Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Viaplay Xtra langer bij providers als Ziggo en KPN met meer content’

  Het lineaire kanaal Viaplay Xtra blijft mogelijk langer in het aanbod bij Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta en Caiway. Niet alleen met Formule 1, maar ook met andere content.
  Jarco Kriek
  14 oktober 2022
  comments 6
  ‘Viaplay Xtra langer bij providers als Ziggo en KPN met meer content’
  Foto Getty Images

  Bronnen melden Totaal TV dat Viaplay het lineaire kanaal Viaplay Xtra ook na het einde van het lopende Formule 1-seizoen in het aanbod van in ieder geval Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta en Caiway wil houden. Daarnaast wordt er nagedacht over het uitbreiden van het aanbod dat op Viaplay Xtra wordt uitgezonden. Naast Formule 1 zou er ook ruimte worden vrijgemaakt voor de doorgifte van entertainment- en sportcontent. Er kan worden gedacht aan Nederlandse Viaplay Originals als Dragons Den en Celebrity MasterChef Nederland. Bij sportcontent zouden darts en voetbal bovenaan het lijstje staan.

   

  Abonnees

  Een eventueel verlengde distributieovereenkomst bij tv-providers voor het lineaire tv-kanaal Viaplay Xtra kan voorkomen dat veel van de huidige abonnees Viaplay de rug toekeren na afloop van het Formule 1-seizoen medio november of het lopende jaarcontract. Een substantieel deel van de huidige abonnees heeft in maart voor de marktintroductie van Viaplay tegen een fors gereduceerd tarief een jaarcontract afgesloten. Omdat Viaplay nog steeds last heeft van beeldstoringen en verbindingsproblemen bij online gebruik, kan de verlengde lineaire distributie van Viaplay Xtra gezien worden als een manier om abonnees langer binnenboord te houden.

   

  Storing

  Dat het huidige Viaplay-platform de drukte nog niet goed kan verwerken bleek afgelopen weekend opnieuw. Nadat Max Verstappen voor de tweede achtereenvolgende keer wereldkampioen Formule 1 werd, besloot Viaplay enkele uren na de race een speciaal studioprogramma rond het wereldkampioenschap te maken. Dit programma was alleen online en dus niet via Viaplay Xtra te bekijken. De grote toestroom van abonnees en het blijkbaar te hoge aantal streamstarts zorgden ervoor dat het Viaplay-platform – door eigenaar Viaplay Group eerder bestempeld als meest robuuste in de sector – volledig door het ijs zakte. Veel abonnees konden de stream van het programma niet opgestart krijgen. Als dit wel het geval was, stopte de stream na korte tijd. Dit zorgde voor een stortvloed van kritiek en storingsmeldingen op de sociale media-kanalen van Viaplay.

   

  Geen reactie

  Natuurlijk heeft Totaal TV de Zweedse eigenaar Viaplay Group om een reactie gevraagd over de mogelijke verlenging Viaplay Xtra en over het eventueel uitbreiden van de doorgifte bij andere providers. De vragen zijn zowel aan de Nederlandse persvertegenwoordiging van Viaplay als aan de Zweedse eigenaar Viaplay Group gestuurd. Tot op heden is er geen antwoord op de vragen gekomen. Dit is overigens niets nieuws: Viaplay is niet bepaald scheutig met het geven van antwoord aan de media. Mocht Viaplay Nederland of Viaplay Group alsnog met informatie komen, dan zal Totaal TV dit natuurlijk publiceren. Mogelijk gebeurt dat op of rond de presentatie van de financiële cijfers van het derde kwartaal, die op 25 oktober worden verwacht.

   

  Providers

  De providers Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta en Caiway leggen desgevraagd allemaal de bal bij Viaplay. Alle aanbieders stellen dat er constant met contentaanbieders en dus ook met Viaplay Group over het aanbod wordt gesproken. Maar een duidelijke trend is dat er niet wordt ontkent dat er gesprekken over een mogelijk langere doorgifte van Viaplay Xtra worden gevoerd. Maar voor een mogelijke aankondiging over doorlopende distributie van Viaplay Xtra wordt naar de Zweedse eigenaar verwezen.

  ViaplayViaplay XtraViaplay GroupdistributiedistributieovereenkomstOTTonlinestreamingdienst

  Reacties

 1. TV-TIP André Rieu: Welcome to My World

  André Rieu: Welcome to My World
  NPO 1 om 19:06 uur
  André Rieu walst met zijn Johann Strauss Orkest al jaren de wereld over. Die reis komt in maart 2020 piepend tot stilstand, op het moment dat de VS in coronalockdown gaat en daarmee na slechts één concert een streep wordt gezet door zijn Amerikaanse tour. Als ook Nederland op slot gaat, wanhoopt de vioolvirtuoos niet. Hij besluit zijn instrument in te ruilen voor een bakblik, waarmee een nieuwe hobby is geboren: bakken.

  TV-TIP WK Voetbal: Portugal - Zwitserland

  WK Voetbal: Portugal - Zwitserland
  NPO 1 om 19:50 uur
  In zijn - hoogstwaarschijnlijk - laatste WK is Ronaldo maar gefocust op één ding: de wereldbeker. Het Zwitserland van Xhaka, Shaqiri en Embolo is het volgende obstakel op de weg naar overwinning. Lukt het de Portugezen de Zwitsers naar huis te sturen? In de laatste poulewedstrijd verloren de Portugezen van Zuid-Korea. En tijdens het EK stuntte de Zwitsers nog tegen de Fransen door - na een 3-3 gelijkspel - de penalty shoot-out te winnen.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)