Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay direct via bruikleendecoder Ziggo en KPN nog onzeker

  Het is allerminst duidelijk of Viaplay voor abonnees van Ziggo en KPN direct via de bruikleendecoder beschikbaar komt. Dat bevestigen partijen aan Totaal TV.
  Jarco Kriek
  8 december 2021
  comments 9
  Viaplay direct via bruikleendecoder Ziggo en KPN nog onzeker

  Nordic Entertainment Group (NENT) maakte vandaag meer details over streamingdienst Viaplay bekend. Viaplay begint op 1 maart in Nederland. Een abonnement gaat bij de marktintroductie €13,99 per maand kosten. Het abonnement kan niet alleen direct bij NENT/Viaplay gekocht worden. NENT heeft op dit moment met VodafoneZiggo en KPN overeenkomsten gesloten waardoor abonnees van deze bedrijven het Viaplay-abonnement ook via hun aanbieder kunnen kopen.

   

  Niet lineair

  Viaplay is een streamingdienst. Dit betekent dat altijd een internetverbinding nodig is. In tegenstelling tot de huidige situatie waarbij Formule 1 lineair via de kanalen van Ziggo Sport/Ziggo Sport Totaal wordt uitgezonden, is dus altijd een internetverbinding nodig om content van Viaplay te kijken. Dit betekent bijvoorbeeld dat het voor satellietkijkers van Canal Digitaal moeilijker wordt om op het vakantieverblijf Formule 1 te volgen.

   

  Bruikleendecoders

  De bruikleendecoders van Ziggo en KPN zijn technisch in staat doormiddel van een app Viaplay rechtstreeks zonder tussenkomst van een ander apparaat te leveren. Maar of dit daadwerkelijk gaat gebeuren, is de vraag die op dit moment niet door beide distributeurs beantwoord kan worden. Gerd de Smijter van KPN hierover: "We zijn druk aan het kijken hoe wij Viaplay ook via onze eigen KPN-apparatuur kunnen aanbieden. Daarover zullen wij onze klanten informeren." Ook bij VodafoneZiggo is er nog geen witte rook voor het gebruik van Viaplay direct via Mediabox XL en Mediabox Next. "Ziggo streeft ernaar om klanten toegang te bieden tot hun favoriete content, waarbij gemak en de beste kijkervaring voorop staat. Zodra we meer weten over het kijken naar Viaplay via een app op de mediabox, informeren we onze klanten", laat woordvoerder Gerjan van der Laan aan Totaal TV weten.

   

  Hoe kun je Viaplay kijken?

  Viaplay kan met zekerheid wel via de eigen platformen van NENT/Viaplay bekeken worden. Een breed scala aan devices en platforms zullen Viaplay in Nederland ondersteunen, waaronder smart TV's, iOS en Android smartphones en tablets, Chromecast en Apple TV en PC en Mac.

  Nordic Entertainment GroupNENTViaplayZiggoVodafoneZiggoKPNInteractieve TVbruikleendecoder

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Tom Waes

   Reizen Waes wereldsteden

   Alle vrouwen willen met hem trouwen, alle mannen willen hem zijn en alle kinderen willen hem worden. We hebben het over presentator Tom Waes. Wat is zijn geheim?
   Reacties0 reactie(s)