Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Viaplay niet in 4K Ultra HD: dit is de reden

    Het nieuws dat Totaal TV vanmorgen publiceerde, kwam voor velen als donderslag bij heldere hemel: Viaplay komt niet in 4K beschikbaar. Waarom niet?
    Jarco Kriek
    9 december 2021
    comments 20
    Viaplay niet in 4K Ultra HD: dit is de reden
    Foto Getty Images

    Omdat Viaplay in enkele Scandinavische landen – waaronder Zweden en Noorwegen – wel content online in 4K Ultra HD-beeldkwaliteit levert, gingen Nederlanders ervan uit dat dit ook in Nederland het geval zou zijn. Nee dus. In Nederland wordt alle content dat Viaplay aan abonnees levert in HD-beeldkwaliteit aangeboden. Waarom daar wel en hier niet, was dan ook de vraag die lezers van het Totaal TV-artikel zich afvroegen.

     

    Lineair

    Marco Zwaneveld – Head of Sports Viaplay Nederland – geeft desgevraagd uitleg. "De reden dat in Nederland Viaplay in HD beschikbaar komt, is door het uitzenden van live sport." Het is technisch ingewikkelder om live sport in 4K Ultra HD-beeldkwaliteit uit te zenden, dan bijvoorbeeld een film of serie. Dat dit in enkele Scandinavische landen wel gebeurt, komt omdat in deze landen een lineair 4K-kanaal met de gelijke content ‘in de lucht’ is. "Dit maakt het streamen in 4K eenvoudiger", aldus Zwaneveld. In Nederland krijgt Viaplay geen lineair kanaal. Het directe gevolg is dat Viaplay vooralsnog alleen in HD-beeldkwaliteit beschikbaar is. Zowel bij live sport als bij films en series. Dit zal op korte termijn ook niet veranderen.

    Nordic Entertainment GroupNENTViaplaystreamingdienstOTTFormule 14KUltra HD

    Reacties

  1. Interview

    • *

      Tom Waes

      Reizen Waes wereldsteden

      Alle vrouwen willen met hem trouwen, alle mannen willen hem zijn en alle kinderen willen hem worden. We hebben het over presentator Tom Waes. Wat is zijn geheim?
      Reacties0 reactie(s)