Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo heeft problemen met Viaplay, KPN ervaart gezellige drukte

  Nederland heeft op de eerste dag de nieuwe streamingdienst Viaplay omarmd. Veel mensen kochten een abonnement met soms forse introductiekorting.
  Jarco Kriek
  2 maart 2022
  comments 8
  Ziggo heeft problemen met Viaplay, KPN ervaart gezellige drukte
  Foto Getty Images

  Het Viaplay-abonnement kon niet alleen rechtstreeks bij de streamingdienst zelf gekocht worden. Al was het voor vroege instappers wel de goedkoopste optie. Wie voor 1 maart een jaarabonnement kocht, betaalde slechts 99 euro. De normale prijs bedraagt €13,99 per maand maar tot 1 augustus betalen abonnees die rechtstreeks bij Viaplay kopen de introductieprijs van €9,99 per maand.

   

  KPN

  Bij KPN wordt dezelfde introductiekorting gehanteerd. Wel kunnen KPN-klanten die zowel vaste en mobiele diensten kopen de zogenaamde entertainmentkorting van vijf euro per maand bij het Viaplay-abonnement gebruiken. Nieuwe klanten van KPN kunnen wel de komende negen maanden tijdens het Formule 1-seizoen gratis Viaplay gebruiken. KPN had gisteren geen noemenswaardige problemen bij het verwerken van Viaplay-abonnementen van eigen bestaande klanten. Wel moesten sommige klanten op piekmomenten iets langer op de activatiemail wachten. KPN-woordvoerder Gerd de Smyter omschrijft de situatie tegen Totaal TV als ‘een gezellige drukte’.

   

  Ziggo

  Bij Ziggo was die drukte er op de eerste dag ook, maar zo gezellig was het volgens veel klanten niet bij het aanmelden voor een Viaplay-abonnement. Ziggo biedt bestaande klanten de hoogste korting vanaf 1 maart. De eerste vier maanden kost het abonnement 20 euro (5 euro per maand). Maar van makkelijk aanmelden voor de streamingdienst was op de eerste dag absoluut geen sprake. Het animo onder Ziggo-klanten lijkt groot. Webcare van het kabelbedrijf raadt klanten aan om het vandaag of later deze week nogmaals te proberen. Daarnaast is de door Ziggo op 1 maart beloofde Viaplay-app voor Mediabox Next nog niet beschikbaar.

   

  Lineair kanaal

  Het grote voordeel van het kopen van een abonnement bij een provider is dat zij de mogelijkheid hebben om het lineaire kanaal Viaplay Xtra aan klanten te leveren. Op dit kanaal zijn op zaterdag en zondag tijdens een Grand Prix-weekend live Formule 1-beelden te bekijken. Naast Ziggo en KPN hebben op dit moment ook T-Mobile en Delta Fiber (Delta en Caiway) een samenwerkingsovereenkomst voor de directe verkoop van Viaplay-abonnementen aan klanten.

  Nordic Entertainment GroupNENTViaplayZiggoVodafoneZiggoKPN

  Reacties

 1. TV-TIP Steenrijk, Straatarm

  Steenrijk, Straatarm
  SBS6 om 20:30 uur
  In Putten, midden in de Gelderse vallei, woont Nicole – dochter van Jan – des Bouvrie samen met haar vriend Arne en hun drie honden in een oude koeienstal uit 1897. De was is slap, het interieur bont en tot de nok toe gevuld met nostalgie en herinneringen. Hoe anders is dat bij oma, dochter en kleindochter Matteeva. Hun dertien-in-het-dozijn-huurwoning is saai en kil en het trio heeft werkelijk geen nagel om aan de kont te krabben. De twee gezinnen ruilen een week lang van huis, budget en leven.

  TV-TIP 100 Dagen in de Vergeten Wijk

  100 Dagen in de Vergeten Wijk
  NPO 3 om 21:11 uur
  Nadat ze eerder al als bijzonder stagiairs door een middelbare school en een psychiatrische kliniek scharrelden, duiken Tim den Besten en Nicolaas Veul dit keer onder in de Haagse wijk Laak. Het is een van de buurten die hoog scoren in lijstjes over eenzaamheid, armoede, woningnood en racisme. Om inzicht te krijgen in het leven in deze ‘vergeten wijk’, gaan Tim en Nicolaas er honderd dagen wonen én werken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)