Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Viaplay krijgt wind in de zeilen en wordt winstgevend’

  Kan Viaplay Group uit een diepe put naar boven klauteren? Analisten speculeren over een winstmarge met dubbele cijfers.
  Jarco Kriek
  17 januari 2024
  comments 3
  ‘Viaplay krijgt wind in de zeilen en wordt winstgevend’
  Foto Getty Images

  Dit positieve bericht heeft alles te maken met het herkapitalisatieprogramma dat is ingezet onder leiding van de Franse mediareus Canal+ en de Tsjechische investeerder PPF. Hierdoor kreeg Viaplay Group niet alleen 20 miljoen euro in kas om lopende uitgaven te betalen, maar ook een kans om met onder meer het uitgeven van nieuwe aandelen vier miljard Zweedse Kronen (SEK) binnen te halen. Dit is omgerekend een bedrag van rond de 370 miljoen euro. Hierdoor verwatert overigens wel de waarde van de aandelen van de huidige aandeelhouders. Dit was goed te zien aan de koers van de aandelen op de beurs. Die daalde deze week naar een dieptepunt van 1,15 SEK. Inmiddels is de koers weer enigszins opgekrabbeld naar iets meer dan 3 SEK. Nog altijd slechts een fractie van wat het ooit was: twee jaar geleden kostte een Viaplay Group-aandeel nog meer dan 500 SEK.

   

  Goedkeuring

  De opleving van het aandeel heeft vooral te maken met de goedkeuring van de Zweedse financiële toezichthouder voor het verhandelen van de nieuwe aandelen op de beurs in Stockholm. De herkapitalisatie van Viaplay Group werd op 10 januari overeengekomen tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering. In ruil voor de financiële injectie verkrijgen Canal+ en PPF ieder 29 procent van de aandelen Viaplay Group. Door deze financiële ontwikkeling is volgens analisten de weg vrij om over enkele jaren toe te gaan werken naar een winstmarge die tot boven de tien procent kan oplopen. Maar eerst krijgt Viaplay Group nog met een periode van verlies te maken.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienst

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview