Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Viaplay maakt darts minder bekeken sport, finale had gratis zichtbaar moeten zijn’

  Darts heeft in Nederland aan populariteit ingeboet, nu deze sport vanaf dit jaar alleen nog te zien is via streamingdienst Viaplay.
  Jarco Kriek
  3 januari 2023
  comments 8
  ‘Viaplay maakt darts minder bekeken sport, finale had gratis zichtbaar moeten zijn’
  Foto Getty Images

  Sportmarketeer Chris Woerts velt in De Telegraaf een hard oordeel over de populariteit van darts in Nederland, nu de belangrijkste dartstoernooien op streamingdienst Viaplay" target="_blank">Viaplay te zien zijn. Woerts verwacht dat de finale van het WK darts door veel minder mensen wordt bekeken. De reden is het dure Viaplay-abonnement – kosten €13,99 per maand – dat nodig is om de finale live te kunnen volgen. Woerts noemt het commercieel een gemiste kans van de streamingdienst om deze finale niet gratis aan te bieden aan alle Nederlandse kijkers.

   

  VTM GO

  In onder meer Duitsland en België is het WK darts wel te zien op een lineaire zender die bij de meeste providers in het zenderaanbod is opgenomen. In deze landen leeft het darts in de afgelopen weken dan ook meer dan in Nederland, volgens de sportmarketeer. Juist nu darts in Nederland populairder is dan ooit – naast de ‘oudgedienden’ Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld zijn er meerdere Nederlandse darters in de mondiale top terug te vinden – moet de sportliefhebber de hoofdprijs betalen om naar deze sport te kunnen kijken. Een uitkomst voor Nederlandse kijkers is overigens de Belgische online dienst VTM GO, Zonder abonnement is via deze dienst het WK darts en dus ook de finale live te volgen. Toegang tot deze online dienst is wel omslachtig, maar wie zich met behulp van zoekdienst Google in de aanmelding voor deze dienst verdiept, heeft binnen een half uur toegang.

  ViaplayViaplay GrouponlineOTTstreamingdienstdartsChris Woerts

  Reacties

 1. TV-TIP Gort over de Grens

  Gort over de Grens
  NPO 2 om 20:28 uur
  Ilja Gort weet wel hoe je een lekker wijntje moet brouwen – hij bottelt zich al jaren een slag in de rondte in zijn chateau in het dorpje Saint-Émilion, zo’n 20 kilometer ten oosten van Bordeaux. Toch waagt hij zich dit keer niet alleen aan een peperdure Franse klassieker, maar laat hij ook een Chateau Migraine de Touraine door zijn keel glijden. Moet hij de strip paracetamol alvast klaarleggen of valt de mythische wijn best te pruimen?

  TV-TIP Je Huis op Orde

  Je Huis op Orde
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het huis van Esther en Jacob uit Heemstede was altijd al een puinhoop, maar sinds Esther de diagnose borstkanker kreeg, heeft ze helemaal geen energie meer om de bezem door de overvolle stulp te halen. Het resultaat is dat het duo en hun twee pubers inmiddels verdrinken in de janboel. Omdat Jacob zijn vrouw in deze woelige tijd een schoon en opgeruimd huis gunt, worden Viktor en zijn team van professioneel opruimers opgetrommeld. Maar of Esther daar nou op zit te wachten…

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)