Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Viaplay ziet marktaandeel ook met Formule 1 instorten’

  Hoewel Viaplay zelf blijft volhouden dat het meer dan een miljoen Nederlandse abonnees heeft, zijn er ook andere geluiden te horen.
  Jarco Kriek
  6 december 2023
  comments 0
  ‘Viaplay ziet marktaandeel ook met Formule 1 instorten’

  Marktonderzoeker Telecompaper publiceert ieder kwartaal op basis van onderzoek gehouden onder het eigen consumentenpanel een overzicht met de marktaandelen van OTT-diensten. En hierin is in het tweede en derde kwartaal een dalende trend voor Viaplay te zien. In deze periode werd bij Viaplay nog live Formule 1 uitgezonden. De verwachting is dat het marktaandeel in het vierde kwartaal verder zakt. In dit kwartaal gaat Formule 1 namelijk in de jaarlijkse winterslaap. Opvallend is dat het marktaandeel van F1 TV Pro – dat eveneens Formule 1 live aan de abonnees levert – niet daalt.

   

  Netflix veruit grootste

  In Nederland heeft Viaplay volgens Telecompaper een marktaandeel van rond de 15 procent. Het is hiermee in grootte de vijfde streamingdienst van Nederland. Viaplay moet Netflix (48 procent), Videoland (20 procent), Disney+ (18 procent) en Prime Video (16 procent) voor zich laten. Omdat het abonnee-aantal van Videoland aan het einde van het derde kwartaal door RTL Group bekend is gemaakt, is het bijzonder onwaarschijnlijk dat het aantal abonnees van Viaplay inderdaad het nog gecommuniceerde ‘meer dan een miljoen’ bedraagt.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstabonnement

  Reacties

 1. TV-TIP Papillon

  Papillon
  RTL 7 om 22:00 uur
  Henri Charrière (Charlie Hunnam) kraakt kluizen, maar hij zou nooit iemand vermoorden. Toch belandt hij na een onterechte veroordeling voor een moord die hij niet heeft gepleegd op gevangeniseiland Duivelseiland. Hij sluit een deal met medegevangene Louis Dega (Rami Malek): in ruil voor bescherming van Charrière helpt Dega hem ontsnappen.

  TV-TIP De Kist

  De Kist
  NPO 2 om 23:53 uur
  De laatste gast van het seizoen is Lucille Werner en de Lingo-presentatrice, die een tijdje in de Tweede Kamer heeft gezeten voor het CDA, heeft een bijzonder verhaal te vertellen. Als klein meisje werd zij vanwege haar handicap letterlijk op handen gedragen door haar vader. Het was daarom een grote schok toen hij uit het leven stapte. Dit heeft een grote indruk achtergelaten op Lucille, die zich dagelijks inzet voor mensen met een beperking.

  Interview

  • *

   Joris Linssen

   Out of Office

   In het nieuwe Out of Office volgt Joris Linssen vijf mensen met een burn-out die een half jaar gaan helpen op een zorgboerderij. Heeft hij ooit overwogen om zelf een pauze te nemen en ‘out of office’ te gaan?
   Reacties0 reactie(s)