Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo hint op wijziging abonnementstructuur ESPN

  Ziggo gaat de abonnementstructuur van het aanvullende pakket ESPN aanpassen. Wat de wijziging is, wil het kabelbedrijf nog niet zeggen.
  Jarco Kriek
  11 juli 2021
  comments 1
  Ziggo hint op wijziging abonnementstructuur ESPN
  Foto Getty Images

  ESPN brengt vanaf 1 augustus het aantal kanalen van zes naar vier terug. Dit heeft onder meer te maken met het verliezen van de uitzendrechten van de Duitse voetbalcompetitie Bundesliga. Volgens ESPN-woordvoerder Maarten van Rooijen is de teruggang naar vier kanalen positief voor abonnees van de betaalzender: "Met een nieuwe wijze van programmeren biedt het ESPN-zenderpakket dadelijk meer ruimte voor een logische, gevarieerde en aantrekkelijke programmering, met op ieder kanaal méér live sport dan voorheen." Daarbij wordt het normale ESPN-abonnement – dat voorheen overwegend uit Eredivisievoetbal bestond – uitgebreid met internationale sporten. Dit betekent feitelijk dat er een einde gaat komen aan het ESPN International-abonnement.

   

  Ultra HD

  Naast de teruggang in het aantal kanalen waardeert ESPN het hoofdkanaal naar de Ultra HD uitzendstandaard op. Dit dient overigens niet met 4K verward te worden. ESPN Ultra HD wordt namelijk in Full HD 1080P met toevoeging van HDR en HLG uitgezonden. Uit de eerste testuitzending blijkt dit een uitermate goede beeldervaring en beeldbeleving op te leveren. Om ESPN Ultra HD te kunnen bekijken, is geen extra abonnement nodig. Het is overigens nog maar de vraag of alle distributeurs dit Ultra HD gaan aanbieden. En zo ja, of dit met gelijke bandbreedte als het aanvoersignaal het geval is. Bij de testuitzending werd het kanaal met bijna 30Mbps bandbreedte aangeboden.

   

  Ziggo

  In ieder geval bij Ziggo gaat er een wijziging in de abonnementstructuur plaatsvinden. Wat de wijziging precies wordt, laat het kabelbedrijf nog niet weten. Het ESPN International-abonnement verdwijnt. Tot eind juli kunnen Ziggo-klanten die op dit moment geen toegang tot de internationale kanalen ESPN 4, ESPN 5 en ESPN 6 hebben alleen een dagpas kopen om toch naar de content uitgezonden op deze kanalen te kijken. Ziggo laat op de eigen internetsite weten dat voor eind juli de nieuwe indeling van de abonnementstructuur bekend wordt gemaakt.

   

  ‘Geen prijsverhoging’

  Naar het nu lijkt, wordt het huidige ESPN Eredivisie-pakket omgebouwd tot ESPN Compleet-abonnement. Dit betekent dat alle vier nog overgebleven ESPN-kanalen met dit abonnement te bekijken zijn. Omdat de inkoopprijs van ESPN van distributeurs in het afgelopen jaar na de nieuwe overeenkomst tussen VodafoneZiggo en Eredivisie Media & Marketing CV – in ieder geval voor alle overige distributeurs – in prijs is gedaald, is het niet ondenkbaar dat de wijziging zonder prijsverhoging gepaard gaat. Enkele distributeurs – waaronder Stichting Kabelnet Veendam (SKV) – hebben van het ESPN Eredivisie-abonnement inmiddels ESPN Compleet gemaakt. KPN biedt overigens al enige jaren alleen het ESPN Compleet-abonnement aan klanten aan.

  ZiggoVodafoneZiggoESPNabonnementsportcontentvoetbalEredivisieUltra HD

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Eva Laurenssen

   Dertigers

   Dramaserie Dertigers sluit het jaar af met een knal, in de vorm van een heuse kerstspecial. Is dit echt het afscheidsfeestje? We vragen het aan Eva Laurenssen, gezicht van het eerste uur.
   Reacties0 reactie(s)