Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay rijdt Ziggo en KPN in de wielen

  Viaplay en andere streamingdiensten - zoals Netflix, Disney+ en Videoland - zorgen ervoor dat de omzet van traditionele spelers als Ziggo en KPN krimpt.
  Jarco Kriek
  28 juli 2022
  comments 1
  Viaplay rijdt Ziggo en KPN in de wielen
  Foto Getty Images

  Telecompaper constateert na eigen onderzoek dat de Nederlandse omzet van streamingdiensten in 2021 is gegroeid naar 2,43 miljard euro. Dit komt overeen met 26,1 procent van de totale omzet van de videomarkt. De groei van de omzet van streamingdiensten betekent dat de omzet bij traditionele tv-aanbieders zoals Ziggo en KPN onder druk staat. Zelfs prijsverhogingen konden niet voorkomen dat de omzet van de traditionele spelers kelderde.

   

  Viaplay

  Ook voor 2022 zijn de vooruitzichten voor traditionele spelers niet gunstig. Zo beleefde Viaplay een succesvolle marktintroductie in Nederland. Deze Zweedse streamingdienst zag in vier maanden tijd – met Formule 1 als belangrijke aanjager – het aantal abonnees naar meer dan 750.000 stijgen. De verhuizing van de Formule 1 van Ziggo Sport naar Viaplay betekent voor VodafoneZiggo dat de omzet op twee fronten onder druk staat. Ziggo-abonnees overwegen vaker de overstap naar een andere aanbieder van tv en internet. Daarnaast worden er minder Ziggo Sport Totaal-abonnementen afgenomen bij providers als KPN, T-Mobile en Canal Digitaal.

   

  Abonnees

  Ook andere streamingdiensten als Disney+, HBO Max en NLziet hebben in de afgelopen periode meer abonnees in de boeken staan. NLZIET wordt met verbeterde diensten en een uitgebreider zenderaanbod voor meer mensen een goed alternatief voor het traditionele tv-abonnement. Het aanbod van streamingdiensten wordt dit jaar nog verder uitgebreid met een belangrijke internationale speler. Paramount Global en Comcast introduceren SkyShowtime in Nederland.

  TelecompaperonderzoekstreamingdienstOTTonlineViaplayViaplay GroupNLzietZiggoVodafoneZiggoKPN

  Reacties

 1. TV-TIP Sweet Home Alabama

  Sweet Home Alabama
  RTL 8 om 20:25 uur
  Modeontwerpster Melanie (Reese Witherspoon) staat op het punt te gaan trouwen met Andrew (Patrick Dempsey), de zoon van de burgemeester van New York. Alleen is ze nog getrouwd met Jake (Josh Lucas), haar jeugdliefde uit Alabama. Omdat hij weigert de scheidingspapieren te ondertekenen, gaat Melanie naar Alabama om de scheiding te regelen.

  TV-TIP Tomb Raider

  Tomb Raider
  RTL 7 om 20:25 uur
  Jaren geleden verdween haar vader, een excentrieke avonturier, spoorloos. Nu besluit de Londense fietskoerier Lara Croft (Alicia Vikander) hem te gaan zoeken. Ze begint haar zoektocht op zijn laatst bekende bestemming: een eiland voor de kust van Japan. Dat is het begin van een avontuur vol gevaren.

  Interview