Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Ziggo begint met doorgifte tijdelijk HDR-kanaal

    Alle Ziggo-klanten kunnen vanaf vandaag kijken naar het tijdelijke Full HD 1080p50/HDR-kanaal NPO UHD. De zender staat op voorkeuzepositie 999.
    Jarco Kriek
    14 november 2022
    comments 9
    Ziggo begint met doorgifte tijdelijk HDR-kanaal
    Foto Getty Images

    Ziggo en enkele andere providers, waaronder KPN en Stichting Kabelnet Veendam (SKV), hebben besloten om het tijdelijke kanaal NPO UHD door te geven. Op dit kanaal is van 20 november tot en met 18 december het WK voetbal 2022 in Qatar live te volgen.

     

    Beter beeld

    Alle wedstrijden – uitgezonderd gelijktijdig gespeelde wedstrijden tijdens de laatste speelronde van de groepsfase – zijn op NPO UHD in een betere beeldkwaliteit live te bekijken. Hoewel de naam Ultra HD (UHD) wordt gebruikt, gaat het niet om 4K-distributie. NPO voegt aan de Full HD-standaard 1080p de beeldtechnieken HDR en WCG2020 toe. Volgens criteria van European Broadcast Union (EBU) mag een kanaal hierdoor als UHD worden gekenmerkt.

    ZiggoVodafoneZiggoNPONPO UHDpublieke omroepUHDUltra HDvoetbal

    Reacties

  1. TV-TIP André Rieu: Welcome to My World

    André Rieu: Welcome to My World
    NPO 1 om 19:06 uur
    André Rieu walst met zijn Johann Strauss Orkest al jaren de wereld over. Die reis komt in maart 2020 piepend tot stilstand, op het moment dat de VS in coronalockdown gaat en daarmee na slechts één concert een streep wordt gezet door zijn Amerikaanse tour. Als ook Nederland op slot gaat, wanhoopt de vioolvirtuoos niet. Hij besluit zijn instrument in te ruilen voor een bakblik, waarmee een nieuwe hobby is geboren: bakken.

    TV-TIP WK Voetbal: Portugal - Zwitserland

    WK Voetbal: Portugal - Zwitserland
    NPO 1 om 19:50 uur
    In zijn - hoogstwaarschijnlijk - laatste WK is Ronaldo maar gefocust op één ding: de wereldbeker. Het Zwitserland van Xhaka, Shaqiri en Embolo is het volgende obstakel op de weg naar overwinning. Lukt het de Portugezen de Zwitsers naar huis te sturen? In de laatste poulewedstrijd verloren de Portugezen van Zuid-Korea. En tijdens het EK stuntte de Zwitsers nog tegen de Fransen door - na een 3-3 gelijkspel - de penalty shoot-out te winnen.

    Interview

    • *

      Raymond Thiry

      The Net

      In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
      Reacties0 reactie(s)