Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo gaat vernieuwde EPG verder verbeteren

  Ziggo levert sinds kort aan alle klanten een nieuwe elektronische programmagids (EPG). De informatie is van een nieuwe leverancier afkomstig.
  Jarco Kriek
  27 march 2021
  comments 2
  Ziggo gaat vernieuwde EPG verder verbeteren
  Foto Getty Images

  Ziggo kocht de data voor de elektronisch programmagids tot voor kort in bij Redbee. Aan die samenwerking is een einde gekomen. Ziggo levert nu een naar eigen zeggen verbeterde programmagids aan klanten. In eerste instantie bij het ongecodeerde DKTV-abonnement, bij het kijken via smartcard eventueel in combinatie met een CI+ module en bruikleendecoders van onder meer de fabrikanten Pace, Humax en Mediabox XL met de oude firmware. Onlangs werd de nieuwe EPG ook bij Mediabox Next, Mediabox XL met de nieuwe firmware inclusief cloudPVR, Ziggo GO en online mediaspelers geïntroduceerd.

   

  Klanten klagen

  Maar een deel van de klanten vindt op dit moment de vernieuwde EPG eerder een verslechtering dan verbetering. Op forums en sociale media wordt geklaagd over de nieuwe programmagids. Zo zijn bijvoorbeeld bij de sportzenders Ziggo Sport en ESPN bij de voetbalwedstrijden de namen van de spelende teams niet meer zichtbaar en wordt volstaan met de naam van de voetbalcompetitie. Een andere klaagzang is te horen dat de informatie over de programma’s te beknopt zou zijn.

   

  Verbetering onderweg

  Ziggo laat aan Totaal TV weten dat op dit moment wordt gewerkt aan het verbeteren van de nieuwe EPG. "Vanwege een wisseling van leverancier van EPG-informatie wordt op dit moment algemene EPG informatie – zoals Champions League - op hoofdniveau meegezonden. Specifieke EPG-informatie - zoals welke clubs tegen elkaar spelen - wordt een niveau lager meegezonden. In de gids ziet de klant die specifieke informatie door te klikken op het betreffende programmablokje. In het uitzendscherm ziet de klant op dit moment alleen de hoofdinformatie. We zijn met de leverancier in gesprek om deze informatie op hoofdniveau aan te leveren. Helaas kunnen we niet aangeven hoe lang dit zal duren", aldus woordvoerder Annick Bettink namens VodafoneZiggo.

   

  Lees hier alle eerdere artikelen over EPG bij tv- en radiozenders bij Ziggo.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieEPG

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van Dune

   Timothée Chalamet speelt Paul Atreides, de erfgenaam van het Huis Atreides. Hij staat op het punt om met zijn familie de planeet Caladan te verlaten voor Arrakis, een woestijnplaneet die ook bekendstaat als Dune. Totaal TV mag de dvd van dit actie-avontuur vijf keer weggeven.

  TV-TIP Star Trek Into Darkness

  Star Trek Into Darkness
  RTL 7 om 20:29 uur
  Benedict Cumberbatch deed zijn stinkende best om zijn rol geheim te houden, maar de fans wisten heel goed wie hij speelde.

  TV-TIP Marble mania

  Marble mania
  SBS6 om 20:30 uur
  Nadat de Meilandjes en het VI-trio de knikkers lieten rollen, zijn Roué Verveer, Jandino Asporaat en Jörgen Raymann aan de beurt.

  Interview

  • *

   Daan Schuurmans

   Het verhaal van Nederland

   In deze tiendelige serie neemt Daan Schuurmans de kijker mee langs de hoogte- en dieptepunten van onze geschiedenis.
   Reacties0 reactie(s)