Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Viaplay Xtra langer bij providers als Ziggo en KPN met meer content’

  Het lineaire kanaal Viaplay Xtra blijft mogelijk langer in het aanbod bij Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta en Caiway. Niet alleen met Formule 1, maar ook met andere content.
  Jarco Kriek
  14 oktober 2022
  comments 6
  ‘Viaplay Xtra langer bij providers als Ziggo en KPN met meer content’
  Foto Getty Images

  Bronnen melden Totaal TV dat Viaplay het lineaire kanaal Viaplay Xtra ook na het einde van het lopende Formule 1-seizoen in het aanbod van in ieder geval Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta en Caiway wil houden. Daarnaast wordt er nagedacht over het uitbreiden van het aanbod dat op Viaplay Xtra wordt uitgezonden. Naast Formule 1 zou er ook ruimte worden vrijgemaakt voor de doorgifte van entertainment- en sportcontent. Er kan worden gedacht aan Nederlandse Viaplay Originals als Dragons Den en Celebrity MasterChef Nederland. Bij sportcontent zouden darts en voetbal bovenaan het lijstje staan.

   

  Abonnees

  Een eventueel verlengde distributieovereenkomst bij tv-providers voor het lineaire tv-kanaal Viaplay Xtra kan voorkomen dat veel van de huidige abonnees Viaplay de rug toekeren na afloop van het Formule 1-seizoen medio november of het lopende jaarcontract. Een substantieel deel van de huidige abonnees heeft in maart voor de marktintroductie van Viaplay tegen een fors gereduceerd tarief een jaarcontract afgesloten. Omdat Viaplay nog steeds last heeft van beeldstoringen en verbindingsproblemen bij online gebruik, kan de verlengde lineaire distributie van Viaplay Xtra gezien worden als een manier om abonnees langer binnenboord te houden.

   

  Storing

  Dat het huidige Viaplay-platform de drukte nog niet goed kan verwerken bleek afgelopen weekend opnieuw. Nadat Max Verstappen voor de tweede achtereenvolgende keer wereldkampioen Formule 1 werd, besloot Viaplay enkele uren na de race een speciaal studioprogramma rond het wereldkampioenschap te maken. Dit programma was alleen online en dus niet via Viaplay Xtra te bekijken. De grote toestroom van abonnees en het blijkbaar te hoge aantal streamstarts zorgden ervoor dat het Viaplay-platform – door eigenaar Viaplay Group eerder bestempeld als meest robuuste in de sector – volledig door het ijs zakte. Veel abonnees konden de stream van het programma niet opgestart krijgen. Als dit wel het geval was, stopte de stream na korte tijd. Dit zorgde voor een stortvloed van kritiek en storingsmeldingen op de sociale media-kanalen van Viaplay.

   

  Geen reactie

  Natuurlijk heeft Totaal TV de Zweedse eigenaar Viaplay Group om een reactie gevraagd over de mogelijke verlenging Viaplay Xtra en over het eventueel uitbreiden van de doorgifte bij andere providers. De vragen zijn zowel aan de Nederlandse persvertegenwoordiging van Viaplay als aan de Zweedse eigenaar Viaplay Group gestuurd. Tot op heden is er geen antwoord op de vragen gekomen. Dit is overigens niets nieuws: Viaplay is niet bepaald scheutig met het geven van antwoord aan de media. Mocht Viaplay Nederland of Viaplay Group alsnog met informatie komen, dan zal Totaal TV dit natuurlijk publiceren. Mogelijk gebeurt dat op of rond de presentatie van de financiële cijfers van het derde kwartaal, die op 25 oktober worden verwacht.

   

  Providers

  De providers Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta en Caiway leggen desgevraagd allemaal de bal bij Viaplay. Alle aanbieders stellen dat er constant met contentaanbieders en dus ook met Viaplay Group over het aanbod wordt gesproken. Maar een duidelijke trend is dat er niet wordt ontkent dat er gesprekken over een mogelijk langere doorgifte van Viaplay Xtra worden gevoerd. Maar voor een mogelijke aankondiging over doorlopende distributie van Viaplay Xtra wordt naar de Zweedse eigenaar verwezen.

  ViaplayViaplay XtraViaplay GroupdistributiedistributieovereenkomstOTTonlinestreamingdienst

  Reacties

 1. TV-TIP Lewis

  Lewis
  RTL 8 om 20:25 uur
  Na een rondje hardlopen wordt de 23-jarige Rose Anderson dood in een rivier gevonden. Haar huisgenoot Chloe vertelt Lewis, Hathaway en Maddox dat Rose bloedbonje had met haar minnaar, professor astrofysica Felix. En laat hij nou getrouwd zijn met haar scriptiebegeleider Philippa. Heeft een van hen Rose naar de eeuwige jachtvelden gestoken of heeft het onderwerp van haar proefschrift iets met haar dood te maken? De zaak komt in een stroomversnelling als Chloe’s vriend op de vlucht slaat. Maar dan valt er een tweede slachtoffer…

  TV-TIP Het Roer Om

  Het Roer Om
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het idee om de eeuwigdurende kuierlatten te nemen speelt al lang bij Almeloërs Sven en Cariena. Slowakije, Tsjechië en Polen passeren de revue, maar de keuze valt uiteindelijk op Duitsland, vooral omdat ze al een lekker woordje Duits spreken. In het gehucht Wurz­bach huren ze twee vrijstaande huizen: een om zelf in te wonen, de ander voor de verhuur. Maar als blijkt dat de huurbaas niet van plan geld in het gedateerde vakantiehuis te pompen, worden ze gedwongen op een andere manier aan inkomsten te komen. Voor Sven en Cariena lijkt niets anders op te zitten dan een baan te zoeken.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)