Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay Xtra langer beschikbaar, maar niet definitief in aanbod bij providers

  Goed nieuws voor Formule 1-fans die graag lineair naar hun favoriete sport willen kijken: Viaplay Xtra blijft langer beschikbaar in het aanbod van tv-providers.
  Jarco Kriek
  24 januari 2023
  comments 2
  Viaplay Xtra langer beschikbaar, maar niet definitief in aanbod bij providers
  Foto Getty Images

  Het lineaire kanaal Viaplay" target="_blank">Viaplay Xtra blijft langer beschikbaar in het aanbod van providers die Viaplay-abonnementen wederverkopen. Dat zijn Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta en Caiway. Al enige tijd zijn deze geruchten hoorbaar, maar het is KPN dat bij monde van woordvoerder Ellen van Heerwaarden als eerste aan Totaal TV bevestigt dat Viaplay Xtra bij het telecombedrijf langer beschikbaar blijft als lineair kanaal.

   

  Tijdelijk

  Het gaat wederom om een verlenging voor een beperkte periode van de distributie van Viaplay Xtra. “Viaplay Xtra op kanaal 225 blijft in ieder geval tot 1 juni in de lucht bij KPN”, zo bevestigt Van Heerwaarden. Het lijkt aannemelijk dat ook overige providers die Viaplay Xtra als lineair kanaal aanbieden dezelfde distributieverlenging gaan aankondigen.

   

  Streamingdienst

  Er zijn meerdere redenen waarom Viaplay niet net als in Scandinavië kiest voor distributie van meerdere lineaire kanalen. Viaplay wil zich primair presenteren als streamingdienst. Een ander belangrijke reden is financieel belang. Als Viaplay net als bijvoorbeeld Ziggo Sport een lineair aanbod van meerdere kanalen wil aanbieden, dan moet het een deel van de abonnementsinkomsten als distributievergoeding afdragen aan providers. Dat het nu beschikbare lineaire kanaal Viaplay Xtra slechts voor kortere termijn bij deelnemende providers verlengd wordt, kan te maken hebben met mogelijke meldingen van providers die op dit moment geen overeenkomst voor de verkoop van abonnementen met Viaplay – en dus de doorgifte van het lineaire kanaal Viaplay Xtra – zijn overeengekomen. Het gaat onder meer om providers als Canal Digitaal, Youfone en Budget.

  KPNKPN TV+Interactieve TVViaplayViaplay GroupViaplay XtralineaironlineOTTstreamingdienstdisrributie

  Reacties

 1. TV-TIP Gort over de Grens

  Gort over de Grens
  NPO 2 om 20:28 uur
  Ilja Gort weet wel hoe je een lekker wijntje moet brouwen – hij bottelt zich al jaren een slag in de rondte in zijn chateau in het dorpje Saint-Émilion, zo’n 20 kilometer ten oosten van Bordeaux. Toch waagt hij zich dit keer niet alleen aan een peperdure Franse klassieker, maar laat hij ook een Chateau Migraine de Touraine door zijn keel glijden. Moet hij de strip paracetamol alvast klaarleggen of valt de mythische wijn best te pruimen?

  TV-TIP Je Huis op Orde

  Je Huis op Orde
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het huis van Esther en Jacob uit Heemstede was altijd al een puinhoop, maar sinds Esther de diagnose borstkanker kreeg, heeft ze helemaal geen energie meer om de bezem door de overvolle stulp te halen. Het resultaat is dat het duo en hun twee pubers inmiddels verdrinken in de janboel. Omdat Jacob zijn vrouw in deze woelige tijd een schoon en opgeruimd huis gunt, worden Viktor en zijn team van professioneel opruimers opgetrommeld. Maar of Esther daar nou op zit te wachten…

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)