Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Wat gaat er veranderen bij Viaplay?

  Nadat na dit weekend de Formule 1-bolides voor enkele maanden in de winterstalling worden geparkeerd, gaat er ook bij Viaplay het nodige veranderen.
  Jarco Kriek
  24 november 2023
  comments 5
  Wat gaat er veranderen bij Viaplay?
  Foto Getty Images

  Dit weekend wordt in Abu Dhabi het laatste raceweekend van het Formule 1-seizoen 2023 georganiseerd. Dit betekent tevens dat het streamingdienst Viaplay voor enige tijd in een winterslaap verkeert. Het lineaire kanaal Viaplay Xtra bij Ziggo, KPN, Odido, Delta, Caiway en Solcon gaat wat betreft live sportbeelden enige tijd ‘op zwart’, al is het niet uitgesloten dat tijdens het WK Darts gebruik wordt gemaakt van dit lineaire kanaal.

   

  Veranderingen

  Maar er gaat meer veranderen bij Viaplay. De tijdelijke stop van het uitzenden van Formule 1-races betekent ook dat Viaplay al dan niet tijdelijk abonnees gaat kwijtraken. Voor een deel van het huidige klantenbestand is de Formule 1 de belangrijkste reden om een Viaplay-abonnement te nemen. Dit ondanks dat een abonnement op de eigen streamingdienst F1 TV Pro van FOM veel goedkoper is. Hoeveel abonnees Viaplay tijdens de wintermaanden de rug toekeren, is niet met zekerheid te zeggen. De Zweedse eigenaar Viaplay Group geeft geen inzicht in abonneecijfers op landniveau. Dat het om enkele tienduizenden of zelfs meer gaat, staat als een paal boven water.

   

  Geen exclusiviteit

  Een andere aankomende wijziging is dat een deel van de content die nu nog alleen als Viaplay-abonnee bekeken kan worden – de zogenaamde Viaplay Originals – binnenkort niet meer zo exclusief zijn. De films en series die in opdracht van Viaplay gemaakt zijn of nog gemaakt gaan worden zijn in Nederland vanaf volgende maand namelijk ook te zien via de nieuwe streamingdienst van Canal+ in Nederland. Canal+ is in Nederland de eigenaar van Canal Digitaal, maar de Franse mediagigant is ook voor ongeveer een achtste deel eigenaar van Viaplay Group.

   

  Kwartaalcijfers

  En er komen nog meer – nu nog onbekende – wijzigingen aan. Volgende week woensdag 29 november wordt duidelijk wat die wijzigingen precies zijn. Viaplay Group stelde medio oktober de publicatie van de financiële cijfers over het derde kwartaal uit. Het stelde wel dat op de uitgestelde datum meer bekend zou worden gemaakt over maatregelen en wijzigingen om het mediabedrijf uit het financiële zware weer te trekken en weer gezonder te maken. Analisten denken dat het afstoten van sportcontent – met (te) dure rechtenovereenkomsten – niet uitgesloten is. Naast Formule 1 heeft Viaplay in Nederland bijvoorbeeld ook de uitzendrechten van voetbal (Bundesliga en Premier League) en PDC Darts.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienst

  Reacties

 1. TV-TIP Heel Holland Bakt

  Heel Holland Bakt
  NPO 1 om 20:24 uur
  Het thema van de aflevering is ‘oost west, thuis best’ en dat uit zich in een handvol uitdagende opdrachten. Als eerst moeten de thuisbakkers een fruitmand van botercrème maken. Wie deze opdracht op zijn sloffen uit kan voeren, heeft een voordeel bij de technische opdracht. Er moeten namelijk karamelsloffen worden gebakken. Wie dan nog niet uit z’n slof is geschoten, mag aan de slag met de grootste uitdaging van de avond: een ‘bak je droomhuis’-spektakelstuk. De bakkers die dit voor elkaar krijgen, hoeven nog niet naar huis.

  TV-TIP De Wereld van Chinezen

  De Wereld van Chinezen
  NPO 2 om 20:24 uur
  Alles lijkt weer zoals het was in Suriname, maar schijn bedriegt, want de invloed van China wordt steeds groter en groter. Maar liefst negentig procent van de winkels in de hoofdstad Paramaribo is in handen van Chinezen en Suriname heeft een torenhoge schuld bij China. Ruben Terlou brengt een bezoek aan Suriname en overal waar de journalist komt, ziet hij Chinese winkeliers, Chinese goud­zoekers en Chinese goudhandelaren. Ook ziet hij de negatieve invloed van China op de Surinaamse natuur.

  Interview

  • *

   Joris Linssen

   Out of Office

   In het nieuwe Out of Office volgt Joris Linssen vijf mensen met een burn-out die een half jaar gaan helpen op een zorgboerderij. Heeft hij ooit overwogen om zelf een pauze te nemen en ‘out of office’ te gaan?
   Reacties0 reactie(s)