Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Ziggo bolwerk Utrecht krijgt glasvezelnetwerk van T-Mobile

    VodafoneZiggo wordt in de stad waar het hoofdkantoor is gevestigd aangevallen door T-Mobile: Utrecht krijgt glasvezel van Open Dutch Fiber.
    Jarco Kriek
    16 september 2021
    comments 9
    Ziggo bolwerk Utrecht krijgt glasvezelnetwerk van T-Mobile

    De aanleg van het Open Dutch Fiber glasvezelnetwerk in Utrecht begint dit najaar. T-Mobile is de hoofdhuurder van het netwerk. Naast T-Mobile gaan ook andere serviceproviders diensten via het nieuwe Open Dutch Fiber-netwerk aanbieden. Hieronder bevinden zich de aanbieders Freedom Internet en Online.nl. T-Mobile stelt dat het goedkopere wholesalte-tarieven hanteert dan KPN. Serviceproviders die van T-Mobile beheerde glasvezelnetwerken gebruikmaken kunnen hierdoor goedkopere abonnementen aan consumenten aanbieden. Ziggo levert in Utrecht via de kabel vaste diensten en staat in Nederland bekend als één van de duurdere dienstenaanbieders.

     

    Wijk na wijk

    De werkzaamheden in Utrecht beginnen naar verwachting in november en zullen wijk na wijk worden uitgevoerd. Als eerste zijn de wijken De Meern en Veldhuizen aan de beurt. Daarna volgen de wijken Tuindorp, Tuinwijk, Vogelenbuurt, Pijlswereld, Zeeheldenbuurt, Lauwerecht en Wittevrouwen. Het Open Dutch Fiber-glasvezelnetwerk moet in Utrecht uitgroeien naar bijna 30.000 woningaansluitingen.

     

    Miljoen aansluitingen

    Open Dutch Fiber wil samen met T-Mobile in de komende jaren minimaal een miljoen woningen en bedrijven van glasvezeltoegang voorzien. Onder meer in Den Haag, Zoetermeer, Eindhoven, Rotterdam, Haarlem en dan nu ook Utrecht wordt ‘het roze glasvezelnetwerk’ van Open Dutch Fiber/T-Mobile aangelegd. Beide bedrijven richten zich met de aanleg van glasvezel vooral op grotere steden.

    T-MobileOpen Dutch FiberglasvezeltvtelevisieinternetUtrechtZiggoVodafoneZiggoconcurrentieconcurrentiestrijd

    Reacties

  1. TV-TIP UEFA Champions League (v): Ajax - Chelsea

    UEFA Champions League (v): Ajax - Chelsea
    NPO 3 om 18:20 uur
    Terwijl hun mannelijke collega’s bijna over hun eigen voeten struikelen, hebben de Ajax-vrouwen het een stuk beter op de rit. Na een knappe tweede plek in de groepsfase van de Champions League, mogen zij zich gaan bewijzen in de knock-outfase. De tegenstander is er meteen eentje van formaat: Chelsea, de finalist van 2021 en al vier jaar op rij kampioen in eigen land. Weet het team van aanvoerder Sherida Spitse weer potten te breken?

    TV-TIP My Strange Addiction: Still Addicted?

    My Strange Addiction: Still Addicted?
    TLC om 20:30 uur
    Het knagen op wc-papier of kattenhaar, drinken van je eigen urine of slapen met een ronkende föhn naast je hoofd; sommige mensen houden er nogal bizarre gewoontes op na. My Strange Addiction gaat na tien jaar terug naar een aantal van de meest opmerkelijke gevallen van destijds. Heeft Nathaniel bijvoorbeeld nog een relatie met zijn auto? En hoe gaat het met de onsmakelijk lange nagels van Ayanna?

    Interview

    • *

      Joris Linssen

      Out of Office

      In het nieuwe Out of Office volgt Joris Linssen vijf mensen met een burn-out die een half jaar gaan helpen op een zorgboerderij. Heeft hij ooit overwogen om zelf een pauze te nemen en ‘out of office’ te gaan?
      Reacties0 reactie(s)