Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay zet vol in om hart voetballiefhebber te veroveren

  Naast Formule 1 en darts moet voetbal een belangrijke reden worden om een Viaplay-abonnement te nemen. De streamingdienst investeert daarom in voetbal.
  Jarco Kriek
  5 august 2022
  comments 9
  Viaplay zet vol in om hart voetballiefhebber te veroveren
  Foto Getty Images

  Viaplay grijpt het begin van het nieuwe Premier League-voetbalseizoen aan om de ambities met voetbal duidelijk te maken. Premier League is de Engelse eredivisie en was in de voorbijgaande jaren bij Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal te zien. Nu de uitzendrechten voor minimaal vijf jaar bij Viaplay zijn ondergebracht, investeert de Zweedse streamingdienst dan ook in voetbal naast Formule 1 en darts een belangrijk onderdeel van het sportaanbod te maken.

   

  Analisten

  Nadat bij de sporttak van Viaplay eerder een blik met oud RTL-medewerkers werd opengetrokken, put de streamingdienst bij het aanstellen van voetbalanalisten uit voormalige Ajax-spelers. Zij gaan wedstrijden van de voetbalcompetities Bundesliga en Premier League analyseren. Viaplay heeft contracten met onder anderen Frank de Boer, Nigel de Jong, John van ’t Schip, Aron Winter en Jaap Stam gesloten. Vanaf 5 augustus zullen zij bij Viaplay beurtelings als analist aanschuiven.

   

  Eredivisie

  Waarschijnlijk begint in loop van het komende voetbalseizoen het biedingsproces voor de uitzendrechten van de Nederlandse Eredivisie vanaf het seizoen 2025-2026. Op dit moment heeft ESPN (Disney) de rechten in bezit. De verwachting is dat de uitzendrechten van de Eredivisie tussen minimaal 150 miljoen euro per jaar gaan kosten. Daarbij wordt verwacht dat ook streamingdiensten gaan meebieden, omdat de uitzendrechten in meerdere landen tegelijk gebruikt kunnen worden. Viaplay heeft al eerder aangekondigd mee te willen bieden op de uitzendrechten van de Eredivisie.

  ViaplayViaplay GroupvoetbalBundesligaPremier League

  Reacties

 1. TV-TIP I Want Your Song

  I Want Your Song
  SBS 6 om 20:30 uur
  Met nummers als Ik wil zwemmen (in Bacardi Lemon) en Bieber van de kroeg heeft de Leidse vibratokoning Mart Hoogkamer de ­polonaise aan zijn kont hangen.

  TV-TIP The Beach

  The Beach
  Net 5 om 20:30 uur
  Een jonge Amerikaan heeft genoeg van zijn technologische omgeving. Door naar Thailand af te reizen probeert hij de sleur van alledag te doorbreken en de zin van zijn bestaan terug te vinden. In Thailand maakt hij kennis met een eigenaardige man die hem vertelt over een wonderbaarlijk mooi strand. Dit strand zou een paradijs op aarde moeten zijn.

  Interview

  • *

   Anita Witzier

   Festival van de liefde

   Anita Witzier en Edson da Graça gaan op zoek naar de mooiste liefdesverhalen en helpen de liefde een handje.
   Reacties0 reactie(s)