Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo gaat sneller internet leveren dan KPN en T-Mobile

  Ziggo gaat vanaf mei de internetsnelheid verhogen tot boven 1000Mbps. Hiermee gaat het kabelbedrijf sneller internet leveren dan KPN- en T-Mobile op dit moment via glasvezel doen.
  Jarco Kriek
  11 januari 2023
  comments 10
  Ziggo gaat sneller internet leveren dan KPN en T-Mobile
  Foto Getty Images

  Zakelijke klanten van Ziggo die het GIGA-abonnement afnemen, krijgen begin mei een maximale downloadsnelheid van 1200Mbps (1,2Gbps) geleverd. De huidige snelheid bedraagt 1000Mbps (1Gbps). De uploadsnelheid bij het GIGA-abonnement wordt van 70Mbps naar 100Mbps verhoogd. Bij de consumentenabonnementen blijft de maximale downloadsnelheid gelijk, namelijk 1000Mbps (1Gbps). De maximale uploadsnelheid gaat omhoog van 50 naar 75Mbps. De nieuwe internetsnelheid voor zakelijke klanten is door VodafoneZiggo aan Totaal TV bevestigd.

   

  Glasvezel

  Ondanks de hogere uploadsnelheid blijft deze nog achter in vergelijking met aanbieders die internet via glasvezel leveren. Deze bieden namelijk een symmetrische snelheid waarbij download en upload gelijk zijn. Ziggo levert vanaf begin mei aan zakelijke klanten wel een hogere internetsnelheid dan KPN en T-Mobile. Deze leveren vooralsnog een maximale downloadsnelheid van 1Gbps aan zakelijke klanten. Glasvezelexploitanten die XGS-PON gebruiken kunnen op korte termijn de internetsnelheid wel verhogen naar 8000Mbps (8Gbps) symmetrisch. Onder meer Delta Fiber heeft abonnementen met een dergelijke snelheid al aangekondigd.

   

  Hieronder de nieuwe internetsnelheden van de zakelijke abonnementen van Ziggo zoals deze vanaf begin mei worden geleverd.

   

  ZiggoZiggo ZakelijkVodafoneZiggointernetinternetsnelheidabonnement

  Reacties

 1. TV-TIP Gort over de Grens

  Gort over de Grens
  NPO 2 om 20:28 uur
  Ilja Gort weet wel hoe je een lekker wijntje moet brouwen – hij bottelt zich al jaren een slag in de rondte in zijn chateau in het dorpje Saint-Émilion, zo’n 20 kilometer ten oosten van Bordeaux. Toch waagt hij zich dit keer niet alleen aan een peperdure Franse klassieker, maar laat hij ook een Chateau Migraine de Touraine door zijn keel glijden. Moet hij de strip paracetamol alvast klaarleggen of valt de mythische wijn best te pruimen?

  TV-TIP Je Huis op Orde

  Je Huis op Orde
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het huis van Esther en Jacob uit Heemstede was altijd al een puinhoop, maar sinds Esther de diagnose borstkanker kreeg, heeft ze helemaal geen energie meer om de bezem door de overvolle stulp te halen. Het resultaat is dat het duo en hun twee pubers inmiddels verdrinken in de janboel. Omdat Jacob zijn vrouw in deze woelige tijd een schoon en opgeruimd huis gunt, worden Viktor en zijn team van professioneel opruimers opgetrommeld. Maar of Esther daar nou op zit te wachten…

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)