Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay krabbelt op en haalt geld binnen om Formule 1 te behouden

  Na een woelige tijd lijkt het Zweedse mediabedrijf Viaplay Group in een iets rustiger vaarwater terecht te zijn gekomen. Net op tijd om Formule 1 proberen te behouden.
  Jarco Kriek
  9 februari 2024
  comments 4
  Viaplay krabbelt op en haalt geld binnen om Formule 1 te behouden
  Foto Getty Images

  De interesse in aandelen van het bedrijf na de claimemissie overstijgt de verwachting. Bij voorintekening is 159 procent van de beschikbare aandelen door geïnteresseerden aangevraagd. De claimemissie brengt Viaplay Group 4 miljard Zweedse Kronen (SEK) op. Dit is omgerekend een bedrag van 350 miljoen euro. De twee grootaandeelhouders Canal+ en PPF - beide met 29,2 procent van de aandelen in handen – maakten eerder al 20 miljoen euro aan Viaplay Group over om het mediabedrijf draaiende te houden. Daarnaast is er een afschrijving van 2 miljard SEK (175 miljoen euro) op bepaalde schuldverplichtingen en een herziene schuldovereenkomst met bestaande bankkredietverstrekkers en obligatiehouders.

   

  Content

  Viaplay Group richt zich vanaf nu alleen op de kernactiviteiten in de Scandinavische landen en Nederland. Activiteiten in andere landen worden afgestoten. In diverse landen zijn sport- en/of entertainmentrechten in sublicentie aan andere mediabedrijven verkocht.

   

  Formule 1

  Met de nieuwe financiële injectie kan Viaplay Group met meer vertrouwen de biedingsstrijd voor de uitzendrechten van Formule 1 na 2024 aangaan. Het mediabedrijf heeft in Scandinavië en Nederland te maken met een aflopende overeenkomst met Formule 1 uitzendrechteneigenaar FOM. De tender voor de nieuwe uitzendrechten is inmiddels begonnen. Verwacht wordt dat binnen enkele maanden duidelijk is wie Formule 1 na 2024 onder meer in Nederland gaat uitzenden. Viaplay Group krijgt voor de Nederlandse uitzendrechten in ieder geval concurrentie van VodafoneZiggo (Ziggo/Ziggo Sport). Mogelijk bieden ook Canal+ en andere streamingdiensten op de uitzendrechten. Voor Viaplay leidt Peter Nørrelund het biedingsspel.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstbeursaandelen

  Reacties