Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Ziggo en KPN vissen achter het net: Eredivisie blijft definitief vijf jaar langer bij ESPN

    Een domper voor het consortium van de providers Ziggo, KPN, Odido en Delta. De Eredivisie en andere betaald voetbalcompetities blijven bij ESPN te zien.
    Jarco Kriek
    6 februari 2024
    comments 1
    Ziggo en KPN vissen achter het net: Eredivisie blijft definitief vijf jaar langer bij ESPN
    Foto Getty Images

    Eredivisie Media & Marketing (EMM) en Eredivisie CV hebben definitief overeenstemming bereikt over het verlengen van de huidge uitzendrechtenovereenkomst voor een periode van vijf jaar. Hierdoor blijven de betaald voetbalcompetities en het KNVB bekertoernooi in ieder geval tot medio 2030 bij ESPN te zien. De overeenkomst komt enkele dagen nadat toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) tussentijds geen mededinging overtredingen constateerde na een handhavingsverzoek van het consortium van providers. Deze waren ontstemd over een voorgenomen overeenkomst over verlenging van de uitzendrechten zonder dat deze rechten openbaar via een tender aan andere geïnteresseerden waren aangeboden. Na het tussentijdse oordeel van ACM trokken de providers het handhavingsverzoek in.

     

    Unaniem

    De nieuwe overeenkomst is vandaag officieel ondertekend nadat alle 18 eredivisieclubs drie maanden geleden unaniem instemden met het bod van EMM waarvan Disney grootaandeelhouder is en ESPN als onderdeel van Disney de uitzendrechten exploiteert. De nieuwe overeenkomst zorgt ervoor dat de voetbalclubs meer geld onderling mogen verdelen.

     

    Keuken Kampioen Divisie

    De voetballiefhebber krijgt via de kanalen van ESPN voortaan meer voetbal aangeboden. Vanaf dit weekend zijn al zoveel mogelijk wedstrijden uit de Keuken Kampioen Divisie bij ESPN te zien. De wedstrijden van Jong Oranje, de strijd om de Johan Cruijff Schaal en de KNVB TOTO bekercompetitie blijven exclusief in het aanbod van ESPN. Dat vanaf komend weekend nog niet alle wedstrijden van de Keuken Kampioen Divisie volledig live uitgezonden kunnen worden, komt omdat de speelronden, speeldagen en speeltijden van wedstrijden voor het lopende seizoen al zijn vastgesteld. ESPN stelt wel dat vanaf dit weekend zoveel mogelijk wedstrijden uit de tweede betaald voetbalcompetitie live worden uitgezonden. Vanaf komend voetbalseizoen zullen alle wedstrijden – net als bij de Eredivisie – live worden uitgezonden.

     

    Vrouwenvoetbal

    De situatie is anders bij het vrouwenvoetbal. Hierbij zijn organisatorische redenen zoals bij de Keuken Kampioen Divisie niet aan de orde. Hierdoor zijn vanaf dit weekend al alle wedstrijd van de Azerion Vrouwen Eredivisie live bij ESPN te zien.

    Eredivisie Media & MarketingEMMEredivisieuitzendrechtenvoetbalESPNDisney

    Reacties

  1. TV-TIP Hook

    Hook
    Net5 om 22:40 uur
    Veertiger Peter (Robin Williams) is een succesvolle jurist, maar heeft het te druk met zijn werk om zich om zijn gezin te bekommeren. Als Kapitein Haak (Dustin Hoffman) zijn kinderen ontvoert, herinnert Peter zich weer wie hij eigenlijk is: Peter Pan. Met hulp van Tinkelbel keert hij terug naar Nooitgedachtland om zijn kinderen te redden.

    TV-TIP Tot Het Einde

    Tot Het Einde
    NPO 2 om 23:06 uur
    Thuisvrijwilligers staan mensen bij die in de laatste fase van hun leven verkeren. De een brengt rust en kalmte in een huishouden, terwijl de ander juist graag kletst en gezelligheid met zich meebrengt. De vrijwilligers zijn trots dat ze stervende mensen kunnen begeleiden, maar ze maken ook veel moeilijke momenten mee. Soms ontstaan er op de valreep nog waardevolle vriendschappen tussen de cliënten en stervensbegeleiders. In Tot Het Einde vertellen de vrijwilligers over waaróm ze naast het bed van wildvreemde mensen zitten, en hoe ze zelf tegen de dood aankijken.

    Interview