Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Vooralsnog geen ESPN UHD bij Delta en Caiway

  Het nieuwe voetbalseizoen nadert, maar het ziet er nog niet naar uit dat klanten van Delta en Caiway met een ESPN-abonnement de Eredivisie in betere beeldkwaliteit kunnen kijken.
  Jarco Kriek
  27 juli 2023
  comments 2
  Vooralsnog geen ESPN UHD bij Delta en Caiway
  Foto Getty Images

  Delta en Caiway – beide merknamen en dienstenaanbieders van Delta Fiber – zijn samen met T-Mobile, Canal Digitaal en diverse kleinere providers de dienstenaanbieders die het voetbalkanaal ESPN UHD niet leveren aan klanten met een aanvullend ESPN-abonnement. Bij Ziggo, KPN en bijvoorbeeld de kleinere provider Stichting Kabelnet Veendam (SKV) zit ESPN UHD wel in het aanbod.

   

  Geen 4K

  Op ESPN UHD zijn minimaal twee wedstrijden per speelronde uit de Eredivisie in een betere HD-kwaliteit live te volgen. Hoewel de term Ultra HD (UHD) anders doet vermoeden, gaat het niet om een 4K-kanaal. ESPN UHD wordt in Full HD 1080p met enkele beeldverbeteraars aan providers aangeboden. Volgens de normen van European Broadcasting Union (EBU) mag Disney zijn voetbalkanaal ESPN hierdoor UHD noemen.

   

  Geen plannen

  Van een snelle komst van ESPN UHD lijkt op dit moment geen sprake te zijn. “Op dit moment hebben wij geen nieuws te melden over ESPN UHD”, aldus Ruud Stijnman van Delta Fiber over een mogelijke toevoeging van het voetbalkanaal aan het zenderaanbod van Delta en/of Caiway. Bij Delta worden via een demokanaal wel vernieuwingen getest. Daar is tot nu toe geen UHD test bij geconstateerd.

  Delta FiberDeltaCaiwaytvtelevisieESPNESPN UHDDisneyvoetbalEredivisiebeeldkwaliteitUltra HDUHDFull HD

  Reacties

 1. TV-TIP You, Me and My Ex

  You, Me and My Ex
  TLC om 19:00 uur
  Als mensen vaak over hun ex praten zijn ze vaak nog niet helemaal over hun vorige relatie heen. Dat belet ze echter niet om een nieuwe vriend of vriendin te zoeken! You, Me and My Ex volgt vijf stellen, waarvan één iemand nog intensief contact heeft met zijn of haar ex. Elodie ontdekte tijdens haar prille relatie met De'Andre pas dat hij nog goed bevriend is met zijn ex Rowan, en dat zorgt voor veel stress. Helemaal omdat zijn moeder vurig hoopt dat De'Andre en Rowan weer terug bij elkaar komen.

  TV-TIP Harcore Pawn

  Harcore Pawn
  RTL 7 om 19:30 uur
  De spanning neemt toe in het pandhuis nadat eigenaar Les in elkaar is gezakt. Seth en Ashley proberen de tent samen te runnen, maar ze hebben allebei hele andere ideeën over hoe ze dat aanpakken. Als Les getuige is van het zoveelste conflict bedenkt hij een wedstrijd: degene die zijn werk het beste doet wordt zijn tijdelijke vervanger. Ondanks Les' plan wordt er nog heel wat afgeruzied in het tiende seizoen van Hardcore Pawn.

  Interview