Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo heeft problemen met Viaplay, KPN ervaart gezellige drukte

  Nederland heeft op de eerste dag de nieuwe streamingdienst Viaplay omarmd. Veel mensen kochten een abonnement met soms forse introductiekorting.
  Jarco Kriek
  2 march 2022
  comments 8
  Ziggo heeft problemen met Viaplay, KPN ervaart gezellige drukte
  Foto Getty Images

  Het Viaplay-abonnement kon niet alleen rechtstreeks bij de streamingdienst zelf gekocht worden. Al was het voor vroege instappers wel de goedkoopste optie. Wie voor 1 maart een jaarabonnement kocht, betaalde slechts 99 euro. De normale prijs bedraagt €13,99 per maand maar tot 1 augustus betalen abonnees die rechtstreeks bij Viaplay kopen de introductieprijs van €9,99 per maand.

   

  KPN

  Bij KPN wordt dezelfde introductiekorting gehanteerd. Wel kunnen KPN-klanten die zowel vaste en mobiele diensten kopen de zogenaamde entertainmentkorting van vijf euro per maand bij het Viaplay-abonnement gebruiken. Nieuwe klanten van KPN kunnen wel de komende negen maanden tijdens het Formule 1-seizoen gratis Viaplay gebruiken. KPN had gisteren geen noemenswaardige problemen bij het verwerken van Viaplay-abonnementen van eigen bestaande klanten. Wel moesten sommige klanten op piekmomenten iets langer op de activatiemail wachten. KPN-woordvoerder Gerd de Smyter omschrijft de situatie tegen Totaal TV als ‘een gezellige drukte’.

   

  Ziggo

  Bij Ziggo was die drukte er op de eerste dag ook, maar zo gezellig was het volgens veel klanten niet bij het aanmelden voor een Viaplay-abonnement. Ziggo biedt bestaande klanten de hoogste korting vanaf 1 maart. De eerste vier maanden kost het abonnement 20 euro (5 euro per maand). Maar van makkelijk aanmelden voor de streamingdienst was op de eerste dag absoluut geen sprake. Het animo onder Ziggo-klanten lijkt groot. Webcare van het kabelbedrijf raadt klanten aan om het vandaag of later deze week nogmaals te proberen. Daarnaast is de door Ziggo op 1 maart beloofde Viaplay-app voor Mediabox Next nog niet beschikbaar.

   

  Lineair kanaal

  Het grote voordeel van het kopen van een abonnement bij een provider is dat zij de mogelijkheid hebben om het lineaire kanaal Viaplay Xtra aan klanten te leveren. Op dit kanaal zijn op zaterdag en zondag tijdens een Grand Prix-weekend live Formule 1-beelden te bekijken. Naast Ziggo en KPN hebben op dit moment ook T-Mobile en Delta Fiber (Delta en Caiway) een samenwerkingsovereenkomst voor de directe verkoop van Viaplay-abonnementen aan klanten.

  Nordic Entertainment GroupNENTViaplayZiggoVodafoneZiggoKPN

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win een thuiscode voor Fortress

   Fortress draait om een topgeheim resort voor gepensioneerde Amerikaanse inlichtingenofficieren. Als een groep criminelen het complex binnendringt, is het aan een gepensioneerde officier en zijn zoon om in te grijpen. Totaal TV mag vijf keer een Pathé Thuis-code voor deze spraakmakende actiethriller weggeven.

  TV-TIP Beter!

  Beter!
  NPO 1 om 21:24 uur
  Vandaag wil Corina, die na veel roken kampt met de longziekte COPD, weer in beweging te komen met linedancing.

  TV-TIP Vandaag Inside

  Vandaag Inside
  SBS 6 om 21:35 uur
  Heel erg lang heeft het afscheid van Vandaag Inside niet geduurd.

  Interview

  • *

   Sander Lantinga

   Vier is te veel

   De gloednieuwe quiz Vier is te veel vraagt meer dan kennis alleen: zonder overtuigingskracht en eigenwijsheid schoppen de kandidaten het niet ver. In de zoektocht naar een spitsvondige presentator kwam SBS6 uit bij Radio 538-dj Sander Lantinga.
   Reacties0 reactie(s)