Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay niets meer waard: aandeel crasht hard op beurs en daalt in één dag met 80 procent

  De waarde van het aandeel Viaplay Group is nog slechts één procent waard ten opzichten van het moment dat het bedrijf - nu bijna twee jaar geleden - de Nederlandse markt betrad.
  Jarco Kriek
  1 december 2023
  comments 7
  Viaplay niets meer waard: aandeel crasht hard op beurs en daalt in één dag met 80 procent
  Foto Getty Images

  Na het bekendmaken van de financiële cijfers van het derde kwartaal en het hieraan gekoppelde reddingsplan ging het aandeel op de Zweedse beurs gigantisch onderuit. De aandelenkoers - die al dramatisch laag was - verloor nog eens 80 procent. Met een slotkoers van 6,06 SEK (Zweedse Kroon) – omgerekend €0,54 – is het aandeel Viaplay Group het beursvrije weekend ingegaan. Toen Viaplay in maart 2022 de Nederlandse markt betrad, moest nog rond de 50 euro voor een aandeel van Viaplay Group betaald worden.

   

  Schuldenlast

  De totale beurswaarde van Viaplay Group is door de crash van vandaag uitgekomen op ongeveer 40 miljoen euro. Geen enkel extern bedrijf wil echter de handen branden aan het Zweedse mediabedrijf. De overnameprijs mag dan wel gering zijn, maar binnen de boedel zit een uitzendrechtenpakket waarvan de prijs niet of nauwelijks terugverdiend kan worden. De schuldenlast die op het bedrijf rust bedraagt rond 1,3 miljard euro. Dat abonnees vanavond nog naar Viaplay kunnen kijken, komt doordat de twee grootste aandeelhouders Canal+ en PPF de streamingdienst met noodhulp financieel in leven houden. Wanneer deze bedrijven besluiten de geldkraan dicht te draaien, is het naar alle waarschijnlijkheid snel einde oefening voor alle activiteiten, ook die in Nederland.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstaandeelbeurs

  Reacties

 1. TV-TIP Heel Holland Bakt

  Heel Holland Bakt
  NPO 1 om 20:24 uur
  Het thema van de aflevering is ‘oost west, thuis best’ en dat uit zich in een handvol uitdagende opdrachten. Als eerst moeten de thuisbakkers een fruitmand van botercrème maken. Wie deze opdracht op zijn sloffen uit kan voeren, heeft een voordeel bij de technische opdracht. Er moeten namelijk karamelsloffen worden gebakken. Wie dan nog niet uit z’n slof is geschoten, mag aan de slag met de grootste uitdaging van de avond: een ‘bak je droomhuis’-spektakelstuk. De bakkers die dit voor elkaar krijgen, hoeven nog niet naar huis.

  TV-TIP De Wereld van Chinezen

  De Wereld van Chinezen
  NPO 2 om 20:24 uur
  Alles lijkt weer zoals het was in Suriname, maar schijn bedriegt, want de invloed van China wordt steeds groter en groter. Maar liefst negentig procent van de winkels in de hoofdstad Paramaribo is in handen van Chinezen en Suriname heeft een torenhoge schuld bij China. Ruben Terlou brengt een bezoek aan Suriname en overal waar de journalist komt, ziet hij Chinese winkeliers, Chinese goud­zoekers en Chinese goudhandelaren. Ook ziet hij de negatieve invloed van China op de Surinaamse natuur.

  Interview

  • *

   Joris Linssen

   Out of Office

   In het nieuwe Out of Office volgt Joris Linssen vijf mensen met een burn-out die een half jaar gaan helpen op een zorgboerderij. Heeft hij ooit overwogen om zelf een pauze te nemen en ‘out of office’ te gaan?
   Reacties0 reactie(s)