Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay koopt uitzendrechten PDC Darts en snooker

  Een nieuwe grote omslag in het Nederlandse tv-landschap. Voor het eerst sinds lange tijd verdwijnen de belangrijkste dartswedstrijden achter de betaalmuur.
  Jarco Kriek
  25 mei 2021
  comments 2
  Viaplay koopt uitzendrechten PDC Darts en snooker
  Foto Getty Images

  Nordic Entertainment Group (NENT) heeft voor de eigen streamingdienst Viaplay de Nederlandse uitzendrechten van alle dartstoernooien onder de vlag van dartsorganisatie PDC voor de duur van vijf jaar gekocht. Het darts blijft tot en met het WK Darts dat in december begint bij RTL 7 te zien. Daarna zijn de dartswedstrijden met onder andere de Nederlandse darter Michael van Gerwen live bij Viaplay te zien. Viaplay is een voor Nederland nieuwe streamingdienst die vanaf het eerste kwartaal 2022 in Nederland verkrijgbaar is. Naast sport bestaat het aanbod van Viaplay ook uit films en series, waaronder exclusieve content dat NENT speciaal voor de streamingdienst heeft laten maken. Het is op dit moment nog niet bekend welk prijskaartje aan het Viaplay-abonnement in Nederland komt te hangen.

   

  Formule 1

  NENT zorgde vorige week voor een aardschok onder Nederlandse sportliefhebbers door de uitzendrechten van Formule 1 voor de komende drie raceseizoenen te kopen. De afgelopen negen jaar was de koningsklasse van de autosport bij Ziggo Sport te zien. Klanten van kabelbedrijf Ziggo hoeven op dit moment nog niets extra voor het live kijken van Formule 1 te betalen. Wie bij KPN, Canal Digitaal, T-Mobile tv kijkt, dient hiervoor een Ziggo Sport-abonnement te kopen. Na dit raceseizoen moet iedere Nederlander een Viaplay-abonnement kopen om alle vrije trainingen, kwalificaties en races live te kunnen volgen. NENT belooft wel dat het zes races per seizoen zonder abonnement – dus voor iedereen gratis beschikbaar - gaat aanbieden. Daarnaast heeft NENT voor Viaplay de uitzendrechten van de Duitse voetbalcompetitie Bundesliga voor de duur van negen jaar gekocht. Bundesliga was tot nu toe bij betaalzender ESPN te zien.

   

  Meer Nederlandse dartsevenementen

  De vijfjarige overeenkomst maakt van Viaplay de exclusieve Nederlandse thuisbasis van 's werelds beste darttoernooien, waaronder het World Darts Championship, Premier League Darts, World Cup of Darts, World Matchplay, World Grand Prix, European Championship, Grand Slam of Darts en de Players Championship, naast de prestigieuze World Series of Darts Finals. NENT en PDC gaan ook samenwerken om een live dartsevenement in Nederland op te zetten met 's werelds beste darters. Binnenkort worden meer details bekendgemaakt.

   

  Toekomst

  Michael van Gerwen: "Er is zoveel dartstalent in Nederland en het is geweldig dat fans vanaf begin volgend jaar via Viaplay naar PDC-toernooien kunnen kijken. De samenwerking van PDC met de NENT blijft groeien en we kunnen allemaal positief uitkijken naar de toekomst met hen." Peter Nørrelund, Chief Sports Officer van NENT Group: "We komen naar Nederland om een leider op het gebied van streaming te worden. Dat betekent het veiligstellen van de meest relevante lokale sportrechten, naast het aanbieden van geweldige originele content. All-time grootheden zoals Michael van Gerwen, de nummer één van de wereld gedurende zeven opeenvolgende jaren, en Raymond van Barneveld, beroemd om zijn vijf wereldtitels en rivaliteit midden jaren 2000 met Phil 'The Power' Taylor, hebben een enorm Nederlands dartspubliek opgebouwd. Naast de Formule 1 en de Bundesliga ligt Viaplay opnieuw op schema met de beste premiumsporten van Nederland."

   

  Darts populair

  Barry Hearn OBE, PDC President: "NENT Group is al gewaardeerde omroeppartner op een aantal gebieden en uitbreiding naar Nederland is een spannende tijd voor zowel hen als de PDC. Darts is enorm populair in heel Nederland en deze samenwerking geeft fans de kans om te blijven genieten van topklasse PDC-toernooien via Viaplay."

   

  Snooker verdwijnt deels bij Eurosport

  De deal met Matchroom Sports brengt ook live verslaggeving van snooker's Champion of Champions en Championship League-evenementen voor Viaplay in Nederland, samen met de World Pool Masters, World Pool Championship, World Cup of Pool, US Open Championship en de Mosconi Cup. Daarnaast brengt deze deal ook een uitgebreid aanbod aan sportcontent mee, waaronder tafeltennis, bowling, basketbal en korfbal.

   

  Meer dan alleen sport

  Naast live sport biedt Viaplay Nederlandse kijkers een unieke combinatie van Scandinavische, internationale en lokale Viaplay Originals, aangekochte films en series en content voor kinderen. De lanceringsdatum, prijzen en pakketten van Viaplay in Nederland worden nog bekendgemaakt. De samenwerking van NENT met Matchroom Sports beslaat nu tien Europese markten, na een recente deal van vijf jaar in Scandinavie, de Baltische landen en Polen.

  Nordic Entertainment GroupNENTViaplayuitzendrechtendartsPDCsnookerFormule 1

  Reacties

 1. TV-TIP De Grote Verbouwing

  De Grote Verbouwing
  SBS 6 om 18:30 uur
  Het doemscenario van een stijgende zeespiegel weerhoudt pensionado Geoff Wood er niet van om een huis aan een zompige riviermonding te bouwen. Maar om droge voeten te houden, moet de constructie de lucht in. En dus komt het overstromingsbestendige pand zo’n 4,5 meter boven de grond te zweven. Maar vlak voordat de eerste heipaal in de rivierklei wordt geslagen, breekt de coronacrisis uit. Opeens valt de volledige planning in het water en kan Geoff niets anders doen dan afwachten. Maar met een jaar vertraging gaat de bouw toch uiteindelijk van start.

  TV-TIP Wipeout

  Wipeout
  RTL 7 om 19:00 uur
  Rennen, springen, vliegen, duiken, vallen en weer opstaan; Herman van Veen zong het, in Wipeout is het de normaalste zaak van de wereld. Het oeverloze gekletter en geklater over rode ballen, pilaren en vloedgolven hield het in Nederland drie seizoenen vol, aan de overkant van de Grote Plas zijn ze inmiddels al toe aan de negende serie. Hierin strijdt opnieuw een roedel kandidaten op een duizelingwekkende hindernisbaan tegen elkaar én tegen de klok. De inzet: de eer en 25.000 dollar.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)