Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo komt 4K-belofte wederom niet na

  En weer zaten voetballiefhebbers met verbazing naar Ziggo Sport te kijken. Voor de tweede keer werd een voetbalwedstrijd niet in 4K uitgezonden terwijl dit wel was beloofd.
  Jarco Kriek
  14 september 2021
  comments 9
  Ziggo komt 4K-belofte wederom niet na
  Foto ProShots

  Ziggo biedt exclusief aan eigen klanten het kanaal Ziggo Sport 4K aan. Dit kanaal is alleen voor gebruikers van bruikleendecoder Mediabox Next bedoeld. Het kabelbedrijf heeft omwille van, zoals zelf wordt gezegd, de best mogelijke kijkervaring besloten om 4K alleen via Mediabox Next en niet direct via DVB-C op 4K-televisies te leveren. Nederlanders die lineaire tv via concurrenten van Ziggo kijken – zoals KPN, Canal Digitaal, T-Mobile en Delta Fiber – kunnen in het geheel niet naar Ziggo Sport 4K kijken en moeten het doen met de zes HD-kanalen van betaalzender Ziggo Sport Totaal.

   

  Weer in de fout

  Ziggo had aangekondigd zondag 12 september direct na Formule 1 – overigens ook in 4K – de Premier League-wedstrijd Leeds United – Liverpool in 4K uit te gaan zenden. Dit bleek uiteindelijk niet het geval. Op internet werd al gespeculeerd dat het uitzenden van twee programma’s achter elkaar in 4K de oorzaak was. Dit is echter volgens VodafoneZiggo-woordvoerster Nina Moers niet het geval. "Door technische problemen bij de aanlevering van de 4K-feed werd de Premier League-wedstrijd Leeds United – Liverpool dit weekend niet in 4K maar in HD-beeldkwaliteit uitgezonden. Ziggo Sport onderzoekt nog hoe deze storing op kon treden."

   

  Rondo

  Enkele weken geleden kon een Premier League-wedstrijd die op zondag op het gelijke tijdstip werd gespeeld niet – zoals eerder was aangekondigd – in 4K uitgezonden worden omdat dit volgens Ziggo Sport productioneel niet mogelijk was omdat het studioprogramma Rondo direct na de wedstrijd live werd uitgezonden. Voor de 4K-voetballiefhebbers heeft woordvoerster Moers goed nieuws. "Later dit seizoen zal Ziggo Sport een extra wedstrijd in 4K-beeldkwaliteit uitzenden ter compensatie van de afgelopen wedstrijd."

   

  Meer voetbal in 4K?

  Achter de schermen werkt Ziggo volgens Moers hard aan het uitbreiden van het 4K-aanbod. Zo zijn veel wedstrijden van de voetbalcompetities La Liga (Spanje) en Ligue 1 (Frankrijk) waarvan Ziggo nog meerjarig de uitzendrechten in bezit heeft in 4K geregisseerd. Of deze wedstrijden op de lijst van mogelijke 4K-uitbreiding staan, wil de woordvoerster niet verklappen. "Zodra hier meer nieuws over is, kun je dat terugvinden op onze website."

  ZiggoVodafoneZiggoZiggo SportZiggo Sport 4K4Kvoetbal

  Reacties