Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay-directeur koopt zelf grote hoeveelheid aandelen

  Dat het slecht gaat met het Zweedse mediabedrijf Viaplay Group is algemeen bekend. Toch ziet één van de directeuren van het bedrijf nog heil in de activiteiten.
  Jarco Kriek
  8 december 2023
  comments 1
  Viaplay-directeur koopt zelf grote hoeveelheid aandelen
  Foto Getty Images

  Peter Nørrelund is een Viaplay-directeur die onder meer verantwoordelijk is voor de aankoop van sportrechten. Ook is Nørrelund sinds enige maanden eindverantwoordelijk voor de Nederlandse activiteiten. Uit een melding bij de Zweedse toezichthouder blijkt dat de directeur op 1 december 125.000 aandelen van Viaplay Group heeft gekocht voor een bedrag van 6,20 SEK (Zweedse Kronen) per stuk. De totale transactie komt hierdoor uit op 775.000 SEK, omgerekend iets meer dan 68.000 euro. Voor deze transactie bezat Nørrelund al 6.155 aandelen. Deze zijn echter afkomstig uit een periode dat het aandeel een veel hogere waarde had. In de afgelopen twee jaar is de waarde van het Viaplay-aandeel maar liefst 99 procent gedaald.

   

  Dure sportrechten

  Viaplay Group is door meerdere oorzaken in slecht financieel weer terecht gekomen. Het aankopen van sportrechten waarvoor vaak een prijs boven de geschatte marktwaarde werd betaald, is één van de redenen. Het was juist Peter Nørrelund die de meeste van deze overeenkomsten met een te fors prijskaartje namens Viaplay Group afsloot.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstbeursaandelen

  Reacties

 1. TV-TIP Heel Holland Bakt

  Heel Holland Bakt
  NPO 1 om 20:24 uur
  Het thema van de aflevering is ‘oost west, thuis best’ en dat uit zich in een handvol uitdagende opdrachten. Als eerst moeten de thuisbakkers een fruitmand van botercrème maken. Wie deze opdracht op zijn sloffen uit kan voeren, heeft een voordeel bij de technische opdracht. Er moeten namelijk karamelsloffen worden gebakken. Wie dan nog niet uit z’n slof is geschoten, mag aan de slag met de grootste uitdaging van de avond: een ‘bak je droomhuis’-spektakelstuk. De bakkers die dit voor elkaar krijgen, hoeven nog niet naar huis.

  TV-TIP De Wereld van Chinezen

  De Wereld van Chinezen
  NPO 2 om 20:24 uur
  Alles lijkt weer zoals het was in Suriname, maar schijn bedriegt, want de invloed van China wordt steeds groter en groter. Maar liefst negentig procent van de winkels in de hoofdstad Paramaribo is in handen van Chinezen en Suriname heeft een torenhoge schuld bij China. Ruben Terlou brengt een bezoek aan Suriname en overal waar de journalist komt, ziet hij Chinese winkeliers, Chinese goud­zoekers en Chinese goudhandelaren. Ook ziet hij de negatieve invloed van China op de Surinaamse natuur.

  Interview

  • *

   Joris Linssen

   Out of Office

   In het nieuwe Out of Office volgt Joris Linssen vijf mensen met een burn-out die een half jaar gaan helpen op een zorgboerderij. Heeft hij ooit overwogen om zelf een pauze te nemen en ‘out of office’ te gaan?
   Reacties0 reactie(s)