Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo begint met doorgifte tijdelijk HDR-kanaal

  Alle Ziggo-klanten kunnen vanaf vandaag kijken naar het tijdelijke Full HD 1080p50/HDR-kanaal NPO UHD. De zender staat op voorkeuzepositie 999.
  Jarco Kriek
  14 november 2022
  comments 9
  Ziggo begint met doorgifte tijdelijk HDR-kanaal
  Foto Getty Images

  Ziggo en enkele andere providers, waaronder KPN en Stichting Kabelnet Veendam (SKV), hebben besloten om het tijdelijke kanaal NPO UHD door te geven. Op dit kanaal is van 20 november tot en met 18 december het WK voetbal 2022 in Qatar live te volgen.

   

  Beter beeld

  Alle wedstrijden – uitgezonderd gelijktijdig gespeelde wedstrijden tijdens de laatste speelronde van de groepsfase – zijn op NPO UHD in een betere beeldkwaliteit live te bekijken. Hoewel de naam Ultra HD (UHD) wordt gebruikt, gaat het niet om 4K-distributie. NPO voegt aan de Full HD-standaard 1080p de beeldtechnieken HDR en WCG2020 toe. Volgens criteria van European Broadcast Union (EBU) mag een kanaal hierdoor als UHD worden gekenmerkt.

  ZiggoVodafoneZiggoNPONPO UHDpublieke omroepUHDUltra HDvoetbal

  Reacties

 1. TV-TIP Joanna Lumley's Specerijenroute

  Joanna Lumley's Specerijenroute
  NPO 2 om 18:30 uur
  Absolutely Fabulous-ster Joanna Lumley werd geboren in India, en is gefascineerd door verre streken en exotische keukens. Ze reist naar landen die barsten van de specerijen en kruiden, zoals Indonesië, India en Zanzibar. Ze geniet van het natuurschoon en de schitterende kleuren, maar staat ook stil bij de bloederige onderdrukking van de bevolking in de voormalige kolonies. In de eerste aflevering is Indonesië aan de beurt. Joanna bezoekt o.a. Banda, Jakarta en de Molukken, waar ze meer leert over de geschiedenis van nootmuskaat.

  TV-TIP Help, Mijn Man is Klusser!

  Help, Mijn Man is Klusser!
  RTL 5 om 19:00 uur
  De komende weken geniet je van seizoen 15 van het verbouwprogramma Help, Mijn Man is Klusser!. Een bijzondere reeks, want de meeste deelnemers zijn maar wat blij met de hulp van John Williams en zijn team. In de eerste aflevering dreigt Petra haar man te verlaten als hij de hulp van John niet accepteert, maar Joop blijkt de redelijkheid zelve te zijn. Later in het seizoen is het zelfs de man zélf die een beroep doet op John. Natuurlijk zijn er óók weer mokkende kandidaten die het klusteam het liefst weg zouden sturen.

  Interview