Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay zet Grand Prix Radio en Olav Mol buitenspel en koopt radiorechten Formule 1

  Gaat Viaplay zich in Nederland ook op radio richten. Of is het kopen van de radiorechten van de Formule 1 een manier om Grand Prix Radio buitenspel te zetten?
  Jarco Kriek
  1 maart 2023
  comments 5
  Viaplay zet Grand Prix Radio en Olav Mol buitenspel en koopt radiorechten Formule 1
  Foto Getty Images

  Viaplay Group heeft de Nederlandse radiorechten van de Formule 1 gekocht. Het komende jaar is de Formule 1 hierdoor in Nederland niet alleen via de televisie maar ook via de radio exclusief live bij Viaplay te volgen. Met de aankoop van de Nederlandse radiorechten probeert de streamingdienst Grand Prix Radio buitenspel te zetten.

   

  Doorn in het oog

  Viaplay zegt het niet openbaar, maar de aankoop van de radiorechten maakt wel duidelijk dat Grand Prix Radio de streamingdienst een doorn in het oog is. Op Grand Prix Radio wordt namelijk live radioverslag van Formule 1 gedaan, en veel Nederlandse Formule 1-fans luisteren naar het commentaar van Olav Mol en Jack Plooij op Grand Prix Radio terwijl ze de beelden van Viaplay op tv bekijken. Met een handige mogelijkheid in de app van Grand Prix Radio kan het geluid van het radioverslag namelijk eenvoudig synchroon gemaakt worden met het beeld.

   

  België

  Toch lijkt de actie van Viaplay niet het beoogde succes te hebben. Olav Mol heeft namelijk de radiorechten voor de Belgische markt gekocht. Hierdoor kan Grand Prix Radio met enige aanpassingen ook Nederlandse Formule 1-fans zijn commentaar bij de live beelden van Viaplay blijven leveren. Niet via de Nederlandse website van Grand Prix Radio, want daar mag het commentaar niet meer worden aangeboden. De Europese wetgeving biedt Olav Mol echter wel de kans om in Nederland commentaar aan te bieden, zo laat de door velen geliefde Formule 1-commentator aan Nu.nl weten. De Grand Prix Radio-app mag door de Europese wetgeving namelijk in alle landen van de Europese Unie vrij aangeboden worden. En dus kan ook met een Nederlandse internetverbinding via de app naar de programma’s van Grand Prix Radio geluisterd worden.

  ViaplayViaplay GroupGrand Prix RadioOlav MolFormule 1uitzendrechten

  Reacties

 1. TV-TIP The Hitman's Bodyguard

  The Hitman's Bodyguard
  RTL 7 om 20:25 uur
  Dictator Dukhovich staat terecht voor genocide, maar alle getuigen overlijden voor ze in de rechtbank kunnen verschijnen. Nu is huurmoordenaar Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) bereid om tegen Dukhovich te getuigen. Bodyguard Michael Bryce (Ryan Reynolds) moet Kincaid zien te beschermen, maar ze kunnen elkaar niet luchten of zien.

  TV-TIP Harry Potter and the Goblet of Fire

  Harry Potter and the Goblet of Fire
  Paramount Network om 20:30 uur
  In deze vierde Harry Potter-film verstoren de volgelingen van Voldemort het grootste tovenaarsfeest van het jaar: het WK zwerkbal. Als Harry (Daniel Radcliffe), Ron (Rupert Grint) en Hermione (Emma Watson) na de vakantie op school komen, blijkt ook daar het nodige aan de hand: Hogwarts organiseert het prestigieuze Toverschool Toernooi.

  Interview

  • *

   Paul de Leeuw

   Niet Klein Te Krijgen

   Voor Niet Klein Te Krijgen volgde Paul de Leeuw vijf ongeneeslijk zieke kinderen. En dat was – en is – voor iedereen even slikken.
   Reacties0 reactie(s)