Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay krabbelt op en haalt geld binnen om Formule 1 te behouden

  Na een woelige tijd lijkt het Zweedse mediabedrijf Viaplay Group in een iets rustiger vaarwater terecht te zijn gekomen. Net op tijd om Formule 1 proberen te behouden.
  Jarco Kriek
  9 februari 2024
  comments 4
  Viaplay krabbelt op en haalt geld binnen om Formule 1 te behouden
  Foto Getty Images

  De interesse in aandelen van het bedrijf na de claimemissie overstijgt de verwachting. Bij voorintekening is 159 procent van de beschikbare aandelen door geïnteresseerden aangevraagd. De claimemissie brengt Viaplay Group 4 miljard Zweedse Kronen (SEK) op. Dit is omgerekend een bedrag van 350 miljoen euro. De twee grootaandeelhouders Canal+ en PPF - beide met 29,2 procent van de aandelen in handen – maakten eerder al 20 miljoen euro aan Viaplay Group over om het mediabedrijf draaiende te houden. Daarnaast is er een afschrijving van 2 miljard SEK (175 miljoen euro) op bepaalde schuldverplichtingen en een herziene schuldovereenkomst met bestaande bankkredietverstrekkers en obligatiehouders.

   

  Content

  Viaplay Group richt zich vanaf nu alleen op de kernactiviteiten in de Scandinavische landen en Nederland. Activiteiten in andere landen worden afgestoten. In diverse landen zijn sport- en/of entertainmentrechten in sublicentie aan andere mediabedrijven verkocht.

   

  Formule 1

  Met de nieuwe financiële injectie kan Viaplay Group met meer vertrouwen de biedingsstrijd voor de uitzendrechten van Formule 1 na 2024 aangaan. Het mediabedrijf heeft in Scandinavië en Nederland te maken met een aflopende overeenkomst met Formule 1 uitzendrechteneigenaar FOM. De tender voor de nieuwe uitzendrechten is inmiddels begonnen. Verwacht wordt dat binnen enkele maanden duidelijk is wie Formule 1 na 2024 onder meer in Nederland gaat uitzenden. Viaplay Group krijgt voor de Nederlandse uitzendrechten in ieder geval concurrentie van VodafoneZiggo (Ziggo/Ziggo Sport). Mogelijk bieden ook Canal+ en andere streamingdiensten op de uitzendrechten. Voor Viaplay leidt Peter Nørrelund het biedingsspel.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstbeursaandelen

  Reacties

 1. TV-TIP Papillon

  Papillon
  RTL 7 om 22:00 uur
  Henri Charrière (Charlie Hunnam) kraakt kluizen, maar hij zou nooit iemand vermoorden. Toch belandt hij na een onterechte veroordeling voor een moord die hij niet heeft gepleegd op gevangeniseiland Duivelseiland. Hij sluit een deal met medegevangene Louis Dega (Rami Malek): in ruil voor bescherming van Charrière helpt Dega hem ontsnappen.

  TV-TIP De Kist

  De Kist
  NPO 2 om 23:53 uur
  De laatste gast van het seizoen is Lucille Werner en de Lingo-presentatrice, die een tijdje in de Tweede Kamer heeft gezeten voor het CDA, heeft een bijzonder verhaal te vertellen. Als klein meisje werd zij vanwege haar handicap letterlijk op handen gedragen door haar vader. Het was daarom een grote schok toen hij uit het leven stapte. Dit heeft een grote indruk achtergelaten op Lucille, die zich dagelijks inzet voor mensen met een beperking.

  Interview

  • *

   Joris Linssen

   Out of Office

   In het nieuwe Out of Office volgt Joris Linssen vijf mensen met een burn-out die een half jaar gaan helpen op een zorgboerderij. Heeft hij ooit overwogen om zelf een pauze te nemen en ‘out of office’ te gaan?
   Reacties0 reactie(s)