Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo begint omruilactie Mediabox XL: kan ook op zwart gaan

  Ziggo heeft (een deel van) de huidige gebruikers van de Mediabox XL aangeschreven dat hun decoder in januari mogelijk uitgeschakeld kan worden.
  Jarco Kriek
  22 december 2022
  comments 11
  Ziggo begint omruilactie Mediabox XL: kan ook op zwart gaan

  Eerder vandaag maakte Totaal TV al bekend dat de Mediabox Next in januari op zwart gaat als deze niet via een Ziggo internetverbinding wordt gebruikt. Nu blijkt dat Ziggo ook klanten die de bruikleendecoder Mediabox XL gebruiken benadert met het aanbod om de decoder gratis om te ruilen van de nieuwste decoder Next Mini. Als reden hiervoor wordt gegeven dat Mediabox XL na een update in januari mogelijk op zwart gaat. Ook wordt gesproken over verminderde functionaliteit.

   

  Betalen

  De gratis omruilactie van Ziggo is opmerkelijk. Het kabelbedrijf liet enkele maanden geleden klanten die Mediabox XL wilden omruilen vanwege het hoge energieverbruik nog €19,95 'administratiekosten' betalen. Daarbij werd een uiterst onduidelijk beleid gevoerd waarbij de ene klant niets hoefde te betalen en andere klanten als coulance deze kosten werd kwijtgescholden. Maar het grootste deel van de klanten die Mediabox XL voor Next Mini wilde omruilen moest de eenmalige kosten wel betalen. Op het klant-helpt-klant community forum van het kabelbedrijf werd dit beleid verdedigd met uitspraken als dat deze eenmalige kosten snel terugverdiend konden worden door de enorme stroombesparing die een omruil met zich meebrengt.

   

  Internet

  Bij een omruil van de Mediabox XL naar een Next Mini moet rekening worden gehouden met de manier van kijken naar live tv-zenders. Bij de Mediabox XL gebeurt dat via een coaxkabel en de uitzendnorm DVB-C. De Next Mini is een volledige IP-decoder. Dit betekent dat deze decoder alleen met een Ziggo internetverbinding gebruikt kan worden, en niet langer met de coaxkabel voor DVB-C. 

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieinternetdecoderbruikleendecoderupdatefirmware-updateMediabox XLNext Mini

  Reacties

 1. TV-TIP Gort over de Grens

  Gort over de Grens
  NPO 2 om 20:28 uur
  Ilja Gort weet wel hoe je een lekker wijntje moet brouwen – hij bottelt zich al jaren een slag in de rondte in zijn chateau in het dorpje Saint-Émilion, zo’n 20 kilometer ten oosten van Bordeaux. Toch waagt hij zich dit keer niet alleen aan een peperdure Franse klassieker, maar laat hij ook een Chateau Migraine de Touraine door zijn keel glijden. Moet hij de strip paracetamol alvast klaarleggen of valt de mythische wijn best te pruimen?

  TV-TIP Je Huis op Orde

  Je Huis op Orde
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het huis van Esther en Jacob uit Heemstede was altijd al een puinhoop, maar sinds Esther de diagnose borstkanker kreeg, heeft ze helemaal geen energie meer om de bezem door de overvolle stulp te halen. Het resultaat is dat het duo en hun twee pubers inmiddels verdrinken in de janboel. Omdat Jacob zijn vrouw in deze woelige tijd een schoon en opgeruimd huis gunt, worden Viktor en zijn team van professioneel opruimers opgetrommeld. Maar of Esther daar nou op zit te wachten…

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)