Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo heeft problemen met Viaplay, KPN ervaart gezellige drukte

  Nederland heeft op de eerste dag de nieuwe streamingdienst Viaplay omarmd. Veel mensen kochten een abonnement met soms forse introductiekorting.
  Jarco Kriek
  2 march 2022
  comments 8
  Ziggo heeft problemen met Viaplay, KPN ervaart gezellige drukte
  Foto Getty Images

  Het Viaplay-abonnement kon niet alleen rechtstreeks bij de streamingdienst zelf gekocht worden. Al was het voor vroege instappers wel de goedkoopste optie. Wie voor 1 maart een jaarabonnement kocht, betaalde slechts 99 euro. De normale prijs bedraagt €13,99 per maand maar tot 1 augustus betalen abonnees die rechtstreeks bij Viaplay kopen de introductieprijs van €9,99 per maand.

   

  KPN

  Bij KPN wordt dezelfde introductiekorting gehanteerd. Wel kunnen KPN-klanten die zowel vaste en mobiele diensten kopen de zogenaamde entertainmentkorting van vijf euro per maand bij het Viaplay-abonnement gebruiken. Nieuwe klanten van KPN kunnen wel de komende negen maanden tijdens het Formule 1-seizoen gratis Viaplay gebruiken. KPN had gisteren geen noemenswaardige problemen bij het verwerken van Viaplay-abonnementen van eigen bestaande klanten. Wel moesten sommige klanten op piekmomenten iets langer op de activatiemail wachten. KPN-woordvoerder Gerd de Smyter omschrijft de situatie tegen Totaal TV als ‘een gezellige drukte’.

   

  Ziggo

  Bij Ziggo was die drukte er op de eerste dag ook, maar zo gezellig was het volgens veel klanten niet bij het aanmelden voor een Viaplay-abonnement. Ziggo biedt bestaande klanten de hoogste korting vanaf 1 maart. De eerste vier maanden kost het abonnement 20 euro (5 euro per maand). Maar van makkelijk aanmelden voor de streamingdienst was op de eerste dag absoluut geen sprake. Het animo onder Ziggo-klanten lijkt groot. Webcare van het kabelbedrijf raadt klanten aan om het vandaag of later deze week nogmaals te proberen. Daarnaast is de door Ziggo op 1 maart beloofde Viaplay-app voor Mediabox Next nog niet beschikbaar.

   

  Lineair kanaal

  Het grote voordeel van het kopen van een abonnement bij een provider is dat zij de mogelijkheid hebben om het lineaire kanaal Viaplay Xtra aan klanten te leveren. Op dit kanaal zijn op zaterdag en zondag tijdens een Grand Prix-weekend live Formule 1-beelden te bekijken. Naast Ziggo en KPN hebben op dit moment ook T-Mobile en Delta Fiber (Delta en Caiway) een samenwerkingsovereenkomst voor de directe verkoop van Viaplay-abonnementen aan klanten.

  Nordic Entertainment GroupNENTViaplayZiggoVodafoneZiggoKPN

  Reacties

 1. TV-TIP De Bodyguard

  De Bodyguard
  NPO 3 om 20:25 uur
  De cursus Brandveiligheid is koud afgerond of er staat al een huis in lichterlaaie. En niet zomaar een huis, maar een huis met een vip. Terwijl het kandidatenveld twijfelt over wat te doen – blussen of ­evacueren – wordt het voor een van hen te heet onder de ­voeten, wat een keiharde exit ­betekent. Voor het over­gebleven zestal staat direct een nieuwe opdracht op stapel: begeleid een bekende influencer naar een interviewlocatie. Maar wat als er opeens een nijdige man opduikt?

  TV-TIP Parker

  Parker
  Veronica om 20:30 uur
  Parker is een beroepscrimineel met een ongebruikelijke gedragscode: hij steelt niet van de armen en zal onschuldige mensen nooit iets aandoen. Tijdens zijn nieuwste klus wordt hij neergeschoten door zijn medeovervallers als hij weigert aan een ander plan mee te werken. Ze laten hem voor dood achter, maar hij overleeft het en weet zijn ex-teamgenoten op te sporen in het rijke Palm Beach. De bende is daar bezig met het plannen van hun grootste overval ooit. Vermomd als een vermogende Texaan en met hulp van de beeldschone makelaar Leslie zint Parker op wraak.

  Interview