Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay nu al onder vuur na exit Olav Mol bij Formule 1

  Nordic Entertainment Group moet Viaplay nog officieel in Nederland presenteren, maar de streamingdienst krijgt nú al tegengas na de keuze Olav Mol bij Formule 1 te passeren.
  Jarco Kriek
  1 december 2021
  comments 12
  Viaplay nu al onder vuur na exit Olav Mol bij Formule 1
  Foto Getty Images

  De uitzendrechten van Formule 1 verhuizen na negen jaar van Ziggo Sport (voorheen Sport1) naar de voor Nederland nieuwe streamingdienst Viaplay van Nordic Entertainment Group (NENT). Het overgaan van de uitzendrechten betekent ook na dertig jaar het einde van Olav Mol als tv-commentator van Formule 1. NENT kiest namelijk voor duo-commentaar en passeert hierbij Olav Mol. Nelson Valkenburg wordt de nieuwe hoofdcommentator van Formule 1 en krijgt naast hem Melroy Heemskerk als expert. Valkenburg is afkomstig van Eurosport, RTL en eigenaar van No Comment Media. Heemskerk is Formule Ford-coureur. De komst van beide commentatoren – en dus ook het aan de kant zetten van Olav Mol – werd door NENT CEO Peter Nørreland aan RacingNews365 bekendgemaakt.

   

  Geen contact

  De keuze van NENT komt ook voor Olav Mol als donderslag bij heldere hemel. NENT heeft in het geheel geen contact met Mol opgenomen om hem te polsen voor een overstap naar Viaplay. Ook de keuze voor Valkenburg en Heemskerk moest Mol via de media vernemen. Formule 1 in Nederland en Olav Mol zijn echter wel de afgelopen dertig jaar als een tweeling aan elkaar verbonden.

   

  20.000 handtekeningen

  Op internet wordt NENT niet alleen geprezen voor vernieuwing in het verslag van Formule 1. Een veel grotere groep Formule 1-liefhebbers is woest op NENT vanwege het aan de kant schuiven van Olav Mol. Ze dreigen geen Viaplay-abonnement te kopen als NENT de beslissing niet terugdraait. Dat de Nederlandse Formule 1-liefhebber sterk aan Olav Mol hecht, blijkt uit het voorlopige resultaat van een petitie die 538-dj Frank Dane begon. Binnen een week tekenden twintigduizend mensen deze petitie.

   

  Herhaling geschiedenis?

  Het is niet de eerste keer dat Olav Mol aan de kant wordt geschoven als commentator van Formule 1. Toen Sport1 – de voorloper van het huidige Ziggo Sport - bijna tien jaar geleden de Nederlandse uitzendrechten overnam, probeerde deze zender het ook met een andere commentator. Dit leidde tot grote ergernis bij veel kijkers en een actie om Mol als commentator terug te krijgen. Uiteindelijk werd de druk op Sport1 zo groot dat Sport1 na enkele races Olav Mol als commentator terughaalde.

  Nordic Entertainment GroupNENTViaplayFormule 1Olav Mol

  Reacties