Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo aan kop met tv: KPN en Odido grijpen naar Android TV

  Het meest uitgebreide lineaire tv-product van Nederland is dat van Ziggo. Het tv-platform van het kabelbedrijf is superieur aan dat van KPN, Odido en andere providers.
  Jarco Kriek
  29 december 2023
  comments 12
  Ziggo aan kop met tv: KPN en Odido grijpen naar Android TV

  Ziggo heeft met de Mediabox Next en Next Mini een bruikleendecoder die toekomstbestendig is. Via deze decoders zijn meer dan honderd tv-zenders lineair beschikbaar. Ook interactieve diensten als Replay TV (terugkijken via de tv-gids) en Begin Gemist zijn aanwezig. Films kunnen digitaal gehuurd worden bij Pathé Thuis om daarna in de eigen woonkamer te kijken. Daarnaast wordt door Ziggo bij enkele abonnementen streamingdienst SkyShowtime standaard geleverd. Via beide bruikleendecoders kan via een app direct naar acht streamingdiensten gekeken worden. Klanten die geen door Ziggo geleverde bruikleendecoder willen gebruiken, kunnen met eigen apparatuur via DVB-C naar lineaire tv kijken. Ruim 100 tv- en radiozenders zijn ongecodeerd via het kabelnetwerk van Ziggo beschikbaar en kunnen door het hele huis op een ongelimiteerd aantal televisie bekeken worden.

   

  Concurrentie

  Waar glasvezelproviders als KPN en Odido op glasvezel op voorsprong staan, is dit bij het tv-product juist omgedraaid. Om klanten ook een complete tv-ervaring te bieden, zijn KPN en Odido overgestapt op een nieuwe bruikleendecoder die functioneert op het besturingssysteem Android TV. Het voordeel is dat lineair kijken met online kijken wordt gecombineerd. Via de Google Play Store zijn meer dan 7.000 apps beschikbaar. En dat zijn veel meer apps dan Ziggo via het eigen ecosysteem van de bruikleendecoders levert.

   

  Problemen

  Ondanks de stap naar Android TV blijft het kwalitatieve gat tussen Ziggo en de providers KPN en Odido groot. Android TV mag dan wel de nodige potentie hebben om Ziggo met tv van de troon te stoten, maar de provider moet hiervoor wel veel inspanningen verrichten. Dat kost natuurlijk geld. Bijna een jaar na de marktintroductie van de TV+ decoder is het wensenlijstje van KPN-klanten die deze decoder gebruiken nog steeds lang. Dit ondanks de tweewekelijkse updates die KPN uitbrengt. Odido heeft de Android TV Mediabox nu iets meer dan een maand geleden geïntroduceerd. Ook daar stapelen de klachten van gebruikers zich nu op. Voor Odido is het van belang om updates voor deze decoder op regelmatige basis uit te brengen om de klanttevredenheid te bevorderen. Aan de zijlijn is ook Delta achter de schermen bezig met de marktintroductie van een nieuwe bruikleendecoder. Delta wordt daarmee de derde grote landelijke provider die kiest voor Android TV. Ook Delta zal ontdekken dat een tv-decoder die functioneert op Android TV weliswaar toekomstbestendig is, maar dat er veel tijd en investeringen nodig zijn om de echte kracht van dit besturingsplatform om te zetten in gebruiksgemak voor de klanten.

  ZiggoVodafoneZiggoKPNOdidotvtelevisiebruikleendecodertv-decoderMediabox NextNext MiniTV+Android TVDVB-C

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview