Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay zet vol in om hart voetballiefhebber te veroveren

  Naast Formule 1 en darts moet voetbal een belangrijke reden worden om een Viaplay-abonnement te nemen. De streamingdienst investeert daarom in voetbal.
  Jarco Kriek
  5 augustus 2022
  comments 9
  Viaplay zet vol in om hart voetballiefhebber te veroveren
  Foto Getty Images

  Viaplay grijpt het begin van het nieuwe Premier League-voetbalseizoen aan om de ambities met voetbal duidelijk te maken. Premier League is de Engelse eredivisie en was in de voorbijgaande jaren bij Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal te zien. Nu de uitzendrechten voor minimaal vijf jaar bij Viaplay zijn ondergebracht, investeert de Zweedse streamingdienst dan ook in voetbal naast Formule 1 en darts een belangrijk onderdeel van het sportaanbod te maken.

   

  Analisten

  Nadat bij de sporttak van Viaplay eerder een blik met oud RTL-medewerkers werd opengetrokken, put de streamingdienst bij het aanstellen van voetbalanalisten uit voormalige Ajax-spelers. Zij gaan wedstrijden van de voetbalcompetities Bundesliga en Premier League analyseren. Viaplay heeft contracten met onder anderen Frank de Boer, Nigel de Jong, John van ’t Schip, Aron Winter en Jaap Stam gesloten. Vanaf 5 augustus zullen zij bij Viaplay beurtelings als analist aanschuiven.

   

  Eredivisie

  Waarschijnlijk begint in loop van het komende voetbalseizoen het biedingsproces voor de uitzendrechten van de Nederlandse Eredivisie vanaf het seizoen 2025-2026. Op dit moment heeft ESPN (Disney) de rechten in bezit. De verwachting is dat de uitzendrechten van de Eredivisie tussen minimaal 150 miljoen euro per jaar gaan kosten. Daarbij wordt verwacht dat ook streamingdiensten gaan meebieden, omdat de uitzendrechten in meerdere landen tegelijk gebruikt kunnen worden. Viaplay heeft al eerder aangekondigd mee te willen bieden op de uitzendrechten van de Eredivisie.

  ViaplayViaplay GroupvoetbalBundesligaPremier League

  Reacties

 1. TV-TIP André Rieu: Welcome to My World

  André Rieu: Welcome to My World
  NPO 1 om 19:06 uur
  André Rieu walst met zijn Johann Strauss Orkest al jaren de wereld over. Die reis komt in maart 2020 piepend tot stilstand, op het moment dat de VS in coronalockdown gaat en daarmee na slechts één concert een streep wordt gezet door zijn Amerikaanse tour. Als ook Nederland op slot gaat, wanhoopt de vioolvirtuoos niet. Hij besluit zijn instrument in te ruilen voor een bakblik, waarmee een nieuwe hobby is geboren: bakken.

  TV-TIP WK Voetbal: Portugal - Zwitserland

  WK Voetbal: Portugal - Zwitserland
  NPO 1 om 19:50 uur
  In zijn - hoogstwaarschijnlijk - laatste WK is Ronaldo maar gefocust op één ding: de wereldbeker. Het Zwitserland van Xhaka, Shaqiri en Embolo is het volgende obstakel op de weg naar overwinning. Lukt het de Portugezen de Zwitsers naar huis te sturen? In de laatste poulewedstrijd verloren de Portugezen van Zuid-Korea. En tijdens het EK stuntte de Zwitsers nog tegen de Fransen door - na een 3-3 gelijkspel - de penalty shoot-out te winnen.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)