Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay staat voor schut: 'robuust' netwerk gaat plat bij F1-uitzending wereldkampioen Verstappen

  Viaplay heeft vooral aan de Formule 1-liefhebbers te danken dat de streamingdienst in Nederland zo succesvol is. En juist deze abonnees zet de Zweedse eigenaar in de kou.
  Jarco Kriek
  9 oktober 2022
  comments 16
  Viaplay staat voor schut: 'robuust' netwerk gaat plat bij F1-uitzending wereldkampioen Verstappen
  Foto Getty Images

  Max Verstappen werd vandaag in Japan wereldkampioen. Viaplay kondigde vooraf aan dat als de coureur wereldkampioen zou worden er om 12.00 uur een extra studioprogramma uitgezonden zou worden onder de naam Verstappen Title Talk. Maar veel abonnees hebben dit programma niet kunnen bekijken. In veel gevallen werd de stream niet gestart en als dit na tientallen keren proberen toch lukte werd de stream na korte tijd afgebroken. Het gevolg was een klachtenregen met op het drukste moment meer dan duizend meldingen per minuut. Later, toen waarschijnlijk veel abonnees de handdoek in de ring hadden gegooid, werd het makkelijker om de stream te starten.

   

  Viaplay Xtra

  De toestroom tot het online platform van Viaplay was bij deze uitzending groter dan tijdens de race zelf. Dit kwam omdat de extra uitzending niet via het lineaire kanaal Viaplay Xtra bij Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta en Caiway werd uitgezonden. Dit betekende dat alle Formule 1-liefhebbers met een Viaplay-abonnement online moesten inloggen. Dit zorgde ervoor dat ‘het meest robuuste netwerk’ – zoals Viaplay het eigen netwerk zelf noemt – volledig door het ijs zakte.

   

  Waarschuwing

  Het is voor eigenaar Viaplay Group weer een duidelijke aanwijzing dat het netwerk minder robuust is dan men zelf denkt. Het Zweedse bedrijf wil na het einde van dit seizoen stoppen met het lineaire kanaal Viaplay Xtra. Als dit gebeurt moeten alle abonnees ook bij kwalificaties en races van Formule 1 gebruikmaken van online streams. Het in nu wel zeer duidelijk geworden dat dit tot zeer grote problemen gaat leiden.

  ViaplayViaplay GroupFormule 1Max VerstappenOTTonlinestreamingdienst

  Reacties

 1. TV-TIP Cast

  Cast
  NPO 3 om 21:18 uur
  De vlinders fladderen met een noodvaart de verkeerde kant op als blijkt dat Elise Schaap en Maarten Heijmans, het liefdeskoppel in een nieuwe romcom, elkaar weigeren te zoenen. Om de twee letterlijk nader tot elkaar te laten komen, wordt zelfbenoemd intimiteitscoördinator Kiki opgetrommeld. Ondertussen moet het castingbureau op zoek naar de hoofdrol voor een film over Willem van Oranje. En hoewel Willem een witte man was, zijn alle kleuren en genders welkom.

  TV-TIP 2Doc: Meneer Pastoor

  2Doc: Meneer Pastoor
  NPO 2 om 22:16 uur
  Ruim veertig jaar bestierde pastoor John van Oss de parochies van Schimmert en Gernhout, twee dorpjes in Zuid-Limburg. Inmiddels is het tijd voor een welverdiend pensioen. Zijn opvolgers, paters Stefan Musanai en Charles Leta, zijn niet alleen zo’n vijftig jaar jonger, maar ook geboren en getogen op het tropische eiland Flores in ­Indonesië. Maar dan blijkt dat de geliefde pastoor, in Limburg en omstreken ook bekend vanwege zijn indrukwekkende verzameling kerstballen, helemaal niet zo eenvoudig te vervangen is.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)