Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay zet vol in om hart voetballiefhebber te veroveren

  Naast Formule 1 en darts moet voetbal een belangrijke reden worden om een Viaplay-abonnement te nemen. De streamingdienst investeert daarom in voetbal.
  Jarco Kriek
  5 augustus 2022
  comments 9
  Viaplay zet vol in om hart voetballiefhebber te veroveren
  Foto Getty Images

  Viaplay grijpt het begin van het nieuwe Premier League-voetbalseizoen aan om de ambities met voetbal duidelijk te maken. Premier League is de Engelse eredivisie en was in de voorbijgaande jaren bij Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal te zien. Nu de uitzendrechten voor minimaal vijf jaar bij Viaplay zijn ondergebracht, investeert de Zweedse streamingdienst dan ook in voetbal naast Formule 1 en darts een belangrijk onderdeel van het sportaanbod te maken.

   

  Analisten

  Nadat bij de sporttak van Viaplay eerder een blik met oud RTL-medewerkers werd opengetrokken, put de streamingdienst bij het aanstellen van voetbalanalisten uit voormalige Ajax-spelers. Zij gaan wedstrijden van de voetbalcompetities Bundesliga en Premier League analyseren. Viaplay heeft contracten met onder anderen Frank de Boer, Nigel de Jong, John van ’t Schip, Aron Winter en Jaap Stam gesloten. Vanaf 5 augustus zullen zij bij Viaplay beurtelings als analist aanschuiven.

   

  Eredivisie

  Waarschijnlijk begint in loop van het komende voetbalseizoen het biedingsproces voor de uitzendrechten van de Nederlandse Eredivisie vanaf het seizoen 2025-2026. Op dit moment heeft ESPN (Disney) de rechten in bezit. De verwachting is dat de uitzendrechten van de Eredivisie tussen minimaal 150 miljoen euro per jaar gaan kosten. Daarbij wordt verwacht dat ook streamingdiensten gaan meebieden, omdat de uitzendrechten in meerdere landen tegelijk gebruikt kunnen worden. Viaplay heeft al eerder aangekondigd mee te willen bieden op de uitzendrechten van de Eredivisie.

  ViaplayViaplay GroupvoetbalBundesligaPremier League

  Reacties

 1. TV-TIP The Secret: Dare to Dream

  The Secret: Dare to Dream
  RTL 8 om 20:25 uur
  Weduwe Miranda Wells (Katie Holmes) heeft het zwaar als alleenstaande moeder van drie kinderen. Een naderende orkaan geeft haar nog meer zorgen. Dan ontmoet ze de mysterieuze Bray Johnson (Josh Lucas). Hij biedt precies de hulp die ze nodig heeft. Alleen heeft Bray een geheim dat de hun groeiende band compleet kan veranderen.

  TV-TIP Portretten van Krabbé

  Portretten van Krabbé
  NPO 2 om 20:30 uur
  Om de kern van iemand te vangen in een portret is het handig om die persoon ook daadwerkelijk te kennen. In Portretten van Krabbé gaat Jasper Krabbé, voordat-ie überhaupt een lik verf op het doek heeft gekwast, dan ook een weekend op pad met de bekende geportretteerden in spe. In deze eerste aflevering is dat Tom Waes. Met hem bezoekt Jasper onder andere café d’Anvers in het ruige deel van Antwerpen, waar Tom als uitsmijter heeft gewerkt.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)