Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay Xtra langer beschikbaar, maar niet definitief in aanbod bij providers

  Goed nieuws voor Formule 1-fans die graag lineair naar hun favoriete sport willen kijken: Viaplay Xtra blijft langer beschikbaar in het aanbod van tv-providers.
  Jarco Kriek
  24 januari 2023
  comments 2
  Viaplay Xtra langer beschikbaar, maar niet definitief in aanbod bij providers
  Foto Getty Images

  Het lineaire kanaal Viaplay Xtra blijft langer beschikbaar in het aanbod van providers die Viaplay-abonnementen wederverkopen. Dat zijn Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta en Caiway. Al enige tijd zijn deze geruchten hoorbaar, maar het is KPN dat bij monde van woordvoerder Ellen van Heerwaarden als eerste aan Totaal TV bevestigt dat Viaplay Xtra bij het telecombedrijf langer beschikbaar blijft als lineair kanaal.

   

  Tijdelijk

  Het gaat wederom om een verlenging voor een beperkte periode van de distributie van Viaplay Xtra. “Viaplay Xtra op kanaal 225 blijft in ieder geval tot 1 juni in de lucht bij KPN”, zo bevestigt Van Heerwaarden. Het lijkt aannemelijk dat ook overige providers die Viaplay Xtra als lineair kanaal aanbieden dezelfde distributieverlenging gaan aankondigen.

   

  Streamingdienst

  Er zijn meerdere redenen waarom Viaplay niet net als in Scandinavië kiest voor distributie van meerdere lineaire kanalen. Viaplay wil zich primair presenteren als streamingdienst. Een ander belangrijke reden is financieel belang. Als Viaplay net als bijvoorbeeld Ziggo Sport een lineair aanbod van meerdere kanalen wil aanbieden, dan moet het een deel van de abonnementsinkomsten als distributievergoeding afdragen aan providers. Dat het nu beschikbare lineaire kanaal Viaplay Xtra slechts voor kortere termijn bij deelnemende providers verlengd wordt, kan te maken hebben met mogelijke meldingen van providers die op dit moment geen overeenkomst voor de verkoop van abonnementen met Viaplay – en dus de doorgifte van het lineaire kanaal Viaplay Xtra – zijn overeengekomen. Het gaat onder meer om providers als Canal Digitaal, Youfone en Budget.

  KPNKPN TV+Interactieve TVViaplayViaplay GroupViaplay XtralineaironlineOTTstreamingdienstdisrributie

  Reacties

 1. TV-TIP You, Me and My Ex

  You, Me and My Ex
  TLC om 19:00 uur
  Als mensen vaak over hun ex praten zijn ze vaak nog niet helemaal over hun vorige relatie heen. Dat belet ze echter niet om een nieuwe vriend of vriendin te zoeken! You, Me and My Ex volgt vijf stellen, waarvan één iemand nog intensief contact heeft met zijn of haar ex. Elodie ontdekte tijdens haar prille relatie met De'Andre pas dat hij nog goed bevriend is met zijn ex Rowan, en dat zorgt voor veel stress. Helemaal omdat zijn moeder vurig hoopt dat De'Andre en Rowan weer terug bij elkaar komen.

  TV-TIP Harcore Pawn

  Harcore Pawn
  RTL 7 om 19:30 uur
  De spanning neemt toe in het pandhuis nadat eigenaar Les in elkaar is gezakt. Seth en Ashley proberen de tent samen te runnen, maar ze hebben allebei hele andere ideeën over hoe ze dat aanpakken. Als Les getuige is van het zoveelste conflict bedenkt hij een wedstrijd: degene die zijn werk het beste doet wordt zijn tijdelijke vervanger. Ondanks Les' plan wordt er nog heel wat afgeruzied in het tiende seizoen van Hardcore Pawn.

  Interview