Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay aandeelhouder: ‘situatie complexer dan gedacht’

  Hoe zwaar de storm is waarin Viaplay zich bevindt, blijkt uit een uitspraak van één van de grotere aandeelhouders. Deze benoemt de situatie als complex.
  Jarco Kriek
  26 oktober 2023
  comments 1
  Viaplay aandeelhouder: ‘situatie complexer dan gedacht’
  Foto Getty Images

  Viaplay Group stelde deze week de publicatie van de kwartaalcijfers van het derde kwartaal uit naar 29 november. De reden is volgens het Zweedse mediabedrijf de lopende gesprekken over herstructurering en de toekomst van het bedrijf. Het is al enige tijd bekend dat Viaplay Group in zwaar financieel weer verkeert. Het bedrijf heeft hoge schulden en de vrije kasstroom is nihil. Nu banken en andere geldschieters de hand meer op de knip houden, wordt voor extra financiële middelen in de richting van de aandeelhouders gekeken.

   

  Overname

  Het Noorse mediabedrijf Schibsted (10,1 procent) is met de Franse mediareus Canal+ (12 procent) en de Tsjechische investeerder PPF (6,3 procent) een van de drie nieuwe aandeelhouders die in de afgelopen maanden een belang in Viaplay Group heeft genomen, nadat de daling van de aandelenkoers zich inzette. Schibsted stelt bij de presentatie van de eigen financiële cijfers dat het in dialoog is met Viaplay Group over de ontstane situatie, maar dat het bedrijf absoluut niet geïnteresseerd is in overname van Viaplay Group.

   

  Geld verdampt

  Schibsted CEO Per Christian Mørland bevestigt aan Noorse media dat er op dit moment gesprekken gaande zijn met de grootste eigenaren van Viaplay Group over financieringsoplossingen. Schibsted is echter niet van plan om tientallen miljoenen euro vers kapitaal in Viaplay Group te steken. Schibsted zag zelf in rap tempo een kwart van de investering in Viaplay Group verdampen. Het kocht medio september het aandelenpakket van 10,1 procent voor 400 miljoen SEK (34 miljoen euro). Enkele weken later heeft Schibsted volgens de kwartaalcijfers al bijna een kwart – 96 miljoen SEK (8,13 miljoen euro) – van deze investering als verlies afgeboekt.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstbeursaandelenaandelenkoers

  Reacties

 1. TV-TIP You, Me and My Ex

  You, Me and My Ex
  TLC om 19:00 uur
  Als mensen vaak over hun ex praten zijn ze vaak nog niet helemaal over hun vorige relatie heen. Dat belet ze echter niet om een nieuwe vriend of vriendin te zoeken! You, Me and My Ex volgt vijf stellen, waarvan één iemand nog intensief contact heeft met zijn of haar ex. Elodie ontdekte tijdens haar prille relatie met De'Andre pas dat hij nog goed bevriend is met zijn ex Rowan, en dat zorgt voor veel stress. Helemaal omdat zijn moeder vurig hoopt dat De'Andre en Rowan weer terug bij elkaar komen.

  TV-TIP Harcore Pawn

  Harcore Pawn
  RTL 7 om 19:30 uur
  De spanning neemt toe in het pandhuis nadat eigenaar Les in elkaar is gezakt. Seth en Ashley proberen de tent samen te runnen, maar ze hebben allebei hele andere ideeën over hoe ze dat aanpakken. Als Les getuige is van het zoveelste conflict bedenkt hij een wedstrijd: degene die zijn werk het beste doet wordt zijn tijdelijke vervanger. Ondanks Les' plan wordt er nog heel wat afgeruzied in het tiende seizoen van Hardcore Pawn.

  Interview