Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay Xtra langer beschikbaar, maar niet definitief in aanbod bij providers

  Goed nieuws voor Formule 1-fans die graag lineair naar hun favoriete sport willen kijken: Viaplay Xtra blijft langer beschikbaar in het aanbod van tv-providers.
  Jarco Kriek
  24 januari 2023
  comments 2
  Viaplay Xtra langer beschikbaar, maar niet definitief in aanbod bij providers
  Foto Getty Images

  Het lineaire kanaal Viaplay Xtra blijft langer beschikbaar in het aanbod van providers die Viaplay-abonnementen wederverkopen. Dat zijn Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta en Caiway. Al enige tijd zijn deze geruchten hoorbaar, maar het is KPN dat bij monde van woordvoerder Ellen van Heerwaarden als eerste aan Totaal TV bevestigt dat Viaplay Xtra bij het telecombedrijf langer beschikbaar blijft als lineair kanaal.

   

  Tijdelijk

  Het gaat wederom om een verlenging voor een beperkte periode van de distributie van Viaplay Xtra. “Viaplay Xtra op kanaal 225 blijft in ieder geval tot 1 juni in de lucht bij KPN”, zo bevestigt Van Heerwaarden. Het lijkt aannemelijk dat ook overige providers die Viaplay Xtra als lineair kanaal aanbieden dezelfde distributieverlenging gaan aankondigen.

   

  Streamingdienst

  Er zijn meerdere redenen waarom Viaplay niet net als in Scandinavië kiest voor distributie van meerdere lineaire kanalen. Viaplay wil zich primair presenteren als streamingdienst. Een ander belangrijke reden is financieel belang. Als Viaplay net als bijvoorbeeld Ziggo Sport een lineair aanbod van meerdere kanalen wil aanbieden, dan moet het een deel van de abonnementsinkomsten als distributievergoeding afdragen aan providers. Dat het nu beschikbare lineaire kanaal Viaplay Xtra slechts voor kortere termijn bij deelnemende providers verlengd wordt, kan te maken hebben met mogelijke meldingen van providers die op dit moment geen overeenkomst voor de verkoop van abonnementen met Viaplay – en dus de doorgifte van het lineaire kanaal Viaplay Xtra – zijn overeengekomen. Het gaat onder meer om providers als Canal Digitaal, Youfone en Budget.

  KPNKPN TV+Interactieve TVViaplayViaplay GroupViaplay XtralineaironlineOTTstreamingdienstdisrributie

  Reacties

 1. TV-TIP Schaatsen: World Cup Stavanger

  Schaatsen: World Cup Stavanger
  NPO 1 om 14:20 uur
  Je zou haar zo zonder helm bijkans niet herkennen, maar Marijke Groenewoud schaatst haar rondjes niet alleen maar op de achtervolging en massastart. De Hallumse reed tijdens het World Cup kwalificatietoernooi op de 1.500 meter zelfs naar het goud, nog voor topfavoriet Antoinette Rijpma-de Jong. Tijdens de aftrap van het World Cup-seizoen in het Japanse Obihiro bleef een nieuwe krachtmeting uit: de ploeg van Jillert Anema bleef thuis. In het Noorse Stavanger is Groenewoud wél weer van de partij.

  TV-TIP The Last Boy Scout

  The Last Boy Scout
  Paramount Network om 20:00 uur
  Privédetective Joe Hallenbeck (Bruce Willis) zit aan de grond. Dus komt het goed uit dat ex-footballspeler Jimmy Dix (Damon Wayans) hem inhuurt om zijn vriendin Cory (Halle Berry) te beschermen. Cory heeft belastende informatie over de eigenaar van Jimmy's oude club. Als ze vermoord wordt besluiten Joe en Jimmy haar dood te wreken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)