Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  T-Mobile neemt Tweak over en komt beschikbaar op E-Fiber glasvezel

  De vaste diensten van T-Mobile komen naar meer adressen met toegang tot glasvezel. De aanbieder is nu ook bij E-Fiber beschikbaar.
  Jarco Kriek
  7 oktober 2022
  comments 0
  T-Mobile neemt Tweak over en komt beschikbaar op E-Fiber glasvezel

  De komst van T-Mobile op de glasvezelnetwerken van E-Fiber werd al enige tijd verwacht. Het is een gevolg van een verdere uitbreiding van de samenwerking met Open Dutch Fiber (ODF). E-Fiber werd enkele maanden geleden door ODF overgenomen. T-Mobile is de hoofdhuurder van de eigen glasvezelnetwerken van ODF. Het huidige bereik van E-Fiber bestaat uit 175.000 adressen waarop T-Mobile op korte termijn internettoegang kan aanbieden. Dat aantal groeit in de toekomst naar verwachting tot ongeveer 500.000 adressen.

   

  Cambrium

  Gelijktijdig maakte T-Mobile bekend dat het Cambrium heeft overgenomen. Het bedrijf is in Nederland vooral bekend van de merknaam Tweak, waarvan het eigenaar is. De overname van Cambrium betekent vrijwel zeker dat Tweak op termijn gaat overstappen van de tv-dienst van Canal Digitaal naar het IPTV-platform van T-Mobile. Cambrium is gevestigd in Almere en heeft ruim twintig mensen in dienst. Zij zijn al geïnformeerd over de overname. Søren Abildgaard, CEO van T-Mobile Nederland: "De overname van Cambrium inclusief het Tweak-klantenbestand is een belangrijke stap voor ons. We zijn blij dat zij nu onderdeel zijn van de T-Mobile groep. We kennen Cambrium als een innovatief en klantgericht bedrijf met talentvolle medewerkers. We verwelkomen de medewerkers en natuurlijk hun klanten van harte."

   

  Grootste aanbieder

  T-Mobile streeft ernaar om op vast glasvezelinternet de grootste aanbieder van Nederland te worden. Hiervoor heeft het bedrijf nu toegang tot de glasvezelnetwerken van Primevest, ODF en E-Fiber. Waar mogelijk en betaalbaar maakt T-Mobile ook gebruik van de glasvezelnetwerken van andere aanbieders, zoals KPN NetwerkNL en Glaspoort. T-Mobile biedt inmiddels supersnel internet via glasvezel met up- en downloadsnelheden tot 1Gbps bij meer dan 3,8 miljoen huishoudens. Daarnaast ziet T-Mobile de mogelijkheid om daar met zijn partners op korte termijn nog eens 1,3 miljoen huishoudens aan toe te voegen.

   

  Toekomst is glasvezel

  "De deal met Open Dutch Fiber voor de E-fiber footprint past perfect bij onze strategie om een substantiële bijdrage te leveren aan de verdere digitalisering van Nederland", zegt Søren Abildgaard. "Hiermee zijn we nog lang niet klaar. We stoppen pas wanneer iedereen in Nederland kan profiteren van betaalbaar en snel internet. Snel internet via betrouwbare glasvezelverbindingen is essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel (toekomstige) toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand."

   

  Concurrentiedruk

  Omdat E-Fiber voornamelijk glasvezelnetwerken beheert in het verzorgingsgebied van Ziggo, wordt de druk van T-Mobile op dit kabelbedrijf groter. Ziggo is op dit moment bezig met de afrondende fase van de uitrol van het op DOCSIS 3.1 gebaseerde gigabit netwerk. Voor het einde van dit jaar moeten alle aansluitingen van het kabelbedrijf naar DOCSIS 3.1 zijn omgezet. Ziggo kan hierdoor wat betreft download dezelfde snelheid aanbieden als glasvezel . De uploadsnelheid blijft voorlopig ver achter.

  T-MobileOpen Dutch FiberODFTweakE-Fiberglasvezelovernanetvtelevisieinternetconcurrentieconcurrentiedruk

  Reacties

 1. TV-TIP Down the Road

  Down the Road
  NPO 3 om 20:25 uur
  Nauwelijks bekomen van het afscheid van thuis, de vliegreis en de eerste Thaise indrukken, heeft Dieter een nieuwe hobbel voor zijn reisgenoten in petto: een fietstocht door Chiang Mai. Terwijl Bob, Ruben en Anne-Sophie vol zelfvertrouwen op hun stalen ros klimmen, is Ellen wat minder positief gestemd. Als de ketting op zo’n honderd meter van het startpunt ook nog eens van haar roze driewieler vliegt, krijgt de normaal gesproken zo vrolijke Ellen een fikse zenuwinzinking.

  TV-TIP Weg van Jou

  Weg van Jou
  RTL 8 om 20:25 uur
  De ambitieuze Evi (Katja Herbers) hoopt op een baan in Rio de Janeiro. Het loopt net anders: haar chef geeft haar de verantwoordelijkheid over een groot project in Terneuzen. De stadse Evi kan maar moeilijk wennen in Zeeland en ze wil het liefst zo snel mogelijk terug naar Rotterdam. Tot ze schipper Stijn (Maarten Heijmans) ontmoet.

  Interview

  • *

   Monic Hendrickx

   Arcadia

   Monic Hendrickx en regisseur Tim Oliehoek vonden het fijn om een tijdje in de futuristische wereld van de nieuwe serie Arcadia rond te lopen, maar ze zouden daar nooit willen wonen.
   Reacties0 reactie(s)