Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo begint met doorgifte tijdelijk HDR-kanaal

  Alle Ziggo-klanten kunnen vanaf vandaag kijken naar het tijdelijke Full HD 1080p50/HDR-kanaal NPO UHD. De zender staat op voorkeuzepositie 999.
  Jarco Kriek
  14 november 2022
  comments 9
  Ziggo begint met doorgifte tijdelijk HDR-kanaal
  Foto Getty Images

  Ziggo en enkele andere providers, waaronder KPN en Stichting Kabelnet Veendam (SKV), hebben besloten om het tijdelijke kanaal NPO UHD door te geven. Op dit kanaal is van 20 november tot en met 18 december het WK voetbal 2022 in Qatar live te volgen.

   

  Beter beeld

  Alle wedstrijden – uitgezonderd gelijktijdig gespeelde wedstrijden tijdens de laatste speelronde van de groepsfase – zijn op NPO UHD in een betere beeldkwaliteit live te bekijken. Hoewel de naam Ultra HD (UHD) wordt gebruikt, gaat het niet om 4K-distributie. NPO voegt aan de Full HD-standaard 1080p de beeldtechnieken HDR en WCG2020 toe. Volgens criteria van European Broadcast Union (EBU) mag een kanaal hierdoor als UHD worden gekenmerkt.

  ZiggoVodafoneZiggoNPONPO UHDpublieke omroepUHDUltra HDvoetbal

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Bob Sikkes

   De Moeite Waard?!

   Terwijl Kopen zonder Kijken nog loopt, is Bouwkundige des Vaderlands Bob Sikkes (57) alweer aan een nieuw project begonnen: De Moeite Waard?!, waarin landgenoten huizen kopen, verbouwen en direct weer verkopen.
   Reacties0 reactie(s)