin Wimie Wilhelm. Wat betekent haar overlijden voor Groenendijk en zijn werk?

  TV-TIP London Has Fallen

  London Has Fallen
  Veronica om 20:30 uur
  Alle leiders van de westerse wereld zullen in Londen aanwezig zijn voor de begrafenis van de Britse premier. Maar wat een sober, en tevens streng bewaakt, evenement had moeten worden, verandert in een grote chaos. Terroristen proberen al deze leiders te vermoorden. MI6-agent Mike Banning (Gerard Butler) wil hier een stokje voor te steken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)