Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay Formule 1-commentator bedreigd

  Er is veel gedoe over het commentaar bij Formule 1 op Viaplay. Nu blijkt dat dit zelfs heeft geleid tot bedreiging van een commentator.
  Jarco Kriek
  8 juli 2022
  comments 9
  Viaplay Formule 1-commentator bedreigd

  In een interview met RacingNews365 laat Nelson Valkenburg voor het eerst weten dat hij vanwege zijn rol als commentator bij de Viaplay-uitzendingen van de Formule 1 is bedreigd. Veel Formule 1-fans zijn niet te spreken over het commentaar van het duo Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk. Elk raceweekend staan de sociale media vol klachten over het commentaarduo van Viaplay. De luistercijfers van de online radiozender Grand Prix Radio, waar het live commentaar van Olav Mol en Jack Plooij te horen is, stijgen daarentegen elk raceweekend naar een nieuw record. Mol en Plooij waren de afgelopen negen jaar commentatoren van Formule 1 bij Ziggo Sport. Klagende Viaplay-abonnees denken met weemoed terug aan dit Ziggo Sport-duo.

   

  Bedreiging

  Naar nu blijkt is het niet alleen bij klagen op sociale media gebleven. Valkenburg verklapt in het interview dat hij tijdens de eerste weken van het huidige Formule 1-seizoen ook is bedreigd. Dit gebeurde eveneens via sociale media. Valkenburg heeft geprobeerd zich hiervoor af te sluiten. Hij schat in dat het maar een groep van een enkele honderden mensen is die zich op deze manier misdraagt. “Voor die mensen kan ik het uiteindelijk toch nooit goed doen, ongeacht wat ik doe. Ik ben ook niet meer actief op sociale media”, aldus Valkenburg. Het werd zelfs zo erg dat het privéadres van de commentator op internet rondging. Vervolgens ontving hij post met daarin de ene na de andere belediging. Valkenburg vond dit beangstigend.

   

  Steeds beter

  Valkenburg reist samen met Nelson Heemskerk en pitreporter Stéphanie Kox de hele wereld over, van het ene naar het andere circuit. Het trio raakt steeds beter op elkaar ingespeeld en dat is volgens Valkenburg te horen aan het commentaar. Die is volgens hem steeds beter geworden. Toch houden de klachten op sociale media aan. Viaplay blijft echter pal achter de commentatoren staan. Na eerdere vragen van Totaal TV blijkt dat de Zweedse eigenaar van Viaplay geen intentie heeft om wijzigingen aan te brengen aan het huidige Formule 1-commentaar.

  ViaplayViaplay GroupFormule 1Nelson Valkenburg

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)