Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay staat voor schut: 'robuust' netwerk gaat plat bij F1-uitzending wereldkampioen Verstappen

  Viaplay heeft vooral aan de Formule 1-liefhebbers te danken dat de streamingdienst in Nederland zo succesvol is. En juist deze abonnees zet de Zweedse eigenaar in de kou.
  Jarco Kriek
  9 oktober 2022
  comments 16
  Viaplay staat voor schut: 'robuust' netwerk gaat plat bij F1-uitzending wereldkampioen Verstappen
  Foto Getty Images

  Max Verstappen werd vandaag in Japan wereldkampioen. Viaplay kondigde vooraf aan dat als de coureur wereldkampioen zou worden er om 12.00 uur een extra studioprogramma uitgezonden zou worden onder de naam Verstappen Title Talk. Maar veel abonnees hebben dit programma niet kunnen bekijken. In veel gevallen werd de stream niet gestart en als dit na tientallen keren proberen toch lukte werd de stream na korte tijd afgebroken. Het gevolg was een klachtenregen met op het drukste moment meer dan duizend meldingen per minuut. Later, toen waarschijnlijk veel abonnees de handdoek in de ring hadden gegooid, werd het makkelijker om de stream te starten.

   

  Viaplay Xtra

  De toestroom tot het online platform van Viaplay was bij deze uitzending groter dan tijdens de race zelf. Dit kwam omdat de extra uitzending niet via het lineaire kanaal Viaplay Xtra bij Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta en Caiway werd uitgezonden. Dit betekende dat alle Formule 1-liefhebbers met een Viaplay-abonnement online moesten inloggen. Dit zorgde ervoor dat ‘het meest robuuste netwerk’ – zoals Viaplay het eigen netwerk zelf noemt – volledig door het ijs zakte.

   

  Waarschuwing

  Het is voor eigenaar Viaplay Group weer een duidelijke aanwijzing dat het netwerk minder robuust is dan men zelf denkt. Het Zweedse bedrijf wil na het einde van dit seizoen stoppen met het lineaire kanaal Viaplay Xtra. Als dit gebeurt moeten alle abonnees ook bij kwalificaties en races van Formule 1 gebruikmaken van online streams. Het in nu wel zeer duidelijk geworden dat dit tot zeer grote problemen gaat leiden.

  ViaplayViaplay GroupFormule 1Max VerstappenOTTonlinestreamingdienst

  Reacties

 1. TV-TIP WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten

  WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten
  NPO 1 om 15:50 uur
  Nederland neemt het vandaag in de achtste finale van het WK op tegen de Verenigde Staten. De groepsfase zorgde voor niet al te veel weerstand dus nou moeten de Oranje leeuwen laten zien wat ze in huis hebben. Laten we hopen dat Virgil van Dijk de mannen naar een overwinning kan leiden, anders houdt het WK hier op voor Oranje.

  TV-TIP Klaas Kan Alles

  Klaas Kan Alles
  NPO 3 om 18:33 uur
  Klaas kan een hoop, maar niet alles. In de afgelopen jaren ging hij bijvoorbeeld bijna koppie onder toen hij tijdens zijn missie ‘150 meter onder water zwemmen zonder zuurstof’ de hemelpoort al op een kier zag staan. Maar van verliezen, nee, daar houdt Klaas niet van. Dit keer wordt hij uitgedaagd om een boot, vliegtuig én auto op afstand te besturen. Omdat een van de drie voortuigen op ware grootte moet zijn, vertrekt hij naar Oxford waar een bedrijf driftig sleutelt aan een zelfrijdende auto.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)