Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Veronica koopt exclusieve live voetbalrechten van AZ, PSV en FC Twente

    Goed nieuws voor voetballiefhebbers. Talpa Network heeft voor tv-zender Veronica de exclusieve live uitzendrechten gekocht van Europese voetbalwedstrijden van AZ, PSV en FC Twente.
    Jarco Kriek
    5 juli 2023
    comments 0
    Veronica koopt exclusieve live voetbalrechten van AZ, PSV en FC Twente
    Foto Getty Images

    De aankoop van de voetbalrechten betreft voorrondewedstrijden voor de Europese voetbalcompetities Champions League, Europa League en Conference League van de Nederlandse clubs AZ, PSV en FC Twente die door voetbalbond UEFA worden georganiseerd. Mochten deze clubs de groepsfase van de betreffende Europese voetbalcompetitie bereiken dan zijn ook deze wedstrijden bij Veronica te zien. Talpa Network heeft namelijk nog voor het aankomende voetbalseizoen de rechten van deze voetbalcompetities in bezit. Die verhuizen vanaf medio 2024 naar VodafoneZiggo, dat de wedstrijden via het eigen sportplatform Ziggo Sport gaat aanbieden.

     

    PSV

    De wedstrijd in de play-offs van de Champions League van PSV is evenals een oefenwedstrijd tegen het Engelse Nottingham Forest live bij Veronica te zien. De oefenwedstrijd wordt op 30 juli uitgezonden. De wedstrijden van de play-offs op 8 of 9 en op 15 augustus. De tegenstander van PSV bij dit tweeluik is nog niet bekend. Mocht PSV de play-offs winnen dan plaatst het zich voor de groepsfase van de Champions League. In dat geval zijn de verdere Europese wedstrijden in de Champions League – net als van landskampioen Feyenoord dat zich al voor de groepsfase heeft geplaatst – bij RTL 7 en Ziggo Sport te zien. Bij verlies van PSV krijgt de ploeg uit Eindhoven een ticket voor de groepsfase van de Europa League. En zijn dus de wedstrijden live bij Veronica te zien.

     

    Bekende gezichten

    De presentatie van het programma met voor- en nabeschouwingen aan het veld bij deze wedstrijden is afwisselend in handen van Noa Vahle en Hélène Hendriks. Zij worden bijgestaan door wisselende analisten.

     

    Spoorboekje

    Door de aankoop van de uitzendrechten door Talpa Network zijn in ieder geval de volgende oefenwedstrijd, voorronde wedstrijden en play-offs bij Veronica live te volgen.

     

    • 27 juli, 20.00 uur: FC Twente – Hammarby IF
    • 30 juli, 18.30 uur: PSV – Nottingham Forest
    • 3 augustus, 20.00 uur: Hammarby IF – FC Twente

     

    Vanaf 10 en 17 augustus komt AZ in actie tijdens de laatste voorronde van de Conference League. Mocht FC Twente de strijd van Hammarby IF winnen dan zijn ook deze wedstrijden op deze dagen live bij Veronica te zien. Mochten de Nederlandse clubs de play-offs van de Conference League behalen dan zijn deze wedstrijden op 24 en 31 augustus eveneens live bij Veronica te zien.

    TalpaTalpa NetworkVeronicavoetbaluitzendrechtenUEFAChampions LeagueEuropa LeagueConference League

    Reacties

  1. TV-TIP Pawn Stars

    Pawn Stars
    RTL 7 om 15:00 uur
    Mensen die geld nodig hebben doen de gekste dingen, en de heren van Pawn Stars hebben door de jaren heen al heel wat maffe lui én bizarre voorwerpen gezien. Rick, Chumlee en Corey kijken terug op de meest bijzondere items die ze in de lange geschiedenis van Pawn Stars zijn tegengekomen. In de opener van het seizoen gaat Rick uit zijn plaat door een wonderlijke diamant: deze is gemaakt van koolstof uit een paar haren van componist Ludwig van Beethoven.

    TV-TIP Pretty Woman

    Pretty Woman
    RTL 8 om 20:25 uur
    Zakenman Edward Lewis (Richard Gere) gaat voor zijn werk een week naar Los Angeles. Voor enkele evenementen huurt hij sekswerker Vivian Ward (Julia Roberts) in om hem die week te vergezellen. Dat was bedoeld als een simpele zakelijke transactie, maar het loopt helemaal anders: Edward en Vivian worden verliefd op elkaar.

    Interview