Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Ziggo heeft geen vertrouwen in eigen netwerk, focus op klantbeleving en entertainment’

  Ziggo voelt de druk van glasvezel in toenemende mate. Eigenaar VodafoneZiggo blijft echter onverminderd vasthouden aan coax in combinatie met DOCSIS.
  Jarco Kriek
  3 augustus 2023
  comments 5
  ‘Ziggo heeft geen vertrouwen in eigen netwerk, focus op klantbeleving en entertainment’
  Foto Getty Images

  Dat VodafoneZiggo de druk van de glasvezelnetwerken van KPN (NetwerkNL en Glaspoort), Delta Fiber en Open Dutch Fiber (ODF) voelt, blijkt wel uit de laatste kwartaalcijfers. Meer dan 35.000 consumenten keerden Ziggo in drie maanden tijd de rug toe. Dit is weliswaar minder dan een procent van het totale aantal klanten, maar toch een teken aan de wand voor het kabelbedrijf. Als deze ontwikkeling doorzet verliest Ziggo jaarlijks meer dan drie procent van het klantenbestand.

   

  Netwerk

  Telecompaper heeft de situatie bij VodafoneZiggo geanalyseerd. Hieruit blijkt dat het bedrijf geen ‘blijk van vertrouwen in het eigen netwerk toont’. Daarbij wordt getracht om de aandacht af te leiden van infrastructuur en daartoe behorende zaken als bandbreedte en internetsnelheid. De analisten stellen als dit succes heeft VodafoneZiggo weinig te duchten heeft van glasvezel. In de tussentijd verlegt het bedrijf de focus naar klantbeleving en entertainment. Dat op het gebied van klantbeleving nog aardig terrein te winnen is, blijkt na een korte blik op het eigen klant-helpt-klant community forum van Ziggo. Op entertainmentgebied timmert VodafoneZiggo goed aan de weg met het beschikbaar maken van streamingdiensten op de eigen bruikleendecoders en natuurlijk de eigen sportzender Ziggo Sport.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieinternetinternetsnelheidnetwerkglasvezelconcurrentieconcurrentiestrijd

  Reacties

 1. TV-TIP Steenrijk, Straatarm

  Steenrijk, Straatarm
  SBS6 om 20:30 uur
  In Putten, midden in de Gelderse vallei, woont Nicole – dochter van Jan – des Bouvrie samen met haar vriend Arne en hun drie honden in een oude koeienstal uit 1897. De was is slap, het interieur bont en tot de nok toe gevuld met nostalgie en herinneringen. Hoe anders is dat bij oma, dochter en kleindochter Matteeva. Hun dertien-in-het-dozijn-huurwoning is saai en kil en het trio heeft werkelijk geen nagel om aan de kont te krabben. De twee gezinnen ruilen een week lang van huis, budget en leven.

  TV-TIP 100 Dagen in de Vergeten Wijk

  100 Dagen in de Vergeten Wijk
  NPO 3 om 21:11 uur
  Nadat ze eerder al als bijzonder stagiairs door een middelbare school en een psychiatrische kliniek scharrelden, duiken Tim den Besten en Nicolaas Veul dit keer onder in de Haagse wijk Laak. Het is een van de buurten die hoog scoren in lijstjes over eenzaamheid, armoede, woningnood en racisme. Om inzicht te krijgen in het leven in deze ‘vergeten wijk’, gaan Tim en Nicolaas er honderd dagen wonen én werken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)