Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Viaplay voor Formule 1 meer gebruikt dan F1 TV Pro

    Viaplay heeft een goed begin in Nederland achter de rug. Formule 1 is het fundament van de nieuwe streamingdienst van Nordic Entertainment Group (NENT).
    Jarco Kriek
    9 mei 2022
    comments 5
    Viaplay voor Formule 1 meer gebruikt dan F1 TV Pro
    Foto Getty Images

    Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat Nederlanders voor het live kijken naar Formule 1 overwegend voor Viaplay kiezen. De uitzendrechten zijn sinds dit seizoen overgegaan van VodafoneZiggo (Ziggo Sport) naar NENT die Formule 1 gebruikt om de streamingdienst Viaplay in Nederland in de markt te zetten. Live Formule 1 blijft daarnaast ook via de eigen streamingdienst van Formula One Management (FOM) F1 TV Pro beschikbaar. Maar Nederlanders kiezen volgens marktonderzoeker Telecompaper meer voor Viaplay dan voor F1 TV Pro, ondanks dat deze laatste streamingdienst met een bedrag van 65 euro per jaar veel goedkoper is.

     

    Half miljoen

    Telecompaper heeft berekend dat in ongeveer zeven procent van de Nederlandse huishoudens toegang tot Viaplay is. Dit zijn iets meer dan een half miljoen huishoudens. Het feitelijke aantal kijkers ligt nog iets hoger omdat abonnementen van streamingdiensten vaak gedeeld worden met familie, vrienden en kennissen. Dat delen is door Viaplay overigens wel moeilijker gemaakt. Zo mogen er maximaal vijf apparaten aan een account gekoppeld worden en krijgen slechts twee van de vijf apparaten gelijktijdig toegang tot de content.

     

    F1 TV Pro

    De beperkingen van gelijktijdig gebruik van het account heeft F1 TV Pro op papier ook. In de algemene voorwaarden staat dat slechts met één apparaat live gekeken kan worden. In praktijk blijkt echter dat gelijktijdig met meer apparaten mogelijk is. Telecompaper berekende dat een procent van de Nederlandse huishoudens (ongeveer 75.000) via deze streamingdienst Formule 1 met Max Verstappen volgt.

    Nordic Entertainment GroupNENTViaplayF1 TV ProFormule 1

    Reacties

  1. TV-TIP Voor het Blok

    Voor het Blok
    NPO 3 om 18:16 uur
    Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

    TV-TIP Star Trek: Picard

    Star Trek: Picard
    Veronica om 20:00 uur
    Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

    Interview