Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Viaplay maakt darts minder bekeken sport, finale had gratis zichtbaar moeten zijn’

  Darts heeft in Nederland aan populariteit ingeboet, nu deze sport vanaf dit jaar alleen nog te zien is via streamingdienst Viaplay.
  Jarco Kriek
  3 januari 2023
  comments 8
  ‘Viaplay maakt darts minder bekeken sport, finale had gratis zichtbaar moeten zijn’
  Foto Getty Images

  Sportmarketeer Chris Woerts velt in De Telegraaf een hard oordeel over de populariteit van darts in Nederland, nu de belangrijkste dartstoernooien op streamingdienst Viaplay te zien zijn. Woerts verwacht dat de finale van het WK darts door veel minder mensen wordt bekeken. De reden is het dure Viaplay-abonnement – kosten €13,99 per maand – dat nodig is om de finale live te kunnen volgen. Woerts noemt het commercieel een gemiste kans van de streamingdienst om deze finale niet gratis aan te bieden aan alle Nederlandse kijkers.

   

  VTM GO

  In onder meer Duitsland en België is het WK darts wel te zien op een lineaire zender die bij de meeste providers in het zenderaanbod is opgenomen. In deze landen leeft het darts in de afgelopen weken dan ook meer dan in Nederland, volgens de sportmarketeer. Juist nu darts in Nederland populairder is dan ooit – naast de ‘oudgedienden’ Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld zijn er meerdere Nederlandse darters in de mondiale top terug te vinden – moet de sportliefhebber de hoofdprijs betalen om naar deze sport te kunnen kijken. Een uitkomst voor Nederlandse kijkers is overigens de Belgische online dienst VTM GO, Zonder abonnement is via deze dienst het WK darts en dus ook de finale live te volgen. Toegang tot deze online dienst is wel omslachtig, maar wie zich met behulp van zoekdienst Google in de aanmelding voor deze dienst verdiept, heeft binnen een half uur toegang.

  ViaplayViaplay GrouponlineOTTstreamingdienstdartsChris Woerts

  Reacties

 1. TV-TIP Rachel en Elbert Passen Op

  Rachel en Elbert Passen Op
  NPO 3 om 18:32 uur
  Het werk van een boer is erg zwaar en gaat altijd door. Een boer heeft daardoor zelden tijd voor vakantie, maar gelukkig zijn Rachel Rosier en Elbert Smelt er om op de boerderij te passen. In dit jeugdprogramma trekken de twee hun kaplaarzen aan, zodat de boer met zijn gezin op vakantie kan. Het presentatieduo heeft alleen weinig ervaring met het boerenleven en ze moeten eerst nog het vak onder de knie zien te krijgen.

  TV-TIP Heathrow

  Heathrow
  RTL Z om 19:30 uur
  Met 76.000 medewerkers en meer dan 70 miljoen passagiers per jaar is London Heathrow Airport het grootste vliegveld van Europa en deze documentaireserie geeft een kijkje achter de schermen van het drukste vliegveld van Groot-Brittannië. We zien niet alleen de dagelijkse werkzaamheden, waardoor de vliegtuigen veilig kunnen opstijgen en landen, maar ook de problemen waar Heathrow mee te maken krijgt. Want ook dit gigantische vliegveld kampt met personeelstekort en dat heeft grote gevolgen.

  Interview

  • *

   Eva Laurenssen

   Dertigers

   Dramaserie Dertigers sluit het jaar af met een knal, in de vorm van een heuse kerstspecial. Is dit echt het afscheidsfeestje? We vragen het aan Eva Laurenssen, gezicht van het eerste uur.
   Reacties0 reactie(s)