Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay Formule 1-commentator bedreigd

  Er is veel gedoe over het commentaar bij Formule 1 op Viaplay. Nu blijkt dat dit zelfs heeft geleid tot bedreiging van een commentator.
  Jarco Kriek
  8 juli 2022
  comments 9
  Viaplay Formule 1-commentator bedreigd

  In een interview met RacingNews365 laat Nelson Valkenburg voor het eerst weten dat hij vanwege zijn rol als commentator bij de Viaplay-uitzendingen van de Formule 1 is bedreigd. Veel Formule 1-fans zijn niet te spreken over het commentaar van het duo Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk. Elk raceweekend staan de sociale media vol klachten over het commentaarduo van Viaplay. De luistercijfers van de online radiozender Grand Prix Radio, waar het live commentaar van Olav Mol en Jack Plooij te horen is, stijgen daarentegen elk raceweekend naar een nieuw record. Mol en Plooij waren de afgelopen negen jaar commentatoren van Formule 1 bij Ziggo Sport. Klagende Viaplay-abonnees denken met weemoed terug aan dit Ziggo Sport-duo.

   

  Bedreiging

  Naar nu blijkt is het niet alleen bij klagen op sociale media gebleven. Valkenburg verklapt in het interview dat hij tijdens de eerste weken van het huidige Formule 1-seizoen ook is bedreigd. Dit gebeurde eveneens via sociale media. Valkenburg heeft geprobeerd zich hiervoor af te sluiten. Hij schat in dat het maar een groep van een enkele honderden mensen is die zich op deze manier misdraagt. “Voor die mensen kan ik het uiteindelijk toch nooit goed doen, ongeacht wat ik doe. Ik ben ook niet meer actief op sociale media”, aldus Valkenburg. Het werd zelfs zo erg dat het privéadres van de commentator op internet rondging. Vervolgens ontving hij post met daarin de ene na de andere belediging. Valkenburg vond dit beangstigend.

   

  Steeds beter

  Valkenburg reist samen met Nelson Heemskerk en pitreporter Stéphanie Kox de hele wereld over, van het ene naar het andere circuit. Het trio raakt steeds beter op elkaar ingespeeld en dat is volgens Valkenburg te horen aan het commentaar. Die is volgens hem steeds beter geworden. Toch houden de klachten op sociale media aan. Viaplay blijft echter pal achter de commentatoren staan. Na eerdere vragen van Totaal TV blijkt dat de Zweedse eigenaar van Viaplay geen intentie heeft om wijzigingen aan te brengen aan het huidige Formule 1-commentaar.

  ViaplayViaplay GroupFormule 1Nelson Valkenburg

  Reacties

 1. TV-TIP Lewis

  Lewis
  RTL 8 om 20:25 uur
  Na een rondje hardlopen wordt de 23-jarige Rose Anderson dood in een rivier gevonden. Haar huisgenoot Chloe vertelt Lewis, Hathaway en Maddox dat Rose bloedbonje had met haar minnaar, professor astrofysica Felix. En laat hij nou getrouwd zijn met haar scriptiebegeleider Philippa. Heeft een van hen Rose naar de eeuwige jachtvelden gestoken of heeft het onderwerp van haar proefschrift iets met haar dood te maken? De zaak komt in een stroomversnelling als Chloe’s vriend op de vlucht slaat. Maar dan valt er een tweede slachtoffer…

  TV-TIP Het Roer Om

  Het Roer Om
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het idee om de eeuwigdurende kuierlatten te nemen speelt al lang bij Almeloërs Sven en Cariena. Slowakije, Tsjechië en Polen passeren de revue, maar de keuze valt uiteindelijk op Duitsland, vooral omdat ze al een lekker woordje Duits spreken. In het gehucht Wurz­bach huren ze twee vrijstaande huizen: een om zelf in te wonen, de ander voor de verhuur. Maar als blijkt dat de huurbaas niet van plan geld in het gedateerde vakantiehuis te pompen, worden ze gedwongen op een andere manier aan inkomsten te komen. Voor Sven en Cariena lijkt niets anders op te zitten dan een baan te zoeken.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)