Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay voor Formule 1 meer gebruikt dan F1 TV Pro

  Viaplay heeft een goed begin in Nederland achter de rug. Formule 1 is het fundament van de nieuwe streamingdienst van Nordic Entertainment Group (NENT).
  Jarco Kriek
  9 may 2022
  comments 5
  Viaplay voor Formule 1 meer gebruikt dan F1 TV Pro
  Foto Getty Images

  Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat Nederlanders voor het live kijken naar Formule 1 overwegend voor Viaplay kiezen. De uitzendrechten zijn sinds dit seizoen overgegaan van VodafoneZiggo (Ziggo Sport) naar NENT die Formule 1 gebruikt om de streamingdienst Viaplay in Nederland in de markt te zetten. Live Formule 1 blijft daarnaast ook via de eigen streamingdienst van Formula One Management (FOM) F1 TV Pro beschikbaar. Maar Nederlanders kiezen volgens marktonderzoeker Telecompaper meer voor Viaplay dan voor F1 TV Pro, ondanks dat deze laatste streamingdienst met een bedrag van 65 euro per jaar veel goedkoper is.

   

  Half miljoen

  Telecompaper heeft berekend dat in ongeveer zeven procent van de Nederlandse huishoudens toegang tot Viaplay is. Dit zijn iets meer dan een half miljoen huishoudens. Het feitelijke aantal kijkers ligt nog iets hoger omdat abonnementen van streamingdiensten vaak gedeeld worden met familie, vrienden en kennissen. Dat delen is door Viaplay overigens wel moeilijker gemaakt. Zo mogen er maximaal vijf apparaten aan een account gekoppeld worden en krijgen slechts twee van de vijf apparaten gelijktijdig toegang tot de content.

   

  F1 TV Pro

  De beperkingen van gelijktijdig gebruik van het account heeft F1 TV Pro op papier ook. In de algemene voorwaarden staat dat slechts met één apparaat live gekeken kan worden. In praktijk blijkt echter dat gelijktijdig met meer apparaten mogelijk is. Telecompaper berekende dat een procent van de Nederlandse huishoudens (ongeveer 75.000) via deze streamingdienst Formule 1 met Max Verstappen volgt.

  Nordic Entertainment GroupNENTViaplayF1 TV ProFormule 1

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win een thuiscode voor Fortress

   Fortress draait om een topgeheim resort voor gepensioneerde Amerikaanse inlichtingenofficieren. Als een groep criminelen het complex binnendringt, is het aan een gepensioneerde officier en zijn zoon om in te grijpen. Totaal TV mag vijf keer een Pathé Thuis-code voor deze spraakmakende actiethriller weggeven.

  TV-TIP Beter!

  Beter!
  NPO 1 om 21:24 uur
  Vandaag wil Corina, die na veel roken kampt met de longziekte COPD, weer in beweging te komen met linedancing.

  TV-TIP Vandaag Inside

  Vandaag Inside
  SBS 6 om 21:35 uur
  Heel erg lang heeft het afscheid van Vandaag Inside niet geduurd.

  Interview

  • *

   Sander Lantinga

   Vier is te veel

   De gloednieuwe quiz Vier is te veel vraagt meer dan kennis alleen: zonder overtuigingskracht en eigenwijsheid schoppen de kandidaten het niet ver. In de zoektocht naar een spitsvondige presentator kwam SBS6 uit bij Radio 538-dj Sander Lantinga.
   Reacties0 reactie(s)