Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo en KPN ondervinden problemen met NPO-app: ook niet goed werkend op Apple-apparaten

  Dat de NPO een andere samenwerkingspartner heeft genomen voor de technische realisatie van de NPO Start/NPO Plus-app is inmiddels duidelijk.
  Jarco Kriek
  27 november 2023
  comments 8
  Ziggo en KPN ondervinden problemen met NPO-app: ook niet goed werkend op Apple-apparaten
  Foto Getty Images

  Onder meer klanten van Ziggo en KPN die direct via de bruikleendecoder gebruik maken van de NPO Start-app ondervinden op meerdere punten problemen. Bij beide providers is een app voor deze terugkijkdienst op hun decoder beschikbaar, maar deze werkt sinds vorige week niet meer geheel zoals de bedoeling is. Ziggo heeft zelfs de ondersteuning van de NPO Start-app via de oudere bruikleendecoder Mediabox XL moeten staken.

   

  Update

  Het is misgegaan na een grote update van de NPO Start-app. Deze app wordt ook gebruikt voor de betaalvariant NPO Plus van de terugkijkdienst. Hierdoor zijn er problemen met diverse functies. Deze doen zich voor bij de bruikleendecoders van providers, maar ook met de apps voor tablet, smartphone, online mediaspelers en Smart TV-internettelevisies die functioneren met het Apple- en het Android ecosysteem. NPO heeft de nieuwe update onder andere doorgevoerd om het terugkijkplatform beter en stabieler te maken. Gezien de vele klachten lijkt dat in ieder geval deels mislukt. Zo ontbreekt vooralsnog het kinderprofiel, zijn er problemen met het casten van content en bij de app voor mediaspeler Apple TV ontbreekt zelfs het complete hoofdmenu. Ook zijn er klachten dat het beluisteren van radiozenders niet meer mogelijk is, maar voor deze functie kan de gebruiker voortaan terecht in de NPO Luister-app. 

   

  Achter de schermen

  Op dit moment wordt door de NPO en haar technische partner hard gewerkt om de vernieuwde app te verbeteren. Wanneer een volgende update beschikbaar komt, kan op dit moment nog niet gezegd worden.

  NPONPO StartNPO Pluspublieke omroepZiggoVodafoneZiggoKPNtvtelevisiedecoderbruikleendecocer

  Reacties

 1. TV-TIP Papillon

  Papillon
  RTL 7 om 22:00 uur
  Henri Charrière (Charlie Hunnam) kraakt kluizen, maar hij zou nooit iemand vermoorden. Toch belandt hij na een onterechte veroordeling voor een moord die hij niet heeft gepleegd op gevangeniseiland Duivelseiland. Hij sluit een deal met medegevangene Louis Dega (Rami Malek): in ruil voor bescherming van Charrière helpt Dega hem ontsnappen.

  TV-TIP De Kist

  De Kist
  NPO 2 om 23:53 uur
  De laatste gast van het seizoen is Lucille Werner en de Lingo-presentatrice, die een tijdje in de Tweede Kamer heeft gezeten voor het CDA, heeft een bijzonder verhaal te vertellen. Als klein meisje werd zij vanwege haar handicap letterlijk op handen gedragen door haar vader. Het was daarom een grote schok toen hij uit het leven stapte. Dit heeft een grote indruk achtergelaten op Lucille, die zich dagelijks inzet voor mensen met een beperking.

  Interview

  • *

   Joris Linssen

   Out of Office

   In het nieuwe Out of Office volgt Joris Linssen vijf mensen met een burn-out die een half jaar gaan helpen op een zorgboerderij. Heeft hij ooit overwogen om zelf een pauze te nemen en ‘out of office’ te gaan?
   Reacties0 reactie(s)