Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo en KPN vissen achter het net: Eredivisie blijft definitief vijf jaar langer bij ESPN

  Een domper voor het consortium van de providers Ziggo, KPN, Odido en Delta. De Eredivisie en andere betaald voetbalcompetities blijven bij ESPN te zien.
  Jarco Kriek
  6 februari 2024
  comments 1
  Ziggo en KPN vissen achter het net: Eredivisie blijft definitief vijf jaar langer bij ESPN
  Foto Getty Images

  Eredivisie Media & Marketing (EMM) en Eredivisie CV hebben definitief overeenstemming bereikt over het verlengen van de huidge uitzendrechtenovereenkomst voor een periode van vijf jaar. Hierdoor blijven de betaald voetbalcompetities en het KNVB bekertoernooi in ieder geval tot medio 2030 bij ESPN te zien. De overeenkomst komt enkele dagen nadat toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) tussentijds geen mededinging overtredingen constateerde na een handhavingsverzoek van het consortium van providers. Deze waren ontstemd over een voorgenomen overeenkomst over verlenging van de uitzendrechten zonder dat deze rechten openbaar via een tender aan andere geïnteresseerden waren aangeboden. Na het tussentijdse oordeel van ACM trokken de providers het handhavingsverzoek in.

   

  Unaniem

  De nieuwe overeenkomst is vandaag officieel ondertekend nadat alle 18 eredivisieclubs drie maanden geleden unaniem instemden met het bod van EMM waarvan Disney grootaandeelhouder is en ESPN als onderdeel van Disney de uitzendrechten exploiteert. De nieuwe overeenkomst zorgt ervoor dat de voetbalclubs meer geld onderling mogen verdelen.

   

  Keuken Kampioen Divisie

  De voetballiefhebber krijgt via de kanalen van ESPN voortaan meer voetbal aangeboden. Vanaf dit weekend zijn al zoveel mogelijk wedstrijden uit de Keuken Kampioen Divisie bij ESPN te zien. De wedstrijden van Jong Oranje, de strijd om de Johan Cruijff Schaal en de KNVB TOTO bekercompetitie blijven exclusief in het aanbod van ESPN. Dat vanaf komend weekend nog niet alle wedstrijden van de Keuken Kampioen Divisie volledig live uitgezonden kunnen worden, komt omdat de speelronden, speeldagen en speeltijden van wedstrijden voor het lopende seizoen al zijn vastgesteld. ESPN stelt wel dat vanaf dit weekend zoveel mogelijk wedstrijden uit de tweede betaald voetbalcompetitie live worden uitgezonden. Vanaf komend voetbalseizoen zullen alle wedstrijden – net als bij de Eredivisie – live worden uitgezonden.

   

  Vrouwenvoetbal

  De situatie is anders bij het vrouwenvoetbal. Hierbij zijn organisatorische redenen zoals bij de Keuken Kampioen Divisie niet aan de orde. Hierdoor zijn vanaf dit weekend al alle wedstrijd van de Azerion Vrouwen Eredivisie live bij ESPN te zien.

  Eredivisie Media & MarketingEMMEredivisieuitzendrechtenvoetbalESPNDisney

  Reacties

 1. TV-TIP Papillon

  Papillon
  RTL 7 om 22:00 uur
  Henri Charrière (Charlie Hunnam) kraakt kluizen, maar hij zou nooit iemand vermoorden. Toch belandt hij na een onterechte veroordeling voor een moord die hij niet heeft gepleegd op gevangeniseiland Duivelseiland. Hij sluit een deal met medegevangene Louis Dega (Rami Malek): in ruil voor bescherming van Charrière helpt Dega hem ontsnappen.

  TV-TIP De Kist

  De Kist
  NPO 2 om 23:53 uur
  De laatste gast van het seizoen is Lucille Werner en de Lingo-presentatrice, die een tijdje in de Tweede Kamer heeft gezeten voor het CDA, heeft een bijzonder verhaal te vertellen. Als klein meisje werd zij vanwege haar handicap letterlijk op handen gedragen door haar vader. Het was daarom een grote schok toen hij uit het leven stapte. Dit heeft een grote indruk achtergelaten op Lucille, die zich dagelijks inzet voor mensen met een beperking.

  Interview

  • *

   Joris Linssen

   Out of Office

   In het nieuwe Out of Office volgt Joris Linssen vijf mensen met een burn-out die een half jaar gaan helpen op een zorgboerderij. Heeft hij ooit overwogen om zelf een pauze te nemen en ‘out of office’ te gaan?
   Reacties0 reactie(s)