Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo komt 4K-belofte wederom niet na

  En weer zaten voetballiefhebbers met verbazing naar Ziggo Sport te kijken. Voor de tweede keer werd een voetbalwedstrijd niet in 4K uitgezonden terwijl dit wel was beloofd.
  Jarco Kriek
  14 september 2021
  comments 9
  Ziggo komt 4K-belofte wederom niet na
  Foto ProShots

  Ziggo biedt exclusief aan eigen klanten het kanaal Ziggo Sport 4K aan. Dit kanaal is alleen voor gebruikers van bruikleendecoder Mediabox Next bedoeld. Het kabelbedrijf heeft omwille van, zoals zelf wordt gezegd, de best mogelijke kijkervaring besloten om 4K alleen via Mediabox Next en niet direct via DVB-C op 4K-televisies te leveren. Nederlanders die lineaire tv via concurrenten van Ziggo kijken – zoals KPN, Canal Digitaal, T-Mobile en Delta Fiber – kunnen in het geheel niet naar Ziggo Sport 4K kijken en moeten het doen met de zes HD-kanalen van betaalzender Ziggo Sport Totaal.

   

  Weer in de fout

  Ziggo had aangekondigd zondag 12 september direct na Formule 1 – overigens ook in 4K – de Premier League-wedstrijd Leeds United – Liverpool in 4K uit te gaan zenden. Dit bleek uiteindelijk niet het geval. Op internet werd al gespeculeerd dat het uitzenden van twee programma’s achter elkaar in 4K de oorzaak was. Dit is echter volgens VodafoneZiggo-woordvoerster Nina Moers niet het geval. "Door technische problemen bij de aanlevering van de 4K-feed werd de Premier League-wedstrijd Leeds United – Liverpool dit weekend niet in 4K maar in HD-beeldkwaliteit uitgezonden. Ziggo Sport onderzoekt nog hoe deze storing op kon treden."

   

  Rondo

  Enkele weken geleden kon een Premier League-wedstrijd die op zondag op het gelijke tijdstip werd gespeeld niet – zoals eerder was aangekondigd – in 4K uitgezonden worden omdat dit volgens Ziggo Sport productioneel niet mogelijk was omdat het studioprogramma Rondo direct na de wedstrijd live werd uitgezonden. Voor de 4K-voetballiefhebbers heeft woordvoerster Moers goed nieuws. "Later dit seizoen zal Ziggo Sport een extra wedstrijd in 4K-beeldkwaliteit uitzenden ter compensatie van de afgelopen wedstrijd."

   

  Meer voetbal in 4K?

  Achter de schermen werkt Ziggo volgens Moers hard aan het uitbreiden van het 4K-aanbod. Zo zijn veel wedstrijden van de voetbalcompetities La Liga (Spanje) en Ligue 1 (Frankrijk) waarvan Ziggo nog meerjarig de uitzendrechten in bezit heeft in 4K geregisseerd. Of deze wedstrijden op de lijst van mogelijke 4K-uitbreiding staan, wil de woordvoerster niet verklappen. "Zodra hier meer nieuws over is, kun je dat terugvinden op onze website."

  ZiggoVodafoneZiggoZiggo SportZiggo Sport 4K4Kvoetbal

  Reacties

 1. TV-TIP Harry Potter and the Philosopher's Stone

  Harry Potter and the Philosopher's Stone
  Paramount Network om 20:30 uur
  De jonge Harry Potter woont na de dood van zijn ouders bij z'n oom en tante, waar hij slecht behandeld wordt en voortdurend de pesterijen van zijn verwend neefje moet ondergaan. Op zijn elfde verjaardag verneemt Harry dat zijn ouders twee machtige tovenaars waren en dat hij unieke magische krachten bezit. Hij vertrekt naar een Britse kostschool voor leerling-tovenaars, waar hij heel wat vrienden maakt die net als hij speciale krachten bezitten. Beetje bij beetje zal hij de waarheid ontdekken achter de mysterieuze dood van zijn ouders...

  TV-TIP Grey's Anatomy

  Grey's Anatomy
  Net 5 om 20:30 uur
  Met het aankomende vertrek van Ellen Pompeo in het achterhoofd stonden de makers van Grey's Anatomy voor een kruispunt: kabbelen we door met de huidige bezetting of geven we de serie een flinke opfrisbeurt. In het slotakkoord van het vorige seizoen bleek het laatste: het opleidingsprogramma werd gesloten en daarmee werd ook meteen een hele roedel witte jassen naar de uitgang gedirigeerd. Aan het begin van het nieuwe seizoen besluit Meredith het programma tóch te reanimeren, met vijf nieuwe artsen in opleiding als gevolg.

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)