Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo geeft abonnees laatste kans kijken films en series

  Ziggo-klanten kunnen de komende negen dagen nog uitgebreid de tijd nemen of hun favoriete film of serie afkomstig van HBO te kunnen kijken.
  Jarco Kriek
  22 december 2021
  comments 3
  Ziggo geeft abonnees laatste kans kijken films en series
  Foto ProShots

  Na vijf jaar komt op 1 januari een einde aan de overeenkomst die Ziggo met Home Box Office (HBO) heeft. De deal zorgde ervoor dat in deze periode films en series van HBO in Nederland exclusief voor Ziggo-klanten beschikbaar waren. Dit content komt in het verdere verloop van 2022 na de marktintroductie van de nieuwe streamingdienst HBO Max voor iedere Nederlander beschikbaar. Het besluit van WarnerMedia om het HBO-content bij Ziggo weg te trekken en bij de eigen streamingdienst HBO Max onder te brengen, is een aderlating voor het kabelbedrijf en de klanten die het Ziggo Movies & Series (X)L-abonnement kopen.

   

  Niet alles weg

  Overigens komt Ziggo wel een eerder gemaakte belofte na dat het ook in 2022 nog een samenwerkingsverband met HBO heeft. Sommige klanten hadden de hoop dat HBO Max onderdeel van bepaalde abonnementsvormen van Ziggo zou worden. Maar de samenwerking lijkt in eerste instantie vooral te gaan over een zeer beperkt aantal HBO-films en -series die in 2022 bij Ziggo te zien blijven. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om de titels The NeversMare of EasttownThe White LotusSuccession seizoen 3 en Insecure seizoen 5. De vraag bij blijvende series is natuurlijk of eventuele vervolgseizoenen ook bij Ziggo zichtbaar zijn of dat hiervoor alsnog een HBO Max-abonnement gekocht moet worden. De komst van HBO Max betekent volgens Ziggo dat ‘een groot aantal HBO-series’ vanaf 1 januari niet meer met een Ziggo Movies & Series (X)L-abonnement te bekijken is, waaronder Game of ThronesThe SopranosChernobyl en The Wire.

   

  Pijn verzachten

  Met de nieuwe overeenkomst met ViacomCBS Distribution Group probeert Ziggo-eigenaar VodafoneZiggo de pijn enigszins te verzachten. Onder de nieuwe overeenkomst vallen onder meer iconische filmklassiekers van Paramount Pictures en populaire series van Showtime en CBS Studios. Een deel hiervan is exclusief bij Ziggo te zien. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om exclusieve seizoenen van de series City on a Hill en Evil. Overige titels zijn in Nederland vooralsnog bij andere streamingdiensten zoals Videoland te bekijken. Ziggo geeft klanten via deze pagina een voorproefje wat in 2022 aan films en series worden aangeboden.

  ZiggoVodafoneZiggoZiggo Movies & SeriesHBOfilmsseriesabonnement

  Reacties