Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo gaat vernieuwde EPG verder verbeteren

  Ziggo levert sinds kort aan alle klanten een nieuwe elektronische programmagids (EPG). De informatie is van een nieuwe leverancier afkomstig.
  Jarco Kriek
  27 march 2021
  comments 2
  Ziggo gaat vernieuwde EPG verder verbeteren
  Foto Getty Images

  Ziggo kocht de data voor de elektronisch programmagids tot voor kort in bij Redbee. Aan die samenwerking is een einde gekomen. Ziggo levert nu een naar eigen zeggen verbeterde programmagids aan klanten. In eerste instantie bij het ongecodeerde DKTV-abonnement, bij het kijken via smartcard eventueel in combinatie met een CI+ module en bruikleendecoders van onder meer de fabrikanten Pace, Humax en Mediabox XL met de oude firmware. Onlangs werd de nieuwe EPG ook bij Mediabox Next, Mediabox XL met de nieuwe firmware inclusief cloudPVR, Ziggo GO en online mediaspelers geïntroduceerd.

   

  Klanten klagen

  Maar een deel van de klanten vindt op dit moment de vernieuwde EPG eerder een verslechtering dan verbetering. Op forums en sociale media wordt geklaagd over de nieuwe programmagids. Zo zijn bijvoorbeeld bij de sportzenders Ziggo Sport en ESPN bij de voetbalwedstrijden de namen van de spelende teams niet meer zichtbaar en wordt volstaan met de naam van de voetbalcompetitie. Een andere klaagzang is te horen dat de informatie over de programma’s te beknopt zou zijn.

   

  Verbetering onderweg

  Ziggo laat aan Totaal TV weten dat op dit moment wordt gewerkt aan het verbeteren van de nieuwe EPG. "Vanwege een wisseling van leverancier van EPG-informatie wordt op dit moment algemene EPG informatie – zoals Champions League - op hoofdniveau meegezonden. Specifieke EPG-informatie - zoals welke clubs tegen elkaar spelen - wordt een niveau lager meegezonden. In de gids ziet de klant die specifieke informatie door te klikken op het betreffende programmablokje. In het uitzendscherm ziet de klant op dit moment alleen de hoofdinformatie. We zijn met de leverancier in gesprek om deze informatie op hoofdniveau aan te leveren. Helaas kunnen we niet aangeven hoe lang dit zal duren", aldus woordvoerder Annick Bettink namens VodafoneZiggo.

   

  Lees hier alle eerdere artikelen over EPG bij tv- en radiozenders bij Ziggo.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieEPG

  Reacties

 1. TV-TIP Jochem in de Wolken

  Jochem in de Wolken
  NPO 1 om 19:05 uur
  Jochem Myjer vaart in een luchtballon over het meest sprookjesachtige natuurgebied van Nederland: Zuid-Limburg.

  TV-TIP De Nationale Reistest

  De Nationale Reistest
  NPO 3 om 20:24 uur
  Nog nooit veranderde onze manier van reizen zoveel als in de afgelopen twee jaar. Dzifa en Sahil testen de reiskennis van BN'ers.

  Interview

  • *

   Tom Waes

   Reizen Waes wereldsteden

   Alle vrouwen willen met hem trouwen, alle mannen willen hem zijn en alle kinderen willen hem worden. We hebben het over presentator Tom Waes. Wat is zijn geheim?
   Reacties0 reactie(s)