Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Viaplay is technisch failliet, hard hoofd in dat zij er volgend jaar nog zijn’

  Er zijn moeilijke tijden in aantocht voor Viaplay. Het Zweedse mediabedrijf is volgens sommige analisten zelfs technisch failliet. Voor de toekomst wordt gevreesd.
  Jarco Kriek
  5 december 2023
  comments 3
  ‘Viaplay is technisch failliet, hard hoofd in dat zij er volgend jaar nog zijn’
  Foto Getty Images

  De grote vraag is natuurlijk of de mening van analisten door Viaplay Nederland-kopstuk Marco Zwaneveld wordt geschaard onder de 75 procent nonsens die volgens hem over de streamingdienst wordt verkondigd. Feit is dan marktanalist Jean Paul van Oudheusden op nieuwsradiozender BNR spreekt over een technisch faillissement van Viaplay Group. Hij kan zich maar moeilijk voorstellen dat Viaplay over een jaar nog bestaat. In Nederland zegt Viaplay nog winstgevend te zijn. Dit komt vooral omdat het Formule 1 aanbiedt. Maar de grote vraag is hoe het bedrijf omgaat met de leegloop van abonnees nu er de komende maanden geen live Formule 1-beelden zijn. Viaplay probeert abonnees binnenboord te houden met Formule 1-documentaires.

   

  Financiële injectie

  Jean Paul van Oudheusden stelt dat Viaplay Group een financieel infuus nodig heeft om enigszins kans te hebben de huidige malaise te overleven. Investeerders als Canal+ en PPF moeten vele malen de beurswaarde aan nieuw kapitaal in het Zweedse mediabedrijf stoppen. Ook moeten nieuwe aandelen worden uitgeven. Dit zorgt ervoor dat de waarde per aandeel verder afneemt. Obligatiehouders moeten langer op hun geld wachten. Dit zorgt er alleen maar voor dat Viaplay Group kan overleven; om het bedrijf winstgevend te maken zijn nog grotere stappen nodig.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienst

  Reacties

 1. TV-TIP Papillon

  Papillon
  RTL 7 om 22:00 uur
  Henri Charrière (Charlie Hunnam) kraakt kluizen, maar hij zou nooit iemand vermoorden. Toch belandt hij na een onterechte veroordeling voor een moord die hij niet heeft gepleegd op gevangeniseiland Duivelseiland. Hij sluit een deal met medegevangene Louis Dega (Rami Malek): in ruil voor bescherming van Charrière helpt Dega hem ontsnappen.

  TV-TIP De Kist

  De Kist
  NPO 2 om 23:53 uur
  De laatste gast van het seizoen is Lucille Werner en de Lingo-presentatrice, die een tijdje in de Tweede Kamer heeft gezeten voor het CDA, heeft een bijzonder verhaal te vertellen. Als klein meisje werd zij vanwege haar handicap letterlijk op handen gedragen door haar vader. Het was daarom een grote schok toen hij uit het leven stapte. Dit heeft een grote indruk achtergelaten op Lucille, die zich dagelijks inzet voor mensen met een beperking.

  Interview

  • *

   Joris Linssen

   Out of Office

   In het nieuwe Out of Office volgt Joris Linssen vijf mensen met een burn-out die een half jaar gaan helpen op een zorgboerderij. Heeft hij ooit overwogen om zelf een pauze te nemen en ‘out of office’ te gaan?
   Reacties0 reactie(s)