Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay voegt meer voetbal toe aan abonnement

  Viaplay wordt vanaf komend voetbalseizoen het honk van alle belangrijke Engelse voetbalcompetities. De streamingdienst heeft hiervoor meer uitzendrechten aangeschaft.
  Jarco Kriek
  23 mei 2022
  comments 2
  Viaplay voegt meer voetbal toe aan abonnement
  Foto Getty Images

  Viaplay wordt de exclusieve streaming thuisbasis van het EFL Sky Bet Championship en de Carabao Cup in Nederland en negen andere Europese landen. Vanaf komend seizoen zijn er meer dan 180 wedstrijden live te volgen op Viaplay, inclusief de play-offs om promotie en de finale van de Carabao Cup - voorheen League Cup - in het Londense Wembley Stadium.

   

  Goed bekeken

  De Championship is de op drie na meest bekeken competitie in Europa. De wedstrijden worden elk seizoen door meer dan 20 miljoen supporters bijgewoond. In de afgelopen jaren zijn beroemde clubs als Newcastle United, Nottingham Forest, Aston Villa, Blackburn Rovers, Fulham en Leeds United actief geweest in deze competitie. De twee beste teams van het seizoen promoveren direct naar de Premier League. De nummers 3 tot en met 6 vechten in de play-offs (halve finale en finale) uit wie als derde club promoveert. De League Cup, tegenwoordig bekend onder de naam Carabao Cup, staat open voor alle 92 profteams in de Engelse voetbalpiramide en wordt gespeeld in zeven knock-outrondes. De winnaar krijgt een plaats in de UEFA Europa Conference League van het volgende seizoen. Momenteel is de League Cup in handen van Liverpool.

   

  Meer Engels voetbal

  Peter Nørrelund, Viaplay Group Chief Sports Officer: "Engels voetbal is razend populair. De mix van vaardigheden, passie, traditie en onvoorspelbaarheid maakt het een unieke competitie, zowel op als naast het veld. Viaplay is al in het bezit van de Premier League-rechten in negen landen. Met de toevoeging van het EFL Championship en de Carabao Cup kunnen we met recht zeggen dat Viaplay de thuisbasis is van het Engelse voetbal." Geselecteerde EFL Championship- en Carabao Cup-wedstrijden worden uitgezonden met lokale studioprogramma’s en lokaal commentaar.

   

  Premier League

  Viaplay heeft de exclusieve rechten om Premier League voetbal uit te zenden in Nederland, Zweden, Finland en Denemarken, en zal Noorwegen, Estland, Letland, Litouwen en Polen in augustus 2022 toevoegen.

  ViaplayViaplay Grouponlinestreamingdienstcontentcontentaanboduitzendrechtenvoetbal

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Eva Laurenssen

   Dertigers

   Dramaserie Dertigers sluit het jaar af met een knal, in de vorm van een heuse kerstspecial. Is dit echt het afscheidsfeestje? We vragen het aan Eva Laurenssen, gezicht van het eerste uur.
   Reacties0 reactie(s)