Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo begint omruilactie Mediabox XL: kan ook op zwart gaan

  Ziggo heeft (een deel van) de huidige gebruikers van de Mediabox XL aangeschreven dat hun decoder in januari mogelijk uitgeschakeld kan worden.
  Jarco Kriek
  22 december 2022
  comments 11
  Ziggo begint omruilactie Mediabox XL: kan ook op zwart gaan

  Eerder vandaag maakte Totaal TV al bekend dat de Mediabox Next in januari op zwart gaat als deze niet via een Ziggo internetverbinding wordt gebruikt. Nu blijkt dat Ziggo ook klanten die de bruikleendecoder Mediabox XL gebruiken benadert met het aanbod om de decoder gratis om te ruilen van de nieuwste decoder Next Mini. Als reden hiervoor wordt gegeven dat Mediabox XL na een update in januari mogelijk op zwart gaat. Ook wordt gesproken over verminderde functionaliteit.

   

  Betalen

  De gratis omruilactie van Ziggo is opmerkelijk. Het kabelbedrijf liet enkele maanden geleden klanten die Mediabox XL wilden omruilen vanwege het hoge energieverbruik nog €19,95 'administratiekosten' betalen. Daarbij werd een uiterst onduidelijk beleid gevoerd waarbij de ene klant niets hoefde te betalen en andere klanten als coulance deze kosten werd kwijtgescholden. Maar het grootste deel van de klanten die Mediabox XL voor Next Mini wilde omruilen moest de eenmalige kosten wel betalen. Op het klant-helpt-klant community forum van het kabelbedrijf werd dit beleid verdedigd met uitspraken als dat deze eenmalige kosten snel terugverdiend konden worden door de enorme stroombesparing die een omruil met zich meebrengt.

   

  Internet

  Bij een omruil van de Mediabox XL naar een Next Mini moet rekening worden gehouden met de manier van kijken naar live tv-zenders. Bij de Mediabox XL gebeurt dat via een coaxkabel en de uitzendnorm DVB-C. De Next Mini is een volledige IP-decoder. Dit betekent dat deze decoder alleen met een Ziggo internetverbinding gebruikt kan worden, en niet langer met de coaxkabel voor DVB-C. 

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieinternetdecoderbruikleendecoderupdatefirmware-updateMediabox XLNext Mini

  Reacties

 1. TV-TIP MAX Ouderenjournaal

  MAX Ouderenjournaal
  NPO 1 om 16:37 uur
  Ter gelegenheid van de Week tegen Eenzaamheid pakt MAX Ouderenjournaal uit met een speciale editie om mensen een hart onder de riem te steken. Met inspirerende, motiverende en confronterende levensverhalen van normale Nederlanders wordt eenzaamheid onder de aandacht gebracht. Dat kan namelijk in allerlei vormen voorkomen. De 81-jarige Heino heeft voldoende bezigheden buiten de deur, maar thuis op de bank voelt hij zich erg alleen. Maar ook jonge mensen kunnen zich soms erg eenzaam voelen, zoals de dertigjarige Bryan, die hierover schreef op Twitter.

  TV-TIP 90 Day Fiancé UK

  90 Day Fiancé UK
  TLC om 20:30 uur
  Wat de Amerikanen doen, kunnen de Britten ook. In 90 Day Fiancé UK worden Britse mannen en vrouwen gevolgd die een geliefde uit het buitenland halen en negentig dagen hebben om wel of niet te trouwen. Die relaties zijn meestal gedoemd te mislukken, maar alsnog doen de koppels er alles aan om hun relatie te laten werken. De alleenstaande moeder Louise is bijvoorbeeld smoorverliefd op de Colombiaanse rapper Jose en hoopt dat hij haar de liefde kan geven die zij mist. Haar familie en vrienden hebben hun twijfels over de krullenbol.

  Interview

  • *

   Ewout Genemans

   Bureau Rotterdam

   In Bureau Rotterdam gaat presentator Ewout Genemans op pad met de politie in de meest rauwe stad van Nederland.
   Reacties0 reactie(s)