Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo begint omruilactie Mediabox XL: kan ook op zwart gaan

  Ziggo heeft (een deel van) de huidige gebruikers van de Mediabox XL aangeschreven dat hun decoder in januari mogelijk uitgeschakeld kan worden.
  Jarco Kriek
  22 december 2022
  comments 11
  Ziggo begint omruilactie Mediabox XL: kan ook op zwart gaan

  Eerder vandaag maakte Totaal TV al bekend dat de Mediabox Next in januari op zwart gaat als deze niet via een Ziggo internetverbinding wordt gebruikt. Nu blijkt dat Ziggo ook klanten die de bruikleendecoder Mediabox XL gebruiken benadert met het aanbod om de decoder gratis om te ruilen van de nieuwste decoder Next Mini. Als reden hiervoor wordt gegeven dat Mediabox XL na een update in januari mogelijk op zwart gaat. Ook wordt gesproken over verminderde functionaliteit.

   

  Betalen

  De gratis omruilactie van Ziggo is opmerkelijk. Het kabelbedrijf liet enkele maanden geleden klanten die Mediabox XL wilden omruilen vanwege het hoge energieverbruik nog €19,95 'administratiekosten' betalen. Daarbij werd een uiterst onduidelijk beleid gevoerd waarbij de ene klant niets hoefde te betalen en andere klanten als coulance deze kosten werd kwijtgescholden. Maar het grootste deel van de klanten die Mediabox XL voor Next Mini wilde omruilen moest de eenmalige kosten wel betalen. Op het klant-helpt-klant community forum van het kabelbedrijf werd dit beleid verdedigd met uitspraken als dat deze eenmalige kosten snel terugverdiend konden worden door de enorme stroombesparing die een omruil met zich meebrengt.

   

  Internet

  Bij een omruil van de Mediabox XL naar een Next Mini moet rekening worden gehouden met de manier van kijken naar live tv-zenders. Bij de Mediabox XL gebeurt dat via een coaxkabel en de uitzendnorm DVB-C. De Next Mini is een volledige IP-decoder. Dit betekent dat deze decoder alleen met een Ziggo internetverbinding gebruikt kan worden, en niet langer met de coaxkabel voor DVB-C. 

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieinternetdecoderbruikleendecoderupdatefirmware-updateMediabox XLNext Mini

  Reacties

 1. TV-TIP Too Large

  Too Large
  TLC om 19:30 uur
  Een maagverkleining kán een manier zijn om gewicht te verliezen, en voor sommige mensen is het zelfs de enige hoop op een normaal leven. Maar wat als je te zwaar bent om zo’n operatie te ondergaan? In Too Large zien we dokter Charles Procter, die patiënten op het goede pad probeert te houden, zodat ze naar een gezond leven kunnen toe­werken. Da’s extreem ingewikkeld, want sommige deelnemers zijn zó zwaar dat ze nauwelijks een vin kunnen verroeren.

  TV-TIP Green Book

  Green Book
  SBS9 om 20:30 uur
  Voor zijn tournee door de zuidelijke staten van Amerika heeft de Afro-Amerikaanse pianist Dr. Don Shirley (Mahershala Ali) een chauffeur nodig. Hij geeft de Italiaans-Amerikaanse uitsmijter Tony Lip (Viggo Mortensen) de baan. Aanvankelijk liggen de twee elkaar niet, maar langzaam maar zeker ontstaat er een bijzondere vriendschap.

  Interview