Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay stoot deel uitzendrechten af

  De eerste aankondiging van het afstoten van aangekochte sportrechten door Viaplay Group is een feit. Het gaat echter niet om Nederlandse uitzendrechten.
  Jarco Kriek
  29 november 2023
  comments 0
  Viaplay stoot deel uitzendrechten af
  Foto Getty Images

  Viaplay Group stoot de voor de Engelse markt aangekochte sportzender Premier Sports af. Het Zweedse mediabedrijf kocht de sportzender om met sportcontent voet aan Britse grond te krijgen en streamingdienst Viaplay in het Verenigd Koninkrijk op de markt te brengen. Deze marktintroductie mislukte. Viaplay Group kocht Premier Sports hoofdzakelijk voor de uitzendrechten van enkele nationale en internationale sportcompettities.

   

  Terug naar oud-eigenaar

  Premier Sports keert binnen enkele weken terug als zelfstandige sportzender. Dit gebeurt lineair onder meer via Sky UK en Virgin. OTT komt Premier Sports terug via Amazon Prime Video en iTunes van Apple. Oud-eigenaar Michael O’ Rourke koopt de zender terug van Viaplay Group. In Engelse media wordt beweerd dat Viaplay Group minder ontvangt dan waarvoor het bedrijf de zender heeft gekocht.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstuitzendrechten

  Reacties

 1. TV-TIP Najib Amhali - The Best Of

  Najib Amhali - The Best Of
  SBS6 om 20:30 uur
  Hij was jarenlang een van de populairste cabaretiers van het land, won in 1998 zowel de publieks- als de juryprijs van het Leids Cabaret Festival, en stond zelfs met zijn maatje Jandino Asporaat met een uitverkochte show in De Kuip. Maar in 2017 ging het mis met Najib. De Marokkaan uit de Jordaan kampte met een drank- en drugsverslaving en moest zijn negende solo­programma aan de wilgen hangen. In 2018 sloeg hij keihard terug met Waar was ik?. In The Best Of zijn de beste sketches uit zijn eerste vijf shows te zien.

  TV-TIP Papillon

  Papillon
  RTL 7 om 22:00 uur
  Henri Charrière (Charlie Hunnam) kraakt kluizen, maar hij zou nooit iemand vermoorden. Toch belandt hij na een onterechte veroordeling voor een moord die hij niet heeft gepleegd op gevangeniseiland Duivelseiland. Hij sluit een deal met medegevangene Louis Dega (Rami Malek): in ruil voor bescherming van Charrière helpt Dega hem ontsnappen.

  Interview

  • *

   Joris Linssen

   Out of Office

   In het nieuwe Out of Office volgt Joris Linssen vijf mensen met een burn-out die een half jaar gaan helpen op een zorgboerderij. Heeft hij ooit overwogen om zelf een pauze te nemen en ‘out of office’ te gaan?
   Reacties0 reactie(s)