Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Viaplay maakt darts minder bekeken sport, finale had gratis zichtbaar moeten zijn’

  Darts heeft in Nederland aan populariteit ingeboet, nu deze sport vanaf dit jaar alleen nog te zien is via streamingdienst Viaplay.
  Jarco Kriek
  3 januari 2023
  comments 8
  ‘Viaplay maakt darts minder bekeken sport, finale had gratis zichtbaar moeten zijn’
  Foto Getty Images

  Sportmarketeer Chris Woerts velt in De Telegraaf een hard oordeel over de populariteit van darts in Nederland, nu de belangrijkste dartstoernooien op streamingdienst Viaplay te zien zijn. Woerts verwacht dat de finale van het WK darts door veel minder mensen wordt bekeken. De reden is het dure Viaplay-abonnement – kosten €13,99 per maand – dat nodig is om de finale live te kunnen volgen. Woerts noemt het commercieel een gemiste kans van de streamingdienst om deze finale niet gratis aan te bieden aan alle Nederlandse kijkers.

   

  VTM GO

  In onder meer Duitsland en België is het WK darts wel te zien op een lineaire zender die bij de meeste providers in het zenderaanbod is opgenomen. In deze landen leeft het darts in de afgelopen weken dan ook meer dan in Nederland, volgens de sportmarketeer. Juist nu darts in Nederland populairder is dan ooit – naast de ‘oudgedienden’ Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld zijn er meerdere Nederlandse darters in de mondiale top terug te vinden – moet de sportliefhebber de hoofdprijs betalen om naar deze sport te kunnen kijken. Een uitkomst voor Nederlandse kijkers is overigens de Belgische online dienst VTM GO, Zonder abonnement is via deze dienst het WK darts en dus ook de finale live te volgen. Toegang tot deze online dienst is wel omslachtig, maar wie zich met behulp van zoekdienst Google in de aanmelding voor deze dienst verdiept, heeft binnen een half uur toegang.

  ViaplayViaplay GrouponlineOTTstreamingdienstdartsChris Woerts

  Reacties

 1. TV-TIP Sweet Home Alabama

  Sweet Home Alabama
  RTL 8 om 20:25 uur
  Modeontwerpster Melanie (Reese Witherspoon) staat op het punt te gaan trouwen met Andrew (Patrick Dempsey), de zoon van de burgemeester van New York. Alleen is ze nog getrouwd met Jake (Josh Lucas), haar jeugdliefde uit Alabama. Omdat hij weigert de scheidingspapieren te ondertekenen, gaat Melanie naar Alabama om de scheiding te regelen.

  TV-TIP Tomb Raider

  Tomb Raider
  RTL 7 om 20:25 uur
  Jaren geleden verdween haar vader, een excentrieke avonturier, spoorloos. Nu besluit de Londense fietskoerier Lara Croft (Alicia Vikander) hem te gaan zoeken. Ze begint haar zoektocht op zijn laatst bekende bestemming: een eiland voor de kust van Japan. Dat is het begin van een avontuur vol gevaren.

  Interview