Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    ‘Viaplay is technisch failliet, hard hoofd in dat zij er volgend jaar nog zijn’

    Er zijn moeilijke tijden in aantocht voor Viaplay. Het Zweedse mediabedrijf is volgens sommige analisten zelfs technisch failliet. Voor de toekomst wordt gevreesd.
    Jarco Kriek
    5 december 2023
    comments 3
    ‘Viaplay is technisch failliet, hard hoofd in dat zij er volgend jaar nog zijn’
    Foto Getty Images

    De grote vraag is natuurlijk of de mening van analisten door Viaplay Nederland-kopstuk Marco Zwaneveld wordt geschaard onder de 75 procent nonsens die volgens hem over de streamingdienst wordt verkondigd. Feit is dan marktanalist Jean Paul van Oudheusden op nieuwsradiozender BNR spreekt over een technisch faillissement van Viaplay Group. Hij kan zich maar moeilijk voorstellen dat Viaplay over een jaar nog bestaat. In Nederland zegt Viaplay nog winstgevend te zijn. Dit komt vooral omdat het Formule 1 aanbiedt. Maar de grote vraag is hoe het bedrijf omgaat met de leegloop van abonnees nu er de komende maanden geen live Formule 1-beelden zijn. Viaplay probeert abonnees binnenboord te houden met Formule 1-documentaires.

     

    Financiële injectie

    Jean Paul van Oudheusden stelt dat Viaplay Group een financieel infuus nodig heeft om enigszins kans te hebben de huidige malaise te overleven. Investeerders als Canal+ en PPF moeten vele malen de beurswaarde aan nieuw kapitaal in het Zweedse mediabedrijf stoppen. Ook moeten nieuwe aandelen worden uitgeven. Dit zorgt ervoor dat de waarde per aandeel verder afneemt. Obligatiehouders moeten langer op hun geld wachten. Dit zorgt er alleen maar voor dat Viaplay Group kan overleven; om het bedrijf winstgevend te maken zijn nog grotere stappen nodig.

    ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienst

    Reacties

  1. TV-TIP Focus

    Focus
    Net5 om 22:35 uur
    Meesteroplichter Nicky (Will Smith) neemt zijn jonge collega Jess (Margot Robbie) onder zijn hoede. Terwijl hij haar de fijne kneepjes van het vak leert, bloeit er iets op tussen hen. Maar Nicky besluit een punt achter hun relatie te zetten. Als ze elkaar drie jaar later weer tegenkomen, gooit Jess alle plannen van Nicky in de war.

    Interview