Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo gaat vernieuwde EPG verder verbeteren

  Ziggo levert sinds kort aan alle klanten een nieuwe elektronische programmagids (EPG). De informatie is van een nieuwe leverancier afkomstig.
  Jarco Kriek
  27 maart 2021
  comments 2
  Ziggo gaat vernieuwde EPG verder verbeteren
  Foto Getty Images

  Ziggo kocht de data voor de elektronisch programmagids tot voor kort in bij Redbee. Aan die samenwerking is een einde gekomen. Ziggo levert nu een naar eigen zeggen verbeterde programmagids aan klanten. In eerste instantie bij het ongecodeerde DKTV-abonnement, bij het kijken via smartcard eventueel in combinatie met een CI+ module en bruikleendecoders van onder meer de fabrikanten Pace, Humax en Mediabox XL met de oude firmware. Onlangs werd de nieuwe EPG ook bij Mediabox Next, Mediabox XL met de nieuwe firmware inclusief cloudPVR, Ziggo GO en online mediaspelers geïntroduceerd.

   

  Klanten klagen

  Maar een deel van de klanten vindt op dit moment de vernieuwde EPG eerder een verslechtering dan verbetering. Op forums en sociale media wordt geklaagd over de nieuwe programmagids. Zo zijn bijvoorbeeld bij de sportzenders Ziggo Sport en ESPN bij de voetbalwedstrijden de namen van de spelende teams niet meer zichtbaar en wordt volstaan met de naam van de voetbalcompetitie. Een andere klaagzang is te horen dat de informatie over de programma’s te beknopt zou zijn.

   

  Verbetering onderweg

  Ziggo laat aan Totaal TV weten dat op dit moment wordt gewerkt aan het verbeteren van de nieuwe EPG. "Vanwege een wisseling van leverancier van EPG-informatie wordt op dit moment algemene EPG informatie – zoals Champions League - op hoofdniveau meegezonden. Specifieke EPG-informatie - zoals welke clubs tegen elkaar spelen - wordt een niveau lager meegezonden. In de gids ziet de klant die specifieke informatie door te klikken op het betreffende programmablokje. In het uitzendscherm ziet de klant op dit moment alleen de hoofdinformatie. We zijn met de leverancier in gesprek om deze informatie op hoofdniveau aan te leveren. Helaas kunnen we niet aangeven hoe lang dit zal duren", aldus woordvoerder Annick Bettink namens VodafoneZiggo.

   

  Lees hier alle eerdere artikelen over EPG bij tv- en radiozenders bij Ziggo.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieEPG

  Reacties

 1. TV-TIP Klaas Kan Alles

  Klaas Kan Alles
  NPO 3 om 18:33 uur
  Klaas kan een hoop, maar niet alles. In de afgelopen jaren ging hij bijvoorbeeld bijna koppie onder toen hij tijdens zijn missie ‘150 meter onder water zwemmen zonder zuurstof’ de hemelpoort al op een kier zag staan. Maar van verliezen, nee, daar houdt Klaas niet van. Dit keer wordt hij uitgedaagd om een boot, vliegtuig én auto op afstand te besturen. Omdat een van de drie voortuigen op ware grootte moet zijn, vertrekt hij naar Oxford waar een bedrijf driftig sleutelt aan een zelfrijdende auto.

  TV-TIP Air Crash Investigation

  Air Crash Investigation
  National Geographic om 19:00 uur
  Op 25 oktober 1999 ontstaat er paniek bij de luchtverkeersleiding als een gecharterde Learjet 35, met aan boord onder anderen golfpro Payne Stewart, boven Florida voorbij de toegewezen hoogte klimt en vervolgens de afslag naar Dallas mist. F16’s stijgen op om het spooktoestel te onderscheppen, maar die kunnen weinig meer doen dan het naar South Dakota te begeleiden, waar het uiteindelijk neerstort. Wat is er in hemelsnaam gebeurd?

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)