Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo investeert fors in eigen netwerk

  VodafoneZiggo gebruikt bijna een kwart van de jaaromzet voor verbeteringen aan het vaste netwerk van Ziggo en het mobiele netwerk van Vodafone.
  Jarco Kriek
  24 april 2023
  comments 5
  Ziggo investeert fors in eigen netwerk

  VodafoneZiggo heeft in 2022 rond de 950 miljoen euro geïnvesteerd in zijn vaste en mobiele netwerken. Op een jaaromzet van 4,1 miljard euro gaat het om ongeveer 23,5 procent van de totale inkomsten die de bedrijfsonderdelen Vodafone en Ziggo bij elkaar genereerden. Dit blijkt uit het eerste Integrated Annual Report dat het mediabedrijf heeft gepubliceerd. Bij Vodafone gaat het hoofdzakelijk om investering in het 5G-netwerk. Bij Ziggo werd vooral in het omarmen van de DOCSIS 3.1-standaard geïnvesteerd.

   

  Glasvezel

  De investering in het vaste netwerk van Ziggo is vooral nodig om de opkomst van glasvezel bij te benen. De uitrol van de glasvezelnetwerken van KPN NetwerkNL/Glaspoort, Delta Fiber en Open Dutch Fiber verloopt sneller dan verwacht. Dit betekent dat in vier van de vijf woningen en bedrijven naast een toegangspunt tot het Ziggo-netwerk ook minimaal één glasvezelaansluiting in de meterkast aanwezig is.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieinternet5GGigaNetgigabitDOCSISDOCSIS 3.1glasvezel

  Reacties

 1. TV-TIP Volle Zalen

  Volle Zalen
  NPO 2 om 20:26 uur
  Zijn laatste voorstelling Voor iedereen beter is stijf uitverkocht, maar volle zalen waren voor Richard Groenendijk lang niet altijd vanzelf­sprekend. Samen met Cornald Maas bezoekt ‘laatbloeier’ Groenendijk zijn ouderlijk huis in het Zeeuwse dorp waar hij opgroeide. Droomde hij als jongetje al van het theater? En hoe behield hij zijn zelfvertrouwen in de tijd dat hij speelde voor ‘soms maar twintig mensen’? Tijdens de opname overlijdt Richards regisseur en vriendin Wimie Wilhelm. Wat betekent haar overlijden voor Groenendijk en zijn werk?

  TV-TIP London Has Fallen

  London Has Fallen
  Veronica om 20:30 uur
  Alle leiders van de westerse wereld zullen in Londen aanwezig zijn voor de begrafenis van de Britse premier. Maar wat een sober, en tevens streng bewaakt, evenement had moeten worden, verandert in een grote chaos. Terroristen proberen al deze leiders te vermoorden. MI6-agent Mike Banning (Gerard Butler) wil hier een stokje voor te steken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)