Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Vandaag Inside met Johan Derksen terug op televisie

  Het is weer John de Mol die Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen bij elkaar brengt. Vandaag Inside keert namelijk terug op televisie.
  Jarco Kriek
  11 mei 2022
  comments 8
  Vandaag Inside met Johan Derksen terug op televisie
  Foto Getty Images

  Na de kaarsrel besloot Johan Derksen twee weken geleden te stoppen met Vandaag Inside dat iedere werkdag te zien was op SBS6. Een (niet gebeurde?) anekdote van vijftig jaar geleden over een stapavond van Derksen die eindigde met een dronken vrouw in een kamer deed Nederland op zijn kop staan. Zelfs Journaals openden met Johan Derksen. Het einde van Vandaag Inside was een feit toen Wilfred Genee en René van der Gijp besloten solidair met Johan Derksen te zijn en de medewerking aan het dagelijkse programma op te zeggen.

   

  Ander geluid

  In de periode dat Vandaag Inside niet op televisie was, werd duidelijk dat een deel van de Nederlanders het andere geluid ging missen dat de talkshow van Genee, Van der Gijp en Derksen dagelijks op televisie bracht. Zelfs criticasters van Derksen lieten weten het programma op televisie te missen. Een terugkeer leek echter ver weg omdat Derksen de boot afhield. Tot dit weekend. Het is naar verluidt weer Talpa Network-eigenaar John de Mol die de drie tv-persoonlijkheden voor een gesprek op zijn kantoor uitnodigde en het fundament voor de terugkeer van Vandaag Inside legde.

   

  Even geduld

  Het is Johan Derksen die vandaag aan het ANP meldt dat Vandaag Inside vanaf maandag terugkeert op televisie. Volgens Derksen is hij bedolven onder mails, brieven, bloemen en sigaren en is dat een reden dat hij besloten heeft om toch weer op televisie terug te keren. Derksen zegt tegen Algemeen Dagblad dat het Vandaag Inside-trio niet met het programma stopte vanwege de boze reacties maar omdat ze geen rugdekking van Talpa kregen. Vooral Paul Römer – gekscherend door het drietal Baantje Junior benoemd – de RTV-directeur van Talpa liet zich in het openbaar zeer kritisch over Derksen uit. Talpa noemt de uitspraak van Derksen voorbarig en kan niet bevestigen dat het programma maandag terugkeert.

  TalpaTalpa NetworkSBS6Vandaag InsideWilfred GeneeRené van der GijpJohan DerksenJohn de Mol

  Reacties