Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay voor Formule 1 meer gebruikt dan F1 TV Pro

  Viaplay heeft een goed begin in Nederland achter de rug. Formule 1 is het fundament van de nieuwe streamingdienst van Nordic Entertainment Group (NENT).
  Jarco Kriek
  9 may 2022
  comments 5
  Viaplay voor Formule 1 meer gebruikt dan F1 TV Pro
  Foto Getty Images

  Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat Nederlanders voor het live kijken naar Formule 1 overwegend voor Viaplay kiezen. De uitzendrechten zijn sinds dit seizoen overgegaan van VodafoneZiggo (Ziggo Sport) naar NENT die Formule 1 gebruikt om de streamingdienst Viaplay in Nederland in de markt te zetten. Live Formule 1 blijft daarnaast ook via de eigen streamingdienst van Formula One Management (FOM) F1 TV Pro beschikbaar. Maar Nederlanders kiezen volgens marktonderzoeker Telecompaper meer voor Viaplay dan voor F1 TV Pro, ondanks dat deze laatste streamingdienst met een bedrag van 65 euro per jaar veel goedkoper is.

   

  Half miljoen

  Telecompaper heeft berekend dat in ongeveer zeven procent van de Nederlandse huishoudens toegang tot Viaplay is. Dit zijn iets meer dan een half miljoen huishoudens. Het feitelijke aantal kijkers ligt nog iets hoger omdat abonnementen van streamingdiensten vaak gedeeld worden met familie, vrienden en kennissen. Dat delen is door Viaplay overigens wel moeilijker gemaakt. Zo mogen er maximaal vijf apparaten aan een account gekoppeld worden en krijgen slechts twee van de vijf apparaten gelijktijdig toegang tot de content.

   

  F1 TV Pro

  De beperkingen van gelijktijdig gebruik van het account heeft F1 TV Pro op papier ook. In de algemene voorwaarden staat dat slechts met één apparaat live gekeken kan worden. In praktijk blijkt echter dat gelijktijdig met meer apparaten mogelijk is. Telecompaper berekende dat een procent van de Nederlandse huishoudens (ongeveer 75.000) via deze streamingdienst Formule 1 met Max Verstappen volgt.

  Nordic Entertainment GroupNENTViaplayF1 TV ProFormule 1

  Reacties

 1. TV-TIP De Bodyguard

  De Bodyguard
  NPO 3 om 20:25 uur
  De cursus Brandveiligheid is koud afgerond of er staat al een huis in lichterlaaie. En niet zomaar een huis, maar een huis met een vip. Terwijl het kandidatenveld twijfelt over wat te doen – blussen of ­evacueren – wordt het voor een van hen te heet onder de ­voeten, wat een keiharde exit ­betekent. Voor het over­gebleven zestal staat direct een nieuwe opdracht op stapel: begeleid een bekende influencer naar een interviewlocatie. Maar wat als er opeens een nijdige man opduikt?

  TV-TIP Parker

  Parker
  Veronica om 20:30 uur
  Parker is een beroepscrimineel met een ongebruikelijke gedragscode: hij steelt niet van de armen en zal onschuldige mensen nooit iets aandoen. Tijdens zijn nieuwste klus wordt hij neergeschoten door zijn medeovervallers als hij weigert aan een ander plan mee te werken. Ze laten hem voor dood achter, maar hij overleeft het en weet zijn ex-teamgenoten op te sporen in het rijke Palm Beach. De bende is daar bezig met het plannen van hun grootste overval ooit. Vermomd als een vermogende Texaan en met hulp van de beeldschone makelaar Leslie zint Parker op wraak.

  Interview