Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo investeert fors in eigen netwerk

  VodafoneZiggo gebruikt bijna een kwart van de jaaromzet voor verbeteringen aan het vaste netwerk van Ziggo en het mobiele netwerk van Vodafone.
  Jarco Kriek
  24 april 2023
  comments 5
  Ziggo investeert fors in eigen netwerk

  VodafoneZiggo heeft in 2022 rond de 950 miljoen euro geïnvesteerd in zijn vaste en mobiele netwerken. Op een jaaromzet van 4,1 miljard euro gaat het om ongeveer 23,5 procent van de totale inkomsten die de bedrijfsonderdelen Vodafone en Ziggo bij elkaar genereerden. Dit blijkt uit het eerste Integrated Annual Report dat het mediabedrijf heeft gepubliceerd. Bij Vodafone gaat het hoofdzakelijk om investering in het 5G-netwerk. Bij Ziggo werd vooral in het omarmen van de DOCSIS 3.1-standaard geïnvesteerd.

   

  Glasvezel

  De investering in het vaste netwerk van Ziggo is vooral nodig om de opkomst van glasvezel bij te benen. De uitrol van de glasvezelnetwerken van KPN NetwerkNL/Glaspoort, Delta Fiber en Open Dutch Fiber verloopt sneller dan verwacht. Dit betekent dat in vier van de vijf woningen en bedrijven naast een toegangspunt tot het Ziggo-netwerk ook minimaal één glasvezelaansluiting in de meterkast aanwezig is.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieinternet5GGigaNetgigabitDOCSISDOCSIS 3.1glasvezel

  Reacties