Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Vandaag Inside met Johan Derksen terug op televisie

  Het is weer John de Mol die Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen bij elkaar brengt. Vandaag Inside keert namelijk terug op televisie.
  Jarco Kriek
  11 mei 2022
  comments 8
  Vandaag Inside met Johan Derksen terug op televisie
  Foto Getty Images

  Na de kaarsrel besloot Johan Derksen twee weken geleden te stoppen met Vandaag Inside dat iedere werkdag te zien was op SBS6. Een (niet gebeurde?) anekdote van vijftig jaar geleden over een stapavond van Derksen die eindigde met een dronken vrouw in een kamer deed Nederland op zijn kop staan. Zelfs Journaals openden met Johan Derksen. Het einde van Vandaag Inside was een feit toen Wilfred Genee en René van der Gijp besloten solidair met Johan Derksen te zijn en de medewerking aan het dagelijkse programma op te zeggen.

   

  Ander geluid

  In de periode dat Vandaag Inside niet op televisie was, werd duidelijk dat een deel van de Nederlanders het andere geluid ging missen dat de talkshow van Genee, Van der Gijp en Derksen dagelijks op televisie bracht. Zelfs criticasters van Derksen lieten weten het programma op televisie te missen. Een terugkeer leek echter ver weg omdat Derksen de boot afhield. Tot dit weekend. Het is naar verluidt weer Talpa Network-eigenaar John de Mol die de drie tv-persoonlijkheden voor een gesprek op zijn kantoor uitnodigde en het fundament voor de terugkeer van Vandaag Inside legde.

   

  Even geduld

  Het is Johan Derksen die vandaag aan het ANP meldt dat Vandaag Inside vanaf maandag terugkeert op televisie. Volgens Derksen is hij bedolven onder mails, brieven, bloemen en sigaren en is dat een reden dat hij besloten heeft om toch weer op televisie terug te keren. Derksen zegt tegen Algemeen Dagblad dat het Vandaag Inside-trio niet met het programma stopte vanwege de boze reacties maar omdat ze geen rugdekking van Talpa kregen. Vooral Paul Römer – gekscherend door het drietal Baantje Junior benoemd – de RTV-directeur van Talpa liet zich in het openbaar zeer kritisch over Derksen uit. Talpa noemt de uitspraak van Derksen voorbarig en kan niet bevestigen dat het programma maandag terugkeert.

  TalpaTalpa NetworkSBS6Vandaag InsideWilfred GeneeRené van der GijpJohan DerksenJohn de Mol

  Reacties

 1. TV-TIP Schaatsen: World Cup Stavanger

  Schaatsen: World Cup Stavanger
  NPO 1 om 14:20 uur
  Je zou haar zo zonder helm bijkans niet herkennen, maar Marijke Groenewoud schaatst haar rondjes niet alleen maar op de achtervolging en massastart. De Hallumse reed tijdens het World Cup kwalificatietoernooi op de 1.500 meter zelfs naar het goud, nog voor topfavoriet Antoinette Rijpma-de Jong. Tijdens de aftrap van het World Cup-seizoen in het Japanse Obihiro bleef een nieuwe krachtmeting uit: de ploeg van Jillert Anema bleef thuis. In het Noorse Stavanger is Groenewoud wél weer van de partij.

  TV-TIP The Last Boy Scout

  The Last Boy Scout
  Paramount Network om 20:00 uur
  Privédetective Joe Hallenbeck (Bruce Willis) zit aan de grond. Dus komt het goed uit dat ex-footballspeler Jimmy Dix (Damon Wayans) hem inhuurt om zijn vriendin Cory (Halle Berry) te beschermen. Cory heeft belastende informatie over de eigenaar van Jimmy's oude club. Als ze vermoord wordt besluiten Joe en Jimmy haar dood te wreken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)