Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay voor Formule 1 meer gebruikt dan F1 TV Pro

  Viaplay heeft een goed begin in Nederland achter de rug. Formule 1 is het fundament van de nieuwe streamingdienst van Nordic Entertainment Group (NENT).
  Jarco Kriek
  9 mei 2022
  comments 5
  Viaplay voor Formule 1 meer gebruikt dan F1 TV Pro
  Foto Getty Images

  Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat Nederlanders voor het live kijken naar Formule 1 overwegend voor Viaplay" target="_blank">Viaplay kiezen. De uitzendrechten zijn sinds dit seizoen overgegaan van VodafoneZiggo (Ziggo Sport) naar NENT die Formule 1 gebruikt om de streamingdienst Viaplay in Nederland in de markt te zetten. Live Formule 1 blijft daarnaast ook via de eigen streamingdienst van Formula One Management (FOM) F1 TV Pro beschikbaar. Maar Nederlanders kiezen volgens marktonderzoeker Telecompaper meer voor Viaplay dan voor F1 TV Pro, ondanks dat deze laatste streamingdienst met een bedrag van 65 euro per jaar veel goedkoper is.

   

  Half miljoen

  Telecompaper heeft berekend dat in ongeveer zeven procent van de Nederlandse huishoudens toegang tot Viaplay is. Dit zijn iets meer dan een half miljoen huishoudens. Het feitelijke aantal kijkers ligt nog iets hoger omdat abonnementen van streamingdiensten vaak gedeeld worden met familie, vrienden en kennissen. Dat delen is door Viaplay overigens wel moeilijker gemaakt. Zo mogen er maximaal vijf apparaten aan een account gekoppeld worden en krijgen slechts twee van de vijf apparaten gelijktijdig toegang tot de content.

   

  F1 TV Pro

  De beperkingen van gelijktijdig gebruik van het account heeft F1 TV Pro op papier ook. In de algemene voorwaarden staat dat slechts met één apparaat live gekeken kan worden. In praktijk blijkt echter dat gelijktijdig met meer apparaten mogelijk is. Telecompaper berekende dat een procent van de Nederlandse huishoudens (ongeveer 75.000) via deze streamingdienst Formule 1 met Max Verstappen volgt.

  Nordic Entertainment GroupNENTViaplayF1 TV ProFormule 1

  Reacties

 1. TV-TIP WK Veldrijden

  WK Veldrijden
  NPO 1 om 15:03 uur
  Hoewel Marianne Vos zich vorig jaar voor de zevende keer de regenboog­trui infietste, is niet de kannibaal uit ’s-Hertogenbosch, maar Fem van Empel de favoriet voor de wereldtitel. Het talent uit Den Dungen reeg de wereldbekerzeges afgelopen tijd aan elkaar, maar kwam tijdens het NK vorig maand verrassend adem tekort. De nationale titel ging naar Puck Pieterse, die in Hoogerheide niet alleen haar Nederlandse concurrentie, maar ook het internationale veld eruit wil peddelen.

  TV-TIP Serengeti

  Serengeti
  NPO 1 om 19:05 uur
  Het leven op de eindeloze grasvlaktes van de Serengeti leek even rustig voort te kabbelen, maar oplaaiende vetes blijken nooit ver weg. Terwijl Tamu, een pasgeboren gazellekalfje, zijn eerste wiebelige stappen zet, wordt hij beloerd door de hongerige jakhalzen Shavu en Shaba. Maar ook zij hebben hun problemen. Hun pups zijn het huis uitgetreiterd door een legertje agressieve mieren en zijn nu onvindbaar. Weten pa en moe hun kroost op te sporen?

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)