Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay zet vol in om hart voetballiefhebber te veroveren

  Naast Formule 1 en darts moet voetbal een belangrijke reden worden om een Viaplay-abonnement te nemen. De streamingdienst investeert daarom in voetbal.
  Jarco Kriek
  5 augustus 2022
  comments 9
  Viaplay zet vol in om hart voetballiefhebber te veroveren
  Foto Getty Images

  Viaplay grijpt het begin van het nieuwe Premier League-voetbalseizoen aan om de ambities met voetbal duidelijk te maken. Premier League is de Engelse eredivisie en was in de voorbijgaande jaren bij Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal te zien. Nu de uitzendrechten voor minimaal vijf jaar bij Viaplay zijn ondergebracht, investeert de Zweedse streamingdienst dan ook in voetbal naast Formule 1 en darts een belangrijk onderdeel van het sportaanbod te maken.

   

  Analisten

  Nadat bij de sporttak van Viaplay eerder een blik met oud RTL-medewerkers werd opengetrokken, put de streamingdienst bij het aanstellen van voetbalanalisten uit voormalige Ajax-spelers. Zij gaan wedstrijden van de voetbalcompetities Bundesliga en Premier League analyseren. Viaplay heeft contracten met onder anderen Frank de Boer, Nigel de Jong, John van ’t Schip, Aron Winter en Jaap Stam gesloten. Vanaf 5 augustus zullen zij bij Viaplay beurtelings als analist aanschuiven.

   

  Eredivisie

  Waarschijnlijk begint in loop van het komende voetbalseizoen het biedingsproces voor de uitzendrechten van de Nederlandse Eredivisie vanaf het seizoen 2025-2026. Op dit moment heeft ESPN (Disney) de rechten in bezit. De verwachting is dat de uitzendrechten van de Eredivisie tussen minimaal 150 miljoen euro per jaar gaan kosten. Daarbij wordt verwacht dat ook streamingdiensten gaan meebieden, omdat de uitzendrechten in meerdere landen tegelijk gebruikt kunnen worden. Viaplay heeft al eerder aangekondigd mee te willen bieden op de uitzendrechten van de Eredivisie.

  ViaplayViaplay GroupvoetbalBundesligaPremier League

  Reacties

 1. TV-TIP Pretty Woman

  Pretty Woman
  RTL 8 om 20:25 uur
  Zakenman Edward Lewis (Richard Gere) gaat voor zijn werk een week naar Los Angeles. Voor enkele evenementen huurt hij sekswerker Vivian Ward (Julia Roberts) in om hem die week te vergezellen. Dat was bedoeld als een simpele zakelijke transactie, maar het loopt helemaal anders: Edward en Vivian worden verliefd op elkaar.

  TV-TIP Voor Hetzelfde Geld

  Voor Hetzelfde Geld
  RTL 4 om 20:30 uur
  Leonie ter Braak helpt mensen die hun kleine woning in de stad in willen ruilen voor een paleis op het platteland. Leonie volgt Natasja Froger op als presentatrice en staat meteen voor een moeilijke opgave. Erwin en Bianca wonen in Eindhoven, en hun zoon Jorg bivakkeert op zolder mét zijn vriendin Astri. Ze zoeken twee huisjes op hetzelfde perceel, zodat ze dicht bij elkaar wonen maar tóch privacy hebben. Ze spreken af dat ze alleen verhuizen als iedereen het over een huis eens is, en dát maakt de opdracht niet makkelijker.

  Interview